Tutustu suosittuihin erilaisille liharuoille sopiviin viineihin ja lue lihan & viinin yhdistämisestä. Katso alempaa ruokaohjeita täsmäviinisuosituksilla.
Ranskasta lähtöisin olevaa tumman mausteista rypälelajiketta kutsutaan kotimaassaan nimellä Syrah ja esimerkiksi Australiassa se tunnetaan Shirazina.
Lue lisääRanskan Cahorsista kotoisin oleva Malbec rantautui 1800-luvulla Argentiinaan ja lajikkeesta on tullut argentiinalaisen viinikulttuurin symboli. Täyteläiset malbec-viinit sopivat parhaiten vahvojen makujen rinnalle. Opi lisää rypäleestä!
Lue lisääHelsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisääGrillaaminen on kesäkauden ehdoton ykkösharrastus. Lue millaisia viinejä kannattaa valita grilliruoille ja miksi!
Lue lisääLoihdi ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohjeella syksyisen herkullinen avoin lasagne ja nauti Leyda-punaviinin kanssa.
Katso reseptiBourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso reseptiSisältä mehevät ja päältä rapeaksi paistetut argentiinalaiset empanadat ovat täydellistä ruokaa chimichurrin tai tomaattisalsan kanssa, sillä hapokas kastike toimii täydellisesti hieman tuhtien piiraiden kaverina.
Katso reseptiRuokavaikuttaja Anni Paakkunaisen Carpaccio-resepti kunnioittaa tuttua klassikkoa, mutta on viety uudelle tasolle muutamalla kikalla. Annoksen herkullisuutta täydentää samettinen parmesankreemi sekä Ruffinon viinit.
Katso reseptiNämä ruokaisat muffinit ovat helppoa, herkullista ja täyttävää pikkupurtavaa.
Katso reseptiNosta hodari-elämys seuraavalle tasolle ja katso hieman erilaiset lisukkeet hodarin väliin makkaran lisukkeeksi.
Katso reseptiTomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso reseptiKeittiömestari Kozeen Shiwanin karitsa tarjoaa mausteista lämpöä, rakkautta ja Ruffinon punaviineille sopivia lämmittäviä elementtejä.
Katso reseptiBobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Katso reseptiNaudan flank steak lisukkeinaan tuhdit perunat ja kermakastike vaativat runsautta myös viiniltä.
Katso reseptiValmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso reseptiYrttivoi sulaa ihanasti sekä lihan että maissin päälle ja tuo paljon makua jokaiseen puraisuun.
Katso reseptiKlassinen Italian Piemontesta tuleva Vitello Tonnato on täydellinen alkupala – pehmeä vasikanliha ja täyteläisen mehevä tonnikala-majoneesikastike yhdistyvät herkulliseksi makuelämykseksi.
Katso reseptiSuperhelpot ja hauskat tortillataskut valmistat nopeasti valmiista nyhtöpossusta ja kasviksista. Chileläisen Tarapaca-punaviinin mehevyys ja sopivat tanniinit toimivat hyvin tortillasetin kanssa.
Katso resepti“Tämä pizza on mun lohturuoka numero 1, joka kruunaa työviikon perjantai-iltaisin. Lasiin punaviiniä, hyvää musaa soimaan ja pizza uuniin. Tätä parempaa ei ole!!” - Jukka "Slicemonger" Salminen
Katso reseptiKokeile helppoja ja maukkaita tortillataskuja! Nauti mehevän Lindeman's Shiraz -punaviinin kanssa.
Katso reseptiSuosi joulukinkun kanssa keskitäyteläisiä punaviinejä, jotka eivät ole liian tuhteja.
Katso reseptiPossunribsit ja tsatsiki on todella herkullinen yhdistelmä. Tuunaa perinteinen tsatsiki avomaankurkuilla.
Katso reseptiAsado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Tehokkaassa kaasu- tai hiiligrillissä grillattuun lihaan verrattuna sen kypsennysaika on siksi paljon pidempi. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
Katso reseptiMerimiespihvit on klassikkouuniruoka, jonka voi valmistaa vuoassa tai padassa. Käytä liemessä tummaan olutta ja anna hautua pitkään.
Katso reseptiRento kreikkalainen ruoka toimii parhaiten mehevän punaviinin kanssa.
Katso reseptiGrillissä kypsyneelle ja aavistuksen savuiselle lihalle kannattaa valita punaviini maasta, jossa grillaus on mestaruuslaji.
Katso reseptiKarjalanpaisti on perinneruokaa parhaimmillaan. Peitä paisti rapealla taikinakannella ja nauti se leivän tapaan tai kasta mehevään padan liemeen.
Katso reseptiTarjoile sisäfilepihvi lämmitetyn vuohenjuuston kera. Kunnon pihvi vaatii kaverikseen täyteläisen ja tanniinisen punaviinin.
Katso reseptiHirvi on suomalaisten rakastamaa riistaruokaa. Metsästäjän pateessa hirvenliha ja sienet muodostavat herkullisen yhdistelmän.
Katso reseptiLampaanlihan kanssa toimii hyvin australialainen Shiraz-punaviini.
Katso reseptiTodellinen herrasmies ansaitsee hyvän paistin, jonka kastiketta on tuunattu jännästi lakritsilla. Nautitaan hyvän punaviinin kanssa!
Katso reseptiPulled porkin eli nyhtöpossun voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso reseptiKokkaa kunnon Burgundin pataa tuhdille Los Intocables -punaviinille.
Katso reseptiTätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti