Pommery Brut Rosé Royal

Pommery Brut Rosé Royal


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Kana ja KalkkunaLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

69,99 €

Löydä Alkosta

Viinilehdeltä 5 tähteä ja Tyylikäs huippuviini -maininta. Laadukas roseesamppanja on hienostunut alkumalja, joka sopii nautittavaksi myös läpi koko aterian.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Heleä vaaleanpunainen

Tuoksu

Raikkaassa tuoksussa on pyöreää punaista marjaisuutta, punaherukkaa, granaattiomenaa ja hieman kiiviä.

Maku

Erittäin kuivassa ja elegantissa maussa on miellyttävää pyöreyttä, punaherukkaa ja paahteisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Pommery Rosé sopii loistavasti aperitiiviksi, ruoan kanssa mm. kanalle, ravuille ja äyriäisille. Myös jälkiruoille, joissa on punaisia marjoja.

Valmistus

Pommeryn roseesamppanjaan lisätään 7% Bouzyn kylän tarhoilta tulevaa Grand Cru -punaviiniä värin aikaansaamiseksi. Samppanja kypsyy 36 kuukautta, ja sitä voi kellaroida 5-10 vuoden ajan aromien syventämiseksi.

Tarina

Vuonna 1836 perustettu Champagne Pommery on yksi maailman suurista samppanjataloista. Madame Louise Pommery peri samppanjatalon miehensä kuoleman jälkeen ja Pommery nousi hänen johdollaan maailmankuuluksi. Louise Pommeryn ansioksi lasketaan mm. ensimmäisen kuivan Brut-samppanjan valmistus, joka edesauttoi samppanjan muutosta pelkästään makeasta jälkiruokaviinistä juomaksi, jota voidaan nauttia missä tahansa hetkessä. Melkein kaksisataa vuotta vanha samppanjatalo on luonnollisesti ehtinyt kokea monia vaiheita, ja Pommeryn historiaan liittyy paljon erilaisia kausia. Madame Pommeryn aikana talo ehti luoda vankan perustan samppanjanvalmistukselle, ja se mm. rakennutti 18 kilometrin mittaiset viinikellariluolastot hankkimilleen 60 hehtaarin maa-alueille. Luolastot ovat käytössä tänäkin päivänä, ja ne ovat melkoinen nähtävyys – kellareissa on mm. esillä suuri määrä taideteoksia, ja käytävät on nimetty maailman suurkaupunkien mukaan siinä järjestyksessä missä Pommeryn samppanjaa vietiin aina uusiin maihin ja kaupunkeihin. Lisäksi Reimsiin rakennettiin talon päärakennus sekä useita muita eksenterisiä rakennuksia, joista jokainen on eri arkkitehdin suunnittelema. Rakennukset muodostavat erikoisen, mutta sittemmin ainutlaatuiseksi muodostuneen sinisen sävyisen kokonaisuuden. Pommeryn tyyli on kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja feminiininen. Useimmat talon samppanjat ovat tyyliltään hedelmäisiä, ja erinomaisia nimen omaan sellaisenaan. Ne sopivat myös aperitiiveiksi ja alkuruokien seuraan. Champagne Pommerylla on myös pitkät perinteet gastronomisena samppanjana, tästä erinomaisena esimerkkinä yhteistyö mm. Bocuse d’Orin kanssa Pommery on samppanjatalona erittäin innovatiivinen ja leikkisä, ja esimerkiksi Pommery Blue Sky -samppanja on tarkoitettu nautittavaksi jääpalojen kera isosta lasista. Vuosikertasamppanjat ovat oma lukunsa, ja Pommeryn hienoin samppanja on Cuvée Louise Pommery, jota tehdään vain parhaina vuosina.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

948371

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Vranken Pommery

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

9 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1000852