Luomu
Ruffino Chianti Organic

Ruffino Chianti Organic


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)Label: Sienet

14,49 €

Löydä Alkosta

Suomalaisten rakastama klassikkopunaviini on kuin tehty tomaattipohjaisten ruokien kumppaniksi. Helsingin Sanomien Chianti-testissä luomu-Ruffino sai erityismaininnan 'tasapainoinen viini'.

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Miellyttävän lempeä ja sopivan mausteinen tuoksu, jossa on myös paljon Sangiovese-rypäleelle tyypillisiä kukkaisia aromeja.

Maku

Keskitäyteläinen ja miellyttävän hapokas viini, jonka aromeista löytyy mm. kirsikkaa ja karpaloa.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Keskitäyteläinen, marjaisa ja sopivan hapokas Ruffino Chianti Organic rakastaa tomaattikastiketta ja on mitä mainioin kumppani pizzalle ja pastalle. Viiniä kannattaa hieman viilentää ennen tarjoilua.

Tarina

Ruffino Chiantilla on erityinen paikka Ruffino-viinitilan historiassa. Kun Ilario ja Leopoldo Ruffino perustivat tilan v. 1877, Chianti oli ensimmäinen viini, jonka he valmistivat. Se myös saavutti hyvin nopeasti menestystä maailmalla ja oli ensimmäisen maailmansodan jälkeen ainoa Chianti, jota vietiin Yhdysvaltoihin. Ruffino Chianti on yhä tänä päivänä monille viininystäväille The Chianti, tae laadukkaasta ja tasapainoisesta viinistä. Ruffino-viinien ystäviin on kautta aikojen lukeutunut kuuluisuuksia ja julkisuuden henkilöitä kuten säveltäjä Giuseppe Verdi, näyttelijä Sophia Loren ja Ruotsin ja Italian kuninkaalliset. Ruffino Chianti on vuodesta 2018 ollut luomuviini.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

13,5 %

Alkon tuotenumero

007011

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Constellation

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Italy - Tuscany - Chianti

Sokeripitoisuus

2,9 g/litra

Rypäleet

Merlot, Sangiovese, Cabernet Savignon

Tuotenumero

1025525


Katso ohjeita

pizza

Slicemongerin Porcini-pizza


Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

Katso resepti »