Resepti: Kozeen Shiwan
Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän mauste- ja ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla The Room -ravintolakokemuksella. Annoskuva: Tuomas Lindgren
Tämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!
5 dl kuohukermaa
3 kpl perunaa
1 kpl purjoa
1 kpl porkkanaa
5 kpl maa-artisokkaa
100 g kuivattuja aprikooseja
5 kpl herkkusieniä
3 kpl valkosipulin kynsiä
3 rkl rypsiöljyä
1 dl kikherneitä
1 dl valkopapuja
10 g kurkumajuurta
1 tl Ceylonin kanelijauhetta
1 tl juustokuminaa jauheena
1 tl fenkolia jauheena
1 kpl appelsiinia
1 kpl sitruunaa
Leikkaa perunat, porkkana, herkkusienet, maa-artisokat ja purjo pieniksi paloiksi (1 cm x 1 cm).
Lämmitä öljy kattilassa ja lisää mausteet. Herättele mausteita hetken kuumassa öljyssä ja lisää hienonnettu kurkumajuuri sekä hienonnetut valkosipulin kynnet.
Lisää kattilaan kuutioidut perunat, purjot, herkkusienet ja porkkanat. Paista hetki juureksia ja lisää kerma.
Lisää mukaan huuhdellut pavut ja kikherneet sekä pieneksi leikatut aprikoosit.
Hauduta pata kypsäksi ja mausta suolalla, lisää raastettu appelsiinin kuori ja sitruunamehu lopussa.
Tarjoile pata hapanjuurileivän ja lime crème fraichen kera.
1 prk Crème fraiche
1 kpl lime
Suolaa
Mausta fraiche limemehulla ja limen kuorella.
Lisää lopussa suola.
Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän mauste- ja ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla The Room -ravintolakokemuksella. Annoskuva: Tuomas Lindgren
Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla ravintolakokemuksella. Lue Kozeenin vinkit mausteiden käyttöön sekä ruokaohjeet Ruffinon viineille!
Lue lisää »Keittiömestari Kozeen Shiwanin karitsa tarjoaa mausteista lämpöä, rakkautta ja Ruffinon punaviineille sopivia lämmittäviä elementtejä.
Katso resepti »