Ruokavaikuttaja Anni Paakkunainen yhdisti italialaisia makuja toscanalaisen Ruffino-viinitalon viineihin.
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 isoa valkosipulin kynttä
4-5 varsisellerin vartta
10 kokonaista mustapippuria
0,5 tl chilihiutaleita
1 litra vettä
1 lihaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
460 g punaisia linssejä (säilöttyjä ja huuhdeltuja)
1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
2 dl kermaa
1 burrata juusto
Kuullota pieneksi leikattu sipuli, valkosipuli sekä selleri oliiviöljyssä ison kattilan pohjalla.
Lisää vesi, liemikuutiot sekä pippurit. Anna liemen kiehua.
Lisää seuraavaksi tomaattimurska sekä linssit. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
Lisää kerma kuumaan keittoon ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
Annostele keitto lautaselle ja revi päälle kermaista burrata juustoa, basilikaa ja basilikaöljyä. Nauti tuoreen leivän kanssa.
1 puntti basilikaa
1 dl laadukasta oliiviöljyä
½ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
Valmista basilikaöljy mittaamalla kaikki aineet korkeaan lasiin.
Aja tasaiseksi, tarkista maku.
Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen Carpaccio-resepti kunnioittaa tuttua klassikkoa, mutta on viety uudelle tasolle muutamalla kikalla. Annoksen herkullisuutta täydentää samettinen parmesankreemi sekä Ruffinon viinit.
Katso reseptiLouis Roederer -samppanjan napakka hapokkuus tasapainottaa parmesanmuffinien rasvaisuutta. Ihastu viikunaiseen suupalaan!
Katso reseptiLoppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Katso reseptiHelppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso resepti