Liharuokien ja viinin yhdistäminen

Mitä viiniä liharuoille?

Suosittuja liharuoille sopivia viinejä. Katso alempaa reseptiikkaa täsmäviinisuosituksilla.

Liha

Tutustu liharuokien resepteihin ja viinisuosituksiin.

  • Mehevät tacot

    "Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.
  • Carmenin porsasta

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.
  • Gratinoidut sienileivät - tosta de cogumelos

    Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
  • Rommimarinoidut ribsit

    Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin.
  • Julian lihapasta

    Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen Romeo & Julia -punaviinin kanssa.
  • Chorizopasta & Chianti

    Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-punaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
  • Paistia rosmariinijuureksilla & lakritsikastike

    Todellinen herrasmies ansaitsee hyvän paistin, jonka kastiketta on tuunattu jännästi lakritsilla. Lihan ja lakritsikastikkeen kanssa toimii Gentleman's Collection Shiraz -punaviini.
  • Grillatut karitsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

    Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa. Tämä on paras grilli-combo!
  • Paholaisen burgerit

    Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
  • Mausteiset karitsan kareet & rosmariinijuurekset

    Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen samettisen The Velvet Devil Merlot -punaviinin kanssa.
  • Karitsanviulu yrttikuorrutteella

    Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
  • Peuranfileepihvit punaviini-hunajakastikkeessa

    Täyteläisen Nederburg Winemasters Shiraz -punaviinin tanniinit ja roseeksi kypsennetyn peuran fileen koostumus toimivat täydellisesti. Mukavan makeuden annokseen tuovat punaviini-hunajakastike sekä kanelilla maustettu bataattisose.

  • Poron sisäpaistia & paistettua puikulaa

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna täydentää tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá-punaviini.”
  • Flank steak ja avocado-paprikasalsa

    Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.
  • Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta

    Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
  • Karitsatartar & lipstikkakreemi

    Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
  • Karitsan paahtopaistia omena-ruusukaali-paistoksen kera

    Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-viinin kanssa. Valmista lisukkeeksi mehevä kaali-omenapaistos.
  • Haudutettua karitsan niskaa & paahdettu valkosipulikastike

    Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa.
  • Porotartar

    Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
  • Mustikkainen poromousseleipänen

    Blossa-glögin makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
  • Haudutetut härän ribsit ja sienirisotto

    Valmista ja nauti vaikkapa sunnuntai-päivällisellä Nederburg-punaviinin ja ystävien kanssa.
  • Punaviinissä haudutettua naudan poskea

    Tarjoa talvinen pataruoka Nederburg-punaviinin kanssa.
  • Asado - argentiinalaista grilliruokaa

    Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Tehokkaassa kaasu- tai hiiligrillissä grillattuun lihaan verrattuna sen kypsennysaika on siksi paljon pidempi. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
  • Gourmetbagel

    Mehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.