Resepti: Kozeen Shiwan
Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän mauste- ja ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla The Room -ravintolakokemuksella. Annoskuva: Tuomas Lindgren
Keittiömestari Kozeen Shiwanin karitsa tarjoaa mausteista lämpöä, rakkautta ja Ruffinon punaviineille sopivia lämmittäviä elementtejä.
Tutustu myös Kozeenin Ruffino Chiantille suunnitteleman kasvispadan ohjeeseen
½ vihreä paprika
5 kpl tomaattia
1 dl ananasta leikattuna pieneksi
1 kpl keltasipulia
4 kpl valkosipulin kynttä
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa jauheena
¼ tl kuminaa jauheena
¼ tl muskotinkukkaa jauheena
½ tl korianterin siemeniä jauheena
4 rkl rypsiöljyä
100 g voita
2- 3 tl suolaa
Grillaa tomaatti, paprika, sipuli ja ananas grillissä tai uunin grillivastuksella.
Lämmitä öljy kevyesti kattilassa ja lisää hienoksi leikattu valkosipuli ja mausteet.
Herätä mausteet eloon eli lämmitä niitä matalalla lämmöllä noin 5 minuutin ajan.
Lisää kattilaan grillatut vihannekset ja hauduta matalalla lämmöllä noin tunnin ajan.
Aja sileäksi kastikkeeksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Lisää voi ja mausta suolalla.
3 dl vuohenjugurttia (esim. Saloniemen Juustolan)
1 rkl sitruunan mehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
½ tl suolaa
Mausta vuohenjugurtti sitruunamehulla ja kuorella.
Lisää suola ja sekoita.
500 g karitsan ulkofileetä
suolaa
Ota karitsanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta.
Grillaa ulkofilee suoraan hiilloksilla niin että sisälämpötila on 52 astetta eli mediumkypsäksi (Lihan voi savustaa kuusella tai katajalla lopussa) Tai paista kuumalla kuivalla paistinpannulla pinnat kiinni ja laita sitten uuniin noin sataan asteeseen lihamittarin kanssa.
Anna lihan vetäytyä paistamisen jälkeen 5 minuuttia ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Ripottele päälle suolaa.
100 g voita
2 kpl valkosipulin kynttä
sitruunankuorta
Paahda voi kattilassa kullanruskeaksi.
Murskaa valkosipuli kynnet ja lisää sitruunakuoret mukaan.
Anna maustua 30 minuuttia ja siivilöi voi. Pidä lämpimänä kattilassa.
2 kpl pitaleipää pieninä kuutioina (2 cm x 2 cm)
1 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl tuoretta minttua
1 rkl tuoretta korianteria
1 kpl sitruunaa
Annos kasataan lautaselle kerroksittain niin että pohjalle tulee pitaleipää.
Päälle tulee lämmintä voisulaa, jonka jälkeen kastiketta.
Laita karitsan siivut leivän ja kastikkeen päälle.
Peitä liha kastikkeella ja jugurtilla vuorotellen.
Peitä annos yrteillä ja viimeistele ripauksella sitruunamehua.
Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän mauste- ja ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla The Room -ravintolakokemuksella. Annoskuva: Tuomas Lindgren
Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla ravintolakokemuksella. Lue Kozeenin vinkit mausteiden käyttöön sekä ruokaohjeet Ruffinon viineille!
Lue lisää »Tämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!
Katso resepti »