UUTUUS

Eettinen
El Esteco Malbec Fair Trade 2021

El Esteco Malbec Fair Trade 2021


Roteva & Voimakas

Label: NautaLabel: GrilliruokaLabel: Voimakkaat juustotLabel: Lammas

17,98 €

Löydä Alkosta

Tämä upea, tuhti reilun kaupan Malbec tulee korkealta Cafayaten laaksosta, yli 1.700 metrin korkeudelta merenpinnasta. Täydellinen kumppani erilaisille tummille liharuoille ja voimakkaille juustoille.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä sinipunainen

Tuoksu

Intensiivisessä tuoksuussa karhunvatukkaa, rusinaa, kahvia ja hentoa yrttisyyttä.

Maku

Erittäin täyteläinen, moniulotteinen makumaailma, jossa kuivunutta hedelmää ja lempeää mokkaisuutta, myös aavistus yrttisyyttä. Tanniinit upeasti integroituneet. Pitkä jälkimaku.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen kumppani punaiselle lihalle, savustetuille leikkeleille sekä voimakkaille juustoille.

Valmistus

Kypsytetty 12 kuukautta amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Tarina

El Esteco sijaitsee Calchaquín laakson (esp. Valles Calchaquíes) sydämessä, Argentiinan luoteisosassa, Saltan viinialueella. Calchaquín laakso on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista viinialueista. Alue tunnetaan ainutlaatuisesta maantieteestään, joka ulottuu vuoristo-autiomaasta subtrooppiseen metsään. El Estecon viinitilalla on liki 780 hehtaaria viiniviljelyksiä. Suurin osa tarhoista sijaitsee 1 700 – 2 000 metrin korkeudessa, Cafayaten laaksossa, mutta korkeimmat viinitarhat ovat jopa 3 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Bodega El Estecon historia juontaa aina vuoteen 1892 asti, jolloin ranskalaisveljekset David ja Salvardor Michel yhdessä Davidin italiaisen vaimon Gabriela Torinon kanssa asettuivat Calchaquín laaksoon ja ryhtyivät alueen viininviljelyn pioneereiksi.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

935758

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Penaflor Group

Suljenta

Puristekorkki

Alue

Argentina - Salta - Valles Calchaquies

Sokeripitoisuus

2 g/litra

Rypäleet

Malbec

Tuotenumero

10355724/5 tähteä - harmoninen, laadultaan erinomainen - edullinen ostos

Tuhti tummasävytteinen tuoksu on makean mausteinen ja hillomainen, muistuttaen karhunvatukoita. Roteva maku on sekin tummasävytteinen ja lämminhenkinen, myös paahteinen. Reilua hedelmäisyyttä ryhdittävät tuntuvat parkkihapot, jotka supistavat hieman suuta. Kokonaisuus jättää lämminhenkisen, hieman savuisen ja yrttisenkin, varsin pitkän jälkivaikutelman. Runsaille tummille liharuoat ja grillin antimille.

- Viinilehti