Saltimbocca
Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan on käytetty broileria.
Katso resepti »Marjaisa & Raikas
Ruffino on ollut johtava Chiantin valmistaja jo 150 vuotta. Suomeen viini lanseerattiin marraskuussa vuonna 1984 ja se on ollut siitä lähtien kuluttajien ykkössuosikki. Sopivasti 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tämä ikoninen Chianti uudistuu entistä laadukkaammaksi.
Tuoteryhmä | Punaviinit |
Täyteläisyys | Keskitäyteläinen |
Alkoholipitoisuus | 13,5 % |
Alkon tuotenumero | 007011 |
Tilavuus | 0,75 l |
Tuotemerkki | Ruffino |
Suljenta | Metallinen kierrekorkki |
Pakkaustyyppi | Pullo |
Alue | Chianti |
Sokeripitoisuus | 2,9 g/litra |
Rypäleet | Merlot, Sangiovese, Petit Verdot |
Tuotenumero | 1025525 |
Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan on käytetty broileria.
Katso resepti »Punaviinirisotto saa tumman värinsä italialaisesta voimakaspigmenttisestä punaviinistä.
Katso resepti »Tämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!
Katso resepti »Vaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne lampaanlihasta. Nauti tsatsikin ja mehevän punaviinin kanssa.
Katso resepti »Rusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Kevennä perinteistä liharagua kanalla ja nauti Ruffino Chianti -punaviinin kera.
Katso resepti »Lasagnen voi jättää vaikka ulkoilun ajaksi uuniin kypsymään. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Viinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!
Katso resepti »Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
Katso resepti »Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso resepti »Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
Katso resepti »Klassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen!
Katso resepti »Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!
Katso resepti »Nonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.
Katso resepti »“Tämä pizza on mun lohturuoka numero 1, joka kruunaa työviikon perjantai-iltaisin. Lasiin punaviiniä, hyvää musaa soimaan ja pizza uuniin. Tätä parempaa ei ole!!” - Jukka "Slicemonger" Salminen
Katso resepti »