Luomu
Ruffino Chianti Organic

Ruffino Chianti Organic


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)Label: Sienet

12,98 €

Löydä Alkosta

Suomalaisten rakastama pizza- ja pastaviini on kuin tehty tomaattipohjaisten ruokien kumppaniksi. Helsingin Sanomien Chianti-testissä luomu-Ruffino sai erityismaininnan 'tasapainoinen viini'.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Miellyttävän lempeä ja sopivan mausteinen tuoksu, jossa on myös paljon Sangiovese-rypäleelle tyypillisiä kukkaisia aromeja.

Maku

Keskitäyteläinen ja miellyttävän hapokas viini, jonka aromeista löytyy mm. kirsikkaa ja karpaloa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Keskitäyteläinen, marjaisa ja sopivan hapokas Ruffino Chianti Organic rakastaa tomaattikastiketta ja on mitä mainioin kumppani pizzalle ja pastalle. Viiniä kannattaa hieman viilentää ennen tarjoilua.

Tarina

Ruffino-viinien ystäviin on kautta aikojen lukeutunut kuuluisuuksia ja julkisuuden henkilöitä kuten säveltäjä Giuseppe Verdi, näyttelijä Sophia Loren ja Ruotsin ja Italian kuninkaalliset. Yhdysvaltain kieltolain aikaan Ruffino Chianti oli ainoa viini, jota oli mahdollista ostaa apteekista sen stressiä lieventävien vaikutusten takia. Ruffino-viinitalon tavoitteena on, että 40.7% sen viinitarhoista viljellään luonnonmukaisesti vuoteen 2021 mennessä.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Constellation

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Italy - Tuscany - Chianti

Sokeripitoisuus

2,9 g/litra

Rypäleet

Merlot, Sangiovese

Tuotenumero

1025525HS raadin Chianti-arvion edullisin luomu-Chianti. Hyvä, laadukas ja tasapainoinen viini. Perinteisten italialaisten pastojen ja pizzojen kumppani. Chianti viihtyy erinomaisen hyvin ruokiin hapokkuutta tuovan tomaatin kanssa.

- Helsingin Sanomat 9/2020


89 pistettä: 'Maailman tärkein viini on Chianti, pizzaviinien klassikko, joka on komeillut kiitettävällä tasolla jo viisi vuosikertaa. 1980-luvulla Chianti peiteltiin olkiseen fiasco-pulloon. Uutta on se, että nyt se on luomua'.

- Pekka Suorsa, Ilta-Sanomat, elokuu 2019


'Punaherukalta, karpalolta ja puolukalta maistuva viini on sopivan hapokas ja lempeästi tanniininen. Varma valinta bologneselle, jossa maistuu paitsi liha myös tomaatti ja päälle ripoteltava juusto. Viini tasapainottaa sekä tomaatin hapokkuutta että juuston täyteläisyyttä. Se sopii mainiosti myös lasagnen, lihatäytteisten raviolien ja muiden arkisempien liharuokien pariksi.'

- Tuomas Tanttu, Gloria Ruoka & Viini


Viinitalo sai “Biodiversity Friend” sertifikaatin vuonna 2018

- World Biodiversity Association

Katso ohjeita