Pippuripihvi kermakastikkeella

Pippuripihvi saa mukavasti makua Musta Pekka -juustosta. Katso ohje ja täyteläinen punaviinisuositus.

Pippurinpihvin ohje + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 600 g naudan sisäfileetä

  • paistamiseen voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Muotoile liha neljäksi pihviksi. Jos lihan pinta on märkä, painele se kuivaksi talouspaperilla, ettei rasva räisky.

    2. Kuumenna paistinpannu ja laita rasva pannulle. Kun voi alkaa ruskistua, nosta kaksi pihviä pannulle. Paista 1-4 minuuttia sen mukaan kuinka kypsät pihvit haluat. Käännä pihvit ja paista toiselta puolelta. Älä kääntele pihvejä edestakaisin. Nosta valmiit pihvit pois pannulta ja paista loput pihvit samalla tavalla.

KASTIKE

AINEKSET

  • 50g Musta Pekka -pippurijuustoa

  • 2 dl kermaa

  • 1 rkl sinappia

  • 1 dl demi-glase lihaliemitiivistettä

  • soijakastiketta

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhdo pannu puhtaaksi paistorasvasta ja nosta se uudelleen levylle. Paloittele Musta Pekka-juusto pannulle muutamaan osaan. Lisää kerma ja lihaliemi, sekoittele kunnes juusto sulaa. Mausta sinapilla ja soijakastikkeella. Keittele kastiketta hiljalleen muutama minuutti, kunnes seos sopivan sakeaa.

    2. Nosta pihvit takaisin pannulle kastikkeen joukkoon ja kuumenna nopeasti.

    3. Pihvien lisukkeena voit tarjoilla tomaatti-sipulisalaattia.