Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso

Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso


Mehevä & Hilloinen

Label: GrilliruokaLabel: MaksaLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)Label: Pataruoka

17,79 €

Löydä Alkosta

Valpolicellan Valpantenan alueen tyyliesimerkki raikkaasta ja hedelmäisestä Ripassosta. Hienostuneen keskitäyteläinen gastronominen viini.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kirkas, syvänpunainen

Tuoksu

Puhdas ja viettelevä tuoksu, kypsää marjaa, aavistus itämaisia mausteita ja hentoa savua, runsasta hedelmäisyyttä.

Maku

Hienostuneen keskitäyteläinen gastronominen viini, loistava ruokaviini. Todella pehmeät tanniinit, samettisuutta ja aromeissa tummaa ja kypsää marjaa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Nappivalinta grillatutuille liharuoille, esimerkiksi Pohjois-Afrikkalaisella dukkah mausteella marinoidulle karitsan paahtopaistille, erilaisille haudutetutetuille pataruoille sekä koville juustoille.

Valmistus

Sadonkorjuun jälkeen käyminen n 8 päivän ajan max +25 asteessa. Viini erotetaan sakasta ja kuorista ja säilytetään terästankeissa kunnes joulu-tammikuussa viini pumpataan Amarone- viinin sakan ja kuoren päälle. Käynnistyy toinen käyminen; ”Ripasso”. Tämän prosessin aikana on tärkeä välttää hapettuminen sekä liiallinen rustiikkisuus ja valvoa, että käyminen on tasaista mm. lämpötilakontrollin avulla. Toisen käymisen päätyttyä viini separoidaan kuorista ja kypsytetään pienissä tammitynnyreissä 10 kk ajan.

Tarina

Antiche Terre Veneten tarina alkoi 100-vuotta sitten Valpantenan laaksossa pohjois-Italiassa, jolloin Vittorio Sancassani istutti ensimmäiset köynnöksensä. Luciano Sancassani yhdessä viinitekijäystävänsä Riccardo Deganin kanssa on vienyt lämminhenkistä viinitaloa nykypäivään siirtyen vain viljelystä omaan tuotantoon. Valpantena saattaa olla se vähemmän tunnettu viinilaakso Valpolicellassa, mutta viinit täältä yltää korkealle tasolle ja ovat tyyliltään hieman raikkaampia ja herkempiä. Antiche Terren Veneten omat tarhat ovat kaikki luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi viinilä toimii aurinkoenergialla.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

959402

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Antiche Terre Venete

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Veneto - Valpolicella

Sokeripitoisuus

5 g/litra

Rypäleet

Corvina, Corvinone

Tuotenumero

1012876