Shiraz-punaviinit liharuoille Uudesta maailmasta
Ranskasta lähtöisin olevaa tumman mausteista rypälelajiketta kutsutaan kotimaassaan nimellä Syrah ja esimerkiksi Australiassa se tunnetaan Shirazina.
Lue lisää »Tutustu suosittuihin erilaisille liharuoille sopiviin viineihin ja lue lihan & viinin yhdistämisestä. Katso alempaa ruokaohjeita täsmäviinisuosituksilla.
Ranskasta lähtöisin olevaa tumman mausteista rypälelajiketta kutsutaan kotimaassaan nimellä Syrah ja esimerkiksi Australiassa se tunnetaan Shirazina.
Lue lisää »Ranskan Cahorsista kotoisin oleva Malbec rantautui 1800-luvulla Argentiinaan ja lajikkeesta on tullut argentiinalaisen viinikulttuurin symboli. Täyteläiset malbec-viinit sopivat parhaiten vahvojen makujen rinnalle. Opi lisää rypäleestä!
Lue lisää »Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »Grillaaminen on kesäkauden ehdoton ykkösharrastus. Lue millaisia viinejä kannattaa valita grilliruoille ja miksi!
Lue lisää »Sisältä mehevät ja päältä rapeaksi paistetut argentiinalaiset empanadat ovat täydellistä ruokaa chimichurrin tai tomaattisalsan kanssa, sillä hapokas kastike toimii täydellisesti hieman tuhtien piiraiden kaverina.
Katso resepti »Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso resepti »Nämä ruokaisat muffinit ovat helppoa, herkullista ja täyttävää pikkupurtavaa.
Katso resepti »Nosta hodari-elämys seuraavalle tasolle ja katso hieman erilaiset lisukkeet hodarin väliin makkaran lisukkeeksi.
Katso resepti »Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso resepti »Keittiömestari Kozeen Shiwanin karitsa tarjoaa mausteista lämpöä, rakkautta ja Ruffinon punaviineille sopivia lämmittäviä elementtejä.
Katso resepti »Bobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Katso resepti »Naudan flank steak lisukkeinaan tuhdit perunat ja kermakastike vaativat runsautta myös viiniltä.
Katso resepti »Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso resepti »Yrttivoi sulaa ihanasti sekä lihan että maissin päälle ja tuo paljon makua jokaiseen puraisuun.
Katso resepti »Klassinen Italian Piemontesta tuleva Vitello Tonnato on täydellinen alkupala – pehmeä vasikanliha ja täyteläisen mehevä tonnikala-majoneesikastike yhdistyvät herkulliseksi makuelämykseksi.
Katso resepti »Superhelpot ja hauskat tortillataskut valmistat nopeasti valmiista nyhtöpossusta ja kasviksista. Chileläisen Tarapaca-punaviinin mehevyys ja sopivat tanniinit toimivat hyvin tortillasetin kanssa.
Katso resepti »Kokeile helppoja ja maukkaita tortillataskuja! Nauti mehevän Lindeman's Shiraz -punaviinin kanssa.
Katso resepti »“Tämä pizza on mun lohturuoka numero 1, joka kruunaa työviikon perjantai-iltaisin. Lasiin punaviiniä, hyvää musaa soimaan ja pizza uuniin. Tätä parempaa ei ole!!” - Jukka "Slicemonger" Salminen
Katso resepti »Rento kreikkalainen ruoka toimii parhaiten mehevän punaviinin kanssa.
Katso resepti »Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Tehokkaassa kaasu- tai hiiligrillissä grillattuun lihaan verrattuna sen kypsennysaika on siksi paljon pidempi. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
Katso resepti »Grillissä kypsyneelle ja aavistuksen savuiselle lihalle kannattaa valita punaviini maasta, jossa grillaus on mestaruuslaji.
Katso resepti »Todellinen herrasmies ansaitsee hyvän paistin, jonka kastiketta on tuunattu jännästi lakritsilla. Nautitaan hyvän punaviinin kanssa!
Katso resepti »Karjalanpaisti on perinneruokaa parhaimmillaan. Peitä paisti rapealla taikinakannella ja nauti se leivän tapaan tai kasta mehevään padan liemeen.
Katso resepti »Tarjoile sisäfilepihvi lämmitetyn vuohenjuuston kera. Kunnon pihvi vaatii kaverikseen täyteläisen ja tanniinisen punaviinin.
Katso resepti »Suosi joulukinkun kanssa keskitäyteläisiä punaviinejä, jotka eivät ole liian tuhteja.
Katso resepti »Pulled porkin eli nyhtöpossun voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Possunribsit ja tsatsiki on todella herkullinen yhdistelmä. Tuunaa perinteinen tsatsiki avomaankurkuilla.
Katso resepti »Hirvi on suomalaisten rakastamaa riistaruokaa. Metsästäjän pateessa hirvenliha ja sienet muodostavat herkullisen yhdistelmän.
Katso resepti »Merimiespihvit on klassikkouuniruoka, jonka voi valmistaa vuoassa tai padassa. Käytä liemessä tummaan olutta ja anna hautua pitkään.
Katso resepti »Lampaanlihan kanssa toimii hyvin australialainen Shiraz-punaviini.
Katso resepti »Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti »Sohvaperunat-tv-sarjasta tuttu Juhani Koskinen kokkasi kunnon Burgundin padan tuhdille Los Intocables Black Malbec -punaviinille.
Katso resepti »Tarjoa talvinen pataruoka mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-punaviinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
Katso resepti »Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Katso resepti »Näissä tacoissa täytteenä on kotimaista härkäpapua, jauhelihaa ja kaalia. Nauti mehevän punaviinin kanssa!
Katso resepti »Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.
Katso resepti »Kevennä perinteistä liharagua kanalla ja nauti Ruffino Chianti -punaviinin kera.
Katso resepti »Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso resepti »Helpot ja herkulliset pienet sormisyötävät ihastuttavat maullaan. Katso kolme ohjetta ja nauti Ballet-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Nämä lihapullat saavat makua pehmeästä vuohenjuustosta ja puolukasta. Nauti pehmeän argentiinalaisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Täyteläisen Nederburg Shiraz -punaviinin tanniinit ja roseeksi kypsennetyn peuran fileen koostumus toimivat täydellisesti. Mukavan makeuden annokseen tuovat punaviini-hunajakastike sekä kanelilla maustettu bataattisose.
Katso resepti »Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
Katso resepti »Voit valella pizzaleivän oliiviöljyllä myös jo ennen paistamista ja ripotella pinnalle yrttejä, chiliviipaleita tai siemeniä.
Katso resepti »Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Valmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Possun ribsien valmistus grillissä vie aikaa, mutta palkitsee maullaan. Nämä kruunataan vaniljaisella rommi-glazella sekä argentiinalaisella punaviinillä.
Katso resepti »Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
Katso resepti »Huippukokki Micke Björklund suunnitteli herkullisen pääsiäisen karitsa-annoksen ranskalaiselle Notre Dame -luomupunaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti »Paikallista ruokaa täydentää tietenkin paikallinen viini – nauti espanjalaisittain!
Katso resepti »Kinkkupiirakka eli ranskalaisittain quiche lorraine toimii takuuvarmana suolapalana illanistujaisissa.
Katso resepti »Glögin tai kuohuviinin pieni makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
Katso resepti »Rusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Klassinen pihvien kuningas saa serrano-kinkusta herkullisen kääreen ympärilleen. Roseeksi jätetty pihvi vaatii viiniltä täyteläisyyttä ja tanniinisuutta.
Katso resepti »Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Street foodin kanssa maistuu rento Chill Out -punaviini.
Katso resepti »Viinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!
Katso resepti »Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa.
Katso resepti »Wellingtonin pihvi on yksi maailman klassisimpia liharuokia. Tämä liharuoka ei kaipaa perunaa seurakseen, sillä taikina toimii sen tilalla.
Katso resepti »Keittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti »Pizzakemuissa kukin valitsee oman pizzan ja lasin täytteensä. Pizza sopii myös kesän rentoihin grillijuhliin, sillä se on helppo valmistaa kuumassa grillissä pizzakiven päällä.
Katso resepti »Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.
Katso resepti »Bobotiesta on jokaisella paikallisella kokilla oma versionsa. Nauti Two Oceans -viinien kanssa.
Katso resepti »Hennonmakuinen parsa kaipaa vierelleen kepeän viinin kuten hapokkaan Sauvignon Blancin tai laadukkaan kuohuviinin.
Katso resepti »Lehtikaalipesto ja -sipsit tuovat pikantin lisän yrttiseen karitsaan, jota maa-artisokkamuhennos mehevöittää.
Katso resepti »Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
Katso resepti »Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Potkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.
Katso resepti »Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Rakenna tortillan päälle mausteinen meksikolainen annos.
Katso resepti »Huippukokki Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.
Katso resepti »Chili con carne on helppo arkiruokaklassikko. Kun osaat tehdä tämän hyvin, pärjäät pitkälle.
Katso resepti »Vaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne lampaanlihasta. Nauti tsatsikin ja mehevän punaviinin kanssa.
Katso resepti »Valmista joulupöytään perinteisen kinkun sijaan possun sisäfilettä, joka mehevöityy aprikooseista ja maistuu joulun mausteille.
Katso resepti »Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
Katso resepti »Munakoiso on täytetty paahdetuilla tomaateilla, valkosipulilla, sipulilla ja runsaalla määrällä parmesaania. Nauti karitsanjauhelihapihvien ja täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Valmista ja nauti vaikkapa sunnuntai-päivällisellä Nederburg-punaviinin ja ystävien kanssa.
Katso resepti »Karitsa on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja juustokuminalla. Nauti tuhdin punaviinin kanssa.
Katso resepti »Herkullista uunissa paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, punajuurta ja mureaa lihaa. Täydellinen tuhti salaatti!
Katso resepti »Oletko kuullut avoimesta lasagnesta? Tämä nopeasti valmistuva versio on täynnä makua Salsiccia-makkaran, tomaatin ja rosmariinin kera!
Katso resepti »Juuri sopivan hapokas Rhônen punaviini toimii hienostuneen murean häränhännän kanssa.
Katso resepti »Grillaa lammaskebabin seuraksi sitruunaa. Paahdettu sitruuna täydentää grillatun ruoan maut.
Katso resepti »Hyvin maustettu porsaanliha on loistava raaka-aine grilliin. Kesän grillipossukin kypsennetään kuin joulukinkku; rauhallisesti miedolla lämmöllä.
Katso resepti »'Lasillinen valkoviiniä tekee perinteisestä hernarista kartanoherkkua.'<br><br>
Katso resepti »Mehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.
Katso resepti »Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
Katso resepti »Makkaravarras kuulostaa arkiselta, mutta laadukkaalla makkaralla siitä saa loihdittua helposti astetta juhlavampaa ruokaa.
Katso resepti »Yhdistä runsas Laroche-valkoviini ylikypsän härän seuraan.
Katso resepti »Neulapavut ja lehtikaali tuovat rapsakkuutta marmorifileeseen. Yhdistä annos tuhdimpaan valkoviiniin ja nauti palkitun Laroche Les Vaudevey -viinin kanssa.
Katso resepti »Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin. Kokeile myös muiden rouheiden 19 Crimes -viinien kanssa!
Katso resepti »Raa’an lihan syöminen voi tuntua hassulta. Tartarfanit kuitenkin ymmärtävät, että laadukas liha on parhaimmillaan juuri tässä muodossa. Katso keittiömestari Sirly Ylläsjärven ohje kirjasta Reseptejä ja elämyksiä, Lapin 8 vuodenaikaa
Katso resepti »