Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!
8
Vatkaa vispikerma kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kondensoitu maito ja vaniljatangon siemenet. Kääntele sekaisin.
Kääntele lopuksi sekaan Amarula-likööri ja kaada massa pakastusta kestävään vuokaan.
Vinkki! Voit käännellä lopuksi lorauksen likööriä raitoina jäätelömassaan.
noin 20 keksiä
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää valkuainen jauhoseokseen ja sekoita haarukalla.
Lisää sulatettu voi, appelsiininkuori ja Amarula-likööri. Sekoita tasaiseksi.
Levitä veitsellä taikinaa ohuelti leivinpaperille ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Ota keksit uunista ja muotoile vielä lämpiminä kaarelle.
Viimeistele jäähtyneet ja kuivuneet keksit kultaglitterillä.
Annostele jäätelöä neljään jalalliseen maljaan tai laakeaan kuohuviinilasiin.
Koristele jäätelöpallo keksillä, kukilla sekä appelsiinin kuorella.
Kaada kahvi maljoihin pöydässä ja nautiskele jälkiruoka Amarula-kermaliköörin kanssa.
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Loppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Katso reseptiHelppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso reseptiItalialaisen Prosecco-kuohuviinin päärynäisiin aromeihin ihanan vehreää tuoksua ja makua tuo rosmariini.
Katso reseptiTämä Codorniun luomucavasta valmistettu kauniin punainen ja runsaan marjaisa aperitiivi sopii alkudrinkiksi tai illanviettoihin.
Katso resepti