Viinimaa yleinenmitali pokaali
Luomu
Avgvstvs Cabernet Franc

Avgvstvs Cabernet Franc


Vivahteikas & Kehittynyt

Label: GrilliruokaLabel: LammasLabel: Riista

26,99 €

Löydä Alkosta

Pronssia Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa! Täyteläinen espanjalainen luomupunaviini Penedésin alueelta. Tätä hienostunutta Cabernet Franc artesaaniviiniä tuotetaan 6,666 pulloa vuodessa.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Moniulotteisessa ja elegantissa tuoksussa on tummia marjoja, muskottipähkinää ja vastaraastettua pippuria.

Maku

Maku on täyteläinen, tumma ja syvä, siinä on aistittavissa pientä makeaa mausteisuutta ja hieman eukalyptusta, joita siivittävät hieno hedelmäisyys ja täyteläinen jälkimaku.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Välimerellinen ruoka, esimerkiksi tomaattipaistos, grillatut vihannekset, lammas ja riista, pataruoat sekä kovat juustot. Myös suklaa toimii tämän viinin kanssa.

Valmistus

Harvinainen espanjalainen Cabernet Franc, jota on tehty 6,666 pulloa. Sadonkorjuu syyskuussa, jonka jälkeen käyminen kuukauden ajan 22 asteen lämpötilassa. Käymisen loppupuolella maseraatio rypäleiden kuorien kanssa. Kypsytetty ranskalaisissa 300 litran tynnyreissä noin 16 kuukautta ennen pullotusta.

Tarina

Avgvstvs Forvm on viinitila Espanjan Kataloniassa aivan lähellä rannikkoa Välimeren tuntumassa, vain noin 2-3 km päässä merestä. Mereltä puhaltavat tuulet pitävät tarhojen lämpötilat maltillisena ja köynnökset puhtaina tuholaisista ja taudeista. Tarhat on istutettu tilaa perustettaessa 1980-luvulla, ja alun perin tuotanto on ollut pientä ja perin paikallista. Käytetyt rypälelajikkeet olivat aluksi ainoastaan ranskalaisia lajikkeita kuten Chardonnay ja Cabernet Franc, mutta myöhemmin tarhoille istutettiin myös espanjalaisia lajikkeita. Avgvstvs tekee sekä sekoiteviinejä että single vineyard -viinejä, ja jotkut viineistä ovat Espanjan mittakaavassa hyvinkin ainutlaatuisia. Viinituotanto on viimeisimpien vuosikertojen osalta siirtynyt luomuviljelyyn ja viininvalmistuksen ytimessä on tahto tehdä persoonallisia, hyviä ruokaviinejä. Avgvstvs-nimi tulee Via Avgvstvs-tiestä, joka on jo Rooman valtakunnan aikana kulkenut rannikkoa pitkin Roomaan asti.

Palkinnot

Pronssimitali Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa punaisten luomuviien sarjassa, hinta 13€ tai yli.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

933527

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Avgvstvs Forvm

Suljenta

Synteettinen korkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Spain - Penedès - Penedès

Sokeripitoisuus

1 g/litra

Rypäleet

Cabernet Franc

Tuotenumero

1028491