Loppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Nosta juustot ajoissa huoneen lämpöön.
Leikkaa lautasille sopiva pala jokaista juustoa.
Nosta viereen reilu lusikallinen omena-timjamihilloketta.
Mittaa pieneksi pilkotut omenapalat kattilaan ja lisää vesi.
Keitä omenapaloja, kunnes ne sihisevät ja syntyy höyryä. Lisää sokeri ja sekoittele varovasti.
Keitä hilloketta noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää sokeria, jos tarvitsee.
Mausta hilloke vaniljalla ja timjamilla. Laita kattilan kansi päälle ja anna hillokkeen hautua vielä hetki.
Siirrä hilloke puhtaaseen lasipurkkiin ja nosta viileään.
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!
Katso reseptiHelppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso reseptiKimallusta ja hieman eksotiikkaa – nauti raikas passionhedelmää ja päärynää yhdistävä kuohuviinicocktail.
Katso reseptiKatso loppuvuoden juhlakauden viinisuositukset ja jälkiruokajuomavinkki. Nappaa myös ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ja keittiömestari Ina Niinikedon kullekin juomalle suunnittelema herkullinen juhlapöydän ruokaohje.
Lue lisää