Italialainen linssikeitto burratalla

Ruokavaikuttaja Anni Paakkunainen yhdisti italialaisia makuja toscanalaisen Ruffino-viinitalon viineihin.

Italialainen_Linssikeitto_burratalla
logo

4

logo

1 h 0 min

Linssikeitto

AINEKSET

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 3 isoa valkosipulin kynttä

  • 4-5 varsisellerin vartta

  • 10 kokonaista mustapippuria

  • 0,5 tl chilihiutaleita

  • 1 litra vettä

  • 1 lihaliemikuutio

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 460 g punaisia linssejä (säilöttyjä ja huuhdeltuja)

  • 1 purkki (400 g) tomaattimurskaa

  • 2 dl kermaa

  • 1 burrata juusto

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuullota pieneksi leikattu sipuli, valkosipuli sekä selleri oliiviöljyssä ison kattilan pohjalla.

    2. Lisää vesi, liemikuutiot sekä pippurit. Anna liemen kiehua.

    3. Lisää seuraavaksi tomaattimurska sekä linssit. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

    4. Lisää kerma kuumaan keittoon ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.

    5. Annostele keitto lautaselle ja revi päälle kermaista burrata juustoa, basilikaa ja basilikaöljyä. Nauti tuoreen leivän kanssa.

Basilikaöljy

AINEKSET

  • 1 puntti basilikaa

  • 1 dl laadukasta oliiviöljyä

  • ½ tl mustapippuria

  • ¼ tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista basilikaöljy mittaamalla kaikki aineet korkeaan lasiin.

    2. Aja tasaiseksi, tarkista maku.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi