Italia
, Toscana
Marjaisa & Raikas
14,69 €
| Täyteläisyys: | Keskitäyteläinen |
| Sokeripitoisuus: | 2,9 g/l |
| Alkoholipitoisuus: | 13,5 % |
| Rypäleet: | Petit Verdot, Merlot, Sangiovese |
| Alkon tuotenumero: | 007011 |
| Tuotemerkki: | Ruffino |
| Tilavuus: | 0,75 l |
| Pakkaustyyppi: | Pullo |
| Suljenta: | Metallinen kierrekorkki |
| Tuotenumero: | 1025525 |
| Tuoteryhmä: | Punaviinit |
Ruffinon viinitalon perustivat vuonna 1877 Ilario ja Leopoldo Ruffino. Ruffinon viinintekotaito on tulosta ikiaikaisesta viisaudesta kuin teknisestä evoluutiostakin.
TutustuRuokavaikuttaja Anni Paakkunaisen Carpaccio-resepti kunnioittaa tuttua klassikkoa, mutta on viety uudelle tasolle muutamalla kikalla. Annoksen herkullisuutta täydentää samettinen parmesankreemi sekä Ruffinon viinit.
Katso reseptiRuokavaikuttaja Anni Paakkunainen yhdisti italialaisia makuja toscanalaisen Ruffino-viinitalon viineihin.
Katso reseptiSaltimbocca höystetään salvialla ja Prosciutto-kinkulla ja sen nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan käytetään broileria.
Katso reseptiTomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso reseptiTämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!
Katso resepti“Tämä pizza on mun lohturuoka numero 1, joka kruunaa työviikon perjantai-iltaisin. Lasiin punaviiniä, hyvää musaa soimaan ja pizza uuniin. Tätä parempaa ei ole!!” - Jukka "Slicemonger" Salminen
Katso reseptiNonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.
Katso reseptiItalialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso reseptiKlassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen!
Katso reseptiKevennä perinteistä liharagua kanalla ja nauti Ruffino Chianti -punaviinin kera.
Katso reseptiHerkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!
Katso reseptiRusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso reseptiKlassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso reseptiViinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!
Katso reseptiKurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
Katso reseptiVaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne lampaanlihasta. Nauti tsatsikin ja mehevän punaviinin kanssa.
Katso reseptiKlassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
Katso reseptiLasagnen voi jättää vaikka ulkoilun ajaksi uuniin kypsymään. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso reseptiTämä helppo lasagne valmistuu nopeasti tuorelasagnelevyistä, Salsiccia-makkarasta ja tomaatista.
Katso resepti