Helpot pikablinit paahdetulla punajuuritahnalla

Helppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat sopivasti joululta.

Joulu juhlamenu blinit

Punajuuritahna

AINEKSET

  • 5 keskikokoista punajuurta

  • 2 timjaminoksaa

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 3 tl hunajaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1/2 tl suolaa

  • 150 g smetanaa

  • 2 dl saksanpähkinää rouhittuna

  • maun mukaan suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja lohko punajuuret. Nosta punajuurilohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää timjamin oksat, öljy, hunaja, suola ja pippuri. Paahda punajuuria 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä punajuuret ja leikkaa pieneksi kuutioiksi. 

    2. Mittaa astiaan punajuuret, smetana, pähkinärouhe ja hunaja. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria (ehkä myös hunajaa).   

Blinit

AINEKSET

  • 2 dl kermaviiliä tai luonnonjogurttia tai piimää

  • 1 kananmuna

  • 1 tl hunajaa

  • 1 rkl sulatettua voita

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl tattarijauhoja

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • reilusti sulaa voita paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    Sekoita kermaviili, kananmuna, hunaja ja sula voi keskenään. Sekoita myös kuivat aineet keskenään. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi. Paista blinit kuumalla pannulla reilussa voisulassa kullanruskeiksi.

Koristeeksi

AINEKSET

  • syötäviä kukkia

  • valmiita juureslastuja

  • timjamia

VALMISTUSOHJEET

    Tarjoa blinit lämpimänä punajuuritahnan kanssa. Koristele annokset timjamilla, syötävillä kukilla ja juureslastuilla.

Anni_Paakkunainen

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi

Amarula affigato jälkiruoka

Amarula Affogato


Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!

Katso resepti »
Joulujuomia pöydällä

Juhlakauden menu & juomavinkit


Katso loppuvuoden juhlakauden viinisuositukset ja jälkiruokajuomavinkki. Nappaa myös ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ja keittiömestari Ina Niinikedon kullekin juomalle suunnittelema herkullinen juhlapöydän ruokaohje.

Lue lisää »