UUTUUS

El Esteco Fincas Notables Cabernet Franc 2020

El Esteco Fincas Notables Cabernet Franc 2020


Roteva & Voimakas

Label: NautaLabel: Voimakkaat juustotLabel: RiistaLabel: Pataruoka

31,98 €

Löydä Alkosta

Upea, tyylipuhdas Cabernet Franc Cafayaten viinialueelta, 'Finca La Coleccion Plot No 5' -nimiseltä viinitarhalta, 1 700 metriä merenpinnan yläpuolelta.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Intensiivinen tuoksu jossa voimakasta tummaa marjaa, pippurisuuttaa sekä yrttisyyttä.

Maku

Maku on voimakas ja suuntäyttävän samettinen, mutta samalla ryhdikäs. Maussa on kirsikkaa, luumua, kypsää mustaherukkaa, aavistus paprikaa sekä Cabernet Francille tyypillistä yrttisyyttä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen kumppani punaiselle lihalle ja riistalle sekä pataruoille. Mainio myös kovien, voimakkaiden juustojen kanssa.

Valmistus

Kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä 15 kuukauden ajan. Lisäksi vähintään 6 kuukauden pullokypsytys ennen myyntiin vapauttamista.

Tarina

El Esteco sijaitsee Calchaquín laakson (esp. Valles Calchaquíes) sydämessä, Argentiinan luoteisosassa, Saltan viinialueella. Calchaquín laakso on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista viinialueista. Alue tunnetaan ainutlaatuisesta maantieteestään, joka ulottuu vuoristo-autiomaasta subtrooppiseen metsään. El Estecon viinitilalla on liki 780 hehtaaria viiniviljelyksiä. Suurin osa tarhoista sijaitsee 1 700 – 2 000 metrin korkeudessa, Cafayaten laaksossa, mutta korkeimmat viinitarhat ovat jopa 3 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Bodega El Estecon historia juontaa aina vuoteen 1892 asti, jolloin ranskalaisveljekset David ja Salvardor Michel yhdessä Davidin italiaisen vaimon Gabriela Torinon kanssa asettuivat Calchaquín laaksoon ja ryhtyivät alueen viininviljelyn pioneereiksi.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Täyteläinen

Alkoholipitoisuus

14,5 %

Alkon tuotenumero

940443

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Penaflor Group

Suljenta

Puristekorkki

Alue

Argentina - Salta - Valles Calchaquies

Sokeripitoisuus

3 g/litra

Rypäleet

Cabernet Franc

Tuotenumero

10345685/5 tähteä - tyylikäs huippuviini

Hillitty, vivahteikas ja varsin tyylikäs tuoksu. Siinä on kypsää tummaa marjaa, lyijykynää, vihreää paprikaa sekä paahteisuutta. Varsin runsas maku on tiivis ja mehukas. Maku seuraa tuoksun vivahteikasta aromimaailmaa. Siinä on lisäksi kirsikkaa, punaista luumua, kypsää mustaherukkaa sekä vienoa tupakan lehteä. Sopusuhtainen, kypsä ja täten varsin pehmeä tanniinisuus tuo makuun ryhtiä ja herkullisen marjaisa hedelmähapokkuus elävöittää kokonaisuutta. Viini jättää pitkään suussa viipyvän, kypsän marjaisen, mausteisen ja yrttisen jälkivaikutelman. Tyylikkäille tummille liharuoille mediumkypsinä.

- Viinilehti