Luomu
Antiche Terre Amarone della Valpolicella Mezzo Monte

Antiche Terre Amarone della Valpolicella Mezzo Monte


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: NautaLabel: NautiskelujuomaLabel: Voimakkaat juustotLabel: Riista

36,99 €

Löydä Alkosta

Viinilehdeltä neljä tähteä ja harmoninen, laadultaan erinomainen - maininta. Antiche Terren Veneten omat tarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi viinilä toimii aurinkoenergialla.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tummanpunainen.

Tuoksu

Tuoksussa mausteisuutta, luumua ja kirsikkaa sekä aavistus vadelmaa.

Maku

Maku on täyteläinen, hieman mausteinen ja aromaattinen, ja siinä on viipyvä jälkimaku. Pehmeä ja tuoreenoloinen Amarone, joka ei ole liian rustiikki.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Tarjoile isoista laseista, ja nuorena viini kannattaa dekantoida. Monikäyttöinen juustoviini ja tummien, aromikkaiden liharuokien seuralainen.

Valmistus

Kuivatut viinirypäleet puristetaan varoen yleensä tammikuussa sadonkorjuuta seuraavana vuonna, riippuen talven kosteudesta. Alkoholikäyminen tapahtuu hitaasti 15-20 päivän ajan, jonka jälkeen viini siirretään terästankkeihin malolaktista käymistä varten. Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä: ensin pienissä ranskalaisissa tynnyreissä sekä sen jälkeen vuosikerrasta riippuen isommissa tynnyreissä, Tammitynnyrikypsytys kestää n 12-18 kuukautta.

Tarina

Sancassanin perhe tekee viiniä pääosin omilta tarhoiltaan kerätyistä rypäleistä Valpantenan laaksossa, Valpolicellan viinialueella, pohjois-Italiassa. Viininviljely on aloitettu 1900-luvun alussa ja aikaisemmin kaikki rypäleet myytiin muille tuottajille. Vuodesta 2008 perheyhtiö on pullottanut viinejä omalla tuotemerkillään. Lämminhenkisessä perheyhtiössä työskentelee koko perhe. Yrityksen omat tarhat ovat luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi vuonna 2015 rakennettu tuotantolaitos toimii 100% aurinkoenergialla.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

15 %

Alkon tuotenumero

901355

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Antiche Terre Venete

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Amarone della Valpolicella

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Corvina, Rondinella, Corvinone

Tuotenumero

1028845