Helpot pikablinit paahdetulla punajuuritahnalla
Helppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat sopivasti joululta.
Katso resepti »Katso loppuvuoden juhlakauden viinisuositukset ja jälkiruokajuomavinkki. Nappaa myös ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ja keittiömestari Ina Niinikedon kullekin juomalle suunnittelema herkullinen juhlapöydän ruokaohje.
Pongrácz Rosé Brut -roseekuohuviinin ryhdikkyys sopii loistavasti ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen suunnitteleman raikkaan alkupalan kanssa. Voit nauttia tätä erittäin kuivaa, mukavan paahteista ja tyylikkään marjaisaa kuohuviiniä vaikka läpi aterian – se toimii niin kalan, kalkkunan kuin kinkunkin kanssa. Viinilehti on antanut Pongracz'lle neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen.
Katso Annin täsmäruokaohje - Helpot pikablinit paahdetulla punajuuritahnalla
Erittäin kuiva ja tyylikkään marjaisa Pongrácz-roseekuohuviini on valmistettu samalla perinteisellä kuohuviinimenetelmällä kuin samppanja, jolloin kuplat ovat pehmeitä ja pitkäkestoisia.
Tyylipuhdas eteläranskalainen kuiva Laroche Chardonnay L -valkoviini pursuaa eloisaa omenaa ja limettiä. Tasapainoinen ja monipuolinen ruokaviini toimii raikkaan hapokkuutensa ansiosta toimii erilaisten kala- ja kasvisruokien kanssa.
Viinin trooppinen hedelmäisyys pienellä jäännössokerilla pyöristää keittiömestari Ina Niinikedon suunnitteleman lohialkuruoan pientä tulisuutta ja hapokkuutta. Katso Inan täsmäruokaohje - Verigreipillä ja chilillä graavattu lohi
Nederburg Cabernet Sauvignon -punaviinin keskitäyteläinen makumaailma toimii täydellisesti ylikypsän murean lihan kanssa. Palkitun Nederburg-viinitalon tyylikäs, vivahteikkaan kehittynyt ja keskitäyteläinen Cabernet Sauvignon -punaviini on pakattu näppärään 100 %:sesti kierrätettävään kolmen litran hanapakkaukseen.
Ina Niinikedon rosmariinilla maustettu poronliha yhdistyy hienosti Nederburg-viinin kanssa sen kirsikkaisen hedelmäisyyden ja pienen jäännössokerin ansiosta. Katso Rosmariinilla ja katajanmarjalle maustetun poron osso bucco padan ohje.
Löydät Nederburg Cabernet Sauvignonin parhaiten Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista Alkon myymälöistä. Viinilehti on antanut viinille hinta-laatu-arvion: Edullinen ostos
Vältä ruuhka ja hoida juhlakauden juomaostot kätevästi kerralla: Alkon verkkokaupasta on helppo tilata juomat haluamaasi Alkon myymälään ilman toimitusmaksua. Tee joulutilauksesi viimeistään 15.12.
Tässä elegantissa ja kypsässä luomu-Ripasso-punaviinissä on raikas hedelmäisyys ja runsaat, mutta mukavan pehmeät tanniinit. Antiche Terre voitti Helsingin Sanomien Ripasso-viinien testin 1.12.2022 ja sai täydet viisi tähteä "Maku rakentuu monen erilaisen aromin kautta tasapainoiseksi, hyvin tyylikkääksi ja melko pitkäksi."
Juustojen lisäksi viini sopii hyvin talvisille pataruoille, ylikypsille liharuoille ja myös sellaisenaan nautiskeltavaksi.
Anni Paakkunainen suunnitteli kolmelle juustolle ja Antiche Terre Ripasso -punaviinille herkullisen omena-timjamihillokkeen. Katso ohje ja testaa mikä on sinun lempimakuparisi!
Herkullisen makea Amarula-kermalikööri on pehmeä kahvin ja espresson avec, jota voit myös lorauttaa niiden joukkoon. Nauti sellaisenaan hyvin viilennettynä tai jäiden kanssa. Tai valmista Annin suunnittelema Amarula Affocato -jälkiruoka itsetehdyllä Amarula-jäätelöllä. Katso herkullinen ohje!
Katso myös juhlakauden helpot drinkkiohjeet - kolme herkullista kuohuviinicocktailia >>
Italialaisen S.Pellegrinon luontainen kivennäisvesi on raikkaan kupliva ja mineraalinen. Löydät sen ruokakaupoista niin lasi- kuin muovipulloissa – saatavilla useita eri kokoja kuten tyylikäs ja näppärä 25 cl lasipullo.
Helppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat sopivasti joululta.
Katso resepti »Lohen "sokerisuolauksessa" käytetään sokeria enemmän kuin suolaa ja kalaa pidetään graavissa hieman pidempään, jotta lopputulos on ihanan pehmeä eikä liian suolainen. Verigreippi ja chilihiutaleet tuovat mukavaa kirpeyttä.
Katso resepti »Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa.
Katso resepti »Loppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Katso resepti »Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!
Katso resepti »Italialaisen Prosecco-kuohuviinin päärynäisiin aromeihin ihanan vehreää tuoksua ja makua tuo rosmariini. Spritz viimeistellään tietenkin aina lorauksella kivennäisvettä. Nauti niin aperitiivina kuin jatkoilla!
Katso resepti »Tämä Codorniun luomucavasta valmistettu kauniin punainen ja runsaan marjaisa aperitiivi sopii alkudrinkiksi tai illanviettoihin.
Katso resepti »Kimallusta ja hieman eksotiikkaa – tämä raikas passionhedelmää ja päärynää yhdistävä kuohuviinicocktail toimii uuden vuoden juhlissa.
Katso resepti »