Katso loppuvuoden juhlakauden viinisuositukset ja jälkiruokajuomavinkki. Nappaa myös ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ja keittiömestari Ina Niinikedon kullekin juomalle suunnittelema herkullinen juhlapöydän ruokaohje.
Pongrácz Rosé Brut -roseekuohuviinin ryhdikkyys sopii loistavasti ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen suunnitteleman raikkaan alkupalan kanssa. Voit nauttia tätä erittäin kuivaa, mukavan paahteista ja tyylikkään marjaisaa kuohuviiniä vaikka läpi aterian – se toimii niin kalan, kalkkunan kuin kinkunkin kanssa. Viinilehti on antanut Pongracz'lle neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen.
Etelä-Afrikka | Vivahteikas & Ryhdikäs
18,48 €
Katso Annin täsmäruokaohje - Helpot pikablinit paahdetulla punajuuritahnalla
Erittäin kuiva ja tyylikkään marjaisa Pongrácz-roseekuohuviini on valmistettu samalla perinteisellä kuohuviinimenetelmällä kuin samppanja, jolloin kuplat ovat pehmeitä ja pitkäkestoisia.
Tyylipuhdas eteläranskalainen kuiva Laroche Chardonnay L -valkoviini pursuaa eloisaa omenaa ja limettiä. Tasapainoinen ja monipuolinen ruokaviini toimii raikkaan hapokkuutensa ansiosta toimii erilaisten kala- ja kasvisruokien kanssa.
Viinin trooppinen hedelmäisyys pienellä jäännössokerilla pyöristää keittiömestari Ina Niinikedon suunnitteleman lohialkuruoan pientä tulisuutta ja hapokkuutta. Katso Inan täsmäruokaohje - Verigreipillä ja chilillä graavattu lohi
Tässä elegantissa ja kypsässä luomu-Ripasso-punaviinissä on raikas hedelmäisyys ja runsaat, mutta mukavan pehmeät tanniinit. Antiche Terre voitti Helsingin Sanomien Ripasso-viinien testin 1.12.2022 ja sai täydet viisi tähteä "Maku rakentuu monen erilaisen aromin kautta tasapainoiseksi, hyvin tyylikkääksi ja melko pitkäksi."
Juustojen lisäksi viini sopii hyvin talvisille pataruoille, ylikypsille liharuoille ja myös sellaisenaan nautiskeltavaksi.
Anni Paakkunainen suunnitteli kolmelle juustolle ja Antiche Terre Ripasso -punaviinille herkullisen omena-timjamihillokkeen. Katso ohje ja testaa mikä on sinun lempimakuparisi!
Herkullisen makea Amarula-kermalikööri on pehmeä kahvin ja espresson avec, jota voit myös lorauttaa niiden joukkoon. Nauti sellaisenaan hyvin viilennettynä tai jäiden kanssa. Tai valmista Annin suunnittelema Amarula Affocato -jälkiruoka itsetehdyllä Amarula-jäätelöllä. Katso herkullinen ohje!
Italialaisen S.Pellegrinon luontainen kivennäisvesi on raikkaan kupliva ja mineraalinen. Löydät sen ruokakaupoista niin lasi- kuin muovipulloissa – saatavilla useita eri kokoja kuten tyylikäs ja näppärä 25 cl lasipullo.
23.11.2022
Helppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso reseptiLohen "sokerisuolauksessa" käytetään sokeria enemmän kuin suolaa ja kalaa pidetään graavissa hieman pidempään, jotta lopputulos on ihanan pehmeä eikä liian suolainen. Verigreippi ja chilihiutaleet tuovat mukavaa kirpeyttä.
Katso reseptiMurea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso reseptiLoppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Katso reseptiKermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!
Katso reseptiItalialaisen Prosecco-kuohuviinin päärynäisiin aromeihin ihanan vehreää tuoksua ja makua tuo rosmariini.
Katso reseptiTämä Codorniun luomucavasta valmistettu kauniin punainen ja runsaan marjaisa aperitiivi sopii alkudrinkiksi tai illanviettoihin.
Katso reseptiKimallusta ja hieman eksotiikkaa – nauti raikas passionhedelmää ja päärynää yhdistävä kuohuviinicocktail.
Katso resepti