Juustot & omena-timjamihilloke

Loppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.

Joulun juhlamenun juustot
logo

8

Juustolautanen

AINEKSET

  • 200 g Valio Aura Gold -juustoa

  • 300 g Valio Keisarinna kristallinen gouda -juustoa

  • 200 g Parmesaania

VALMISTUSOHJEET

    1. Nosta juustot ajoissa huoneen lämpöön.

    2. Leikkaa lautasille sopiva pala jokaista juustoa.

    3. Nosta viereen reilu lusikallinen omena-timjamihilloketta.

Omena-timjamihilloke

AINEKSET

  • 500 g pieneksi kuutioitua kotimaista omenaa (hapokas talvilajike tai Melba)

  • 2 rkl vettä

  • 0,5 dl-1 dl (luomu)hillosokeria

  • 1 vaniljatangon siemenet

  • 2-3 tl tuoretta timjamia

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa pieneksi pilkotut omenapalat kattilaan ja lisää vesi.

    2. Keitä omenapaloja, kunnes ne sihisevät ja syntyy höyryä. Lisää sokeri ja sekoittele varovasti.

    3. Keitä hilloketta noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää sokeria, jos tarvitsee.

    4. Mausta hilloke vaniljalla ja timjamilla. Laita kattilan kansi päälle ja anna hillokkeen hautua vielä hetki.

    5. Siirrä hilloke puhtaaseen lasipurkkiin ja nosta viileään.

Anni_Paakkunainen

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi

Amarula affigato jälkiruoka

Amarula Affogato


Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!

Katso resepti »