El Esteco

El Estecon tyylikkäät viinit ovat kirjaimellisesti maailman huipulta, sillä Calchaquín laakso on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista viinialueista.

El Esteco viinitalo

El Esteco – viinejä maailman huipulta

El Esteco sijaitsee Calchaquín laakson (esp. Valles Calchaquíes) sydämessä, Argentiinan luoteisosassa, Saltan viinialueella. Calchaquín laakso on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista viinialueista. Alue tunnetaan ainutlaatuisesta maantieteestään, joka ulottuu vuoristo-autiomaasta subtrooppiseen metsään.

El Estecon viinitilalla on liki 780 hehtaaria viiniviljelyksiä. Suurin osa tarhoista sijaitsee 1 700 – 2 000 metrin korkeudessa, Cafayaten laaksossa, mutta korkeimmat viinitarhat ovat jopa 3 000 metriä merenpinnan yläpuolella.

Andien vuoriston ainutlaatuinen, mannermainen mikroilmasto on kuiva, vuotuisen sademäärän ollessa vain 120-180 mm. Lämpötilat puolestaan liikkuvat yleensä 16-32 asteen välillä. Maaperältään alue on köyhää, pääasiassa hiekkaista ja kivistä, mutta alueelta löytyy myös liete- ja savipitoisia sekä mineraalisia alueita. Alueen ainutlaatuiset kasvuolosuhteet takaavat aurinkoisen ja lämpötiloiltaan optimaaliset olosuhteet rypäleille. Tarhojen sijainti korkealla on rypäleille erinomainen kasvupaikka muuten kuumalla alueella, sillä rypäleet voivat kypsyä kiireettä hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.

Bodega El Estecon historia juontaa aina vuoteen 1892 asti, jolloin ranskalaisveljekset David ja Salvardor Michel yhdessä Davidin italiaisen vaimon Gabriela Torinon kanssa asettuivat Calchaquín laaksoon ja ryhtyivät alueen viininviljelyn pioneereiksi. El Estecon Cuma-luomuviinit kantavat edelleen perustajasukujen nimeä tuotenimessään.

El Estecon viinintekijänä toimii tänä päivänä Alejandro Pepa ja viinitalo on osa argentiinalaista Peñaflor Groupia, johon kuuluvat mm. viinitalot Trapiche ja Finca Las Moras.

Vinkki matkailijalle! Neljän tähden upea Patios de Cafayate Wine Hotel sijaitsee El Estecon viinitilan yhteydessä, jossa käytössä on majoituspaikan lisäksi viinitilan puitteet ja ulkouima-allas.