Juhlakauden menu & juomavinkit

Katso loppuvuoden juhlakauden viinisuositukset ja jälkiruokajuomavinkki. Nappaa myös ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ja keittiömestari Ina Niinikedon kullekin juomalle suunnittelema herkullinen juhlapöydän ruokaohje.

Joulujuomia pöydällä

Raikas Pongrácz-roseekuohuviini toimii läpi aterian

Pongrácz Rosé Brut -roseekuohuviinin ryhdikkyys sopii loistavasti ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen suunnitteleman raikkaan alkupalan kanssa. Voit nauttia tätä erittäin kuivaa, mukavan paahteista ja tyylikkään marjaisaa kuohuviiniä vaikka läpi aterian – se toimii niin kalan, kalkkunan kuin kinkunkin kanssa. Viinilehti on antanut Pongracz'lle neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen.

Katso Annin täsmäruokaohje - Helpot pikablinit paahdetulla punajuuritahnalla

Erittäin kuiva ja tyylikkään marjaisa Pongrácz-roseekuohuviini on valmistettu samalla perinteisellä kuohuviinimenetelmällä kuin samppanja, jolloin kuplat ovat pehmeitä ja pitkäkestoisia.

Tyylikäs Laroche L Chardonnay-valkoviini rakastaa lohiruokia

Tyylipuhdas eteläranskalainen kuiva Laroche Chardonnay L -valkoviini pursuaa eloisaa omenaa ja limettiä. Tasapainoinen ja monipuolinen ruokaviini toimii raikkaan hapokkuutensa ansiosta toimii erilaisten kala- ja kasvisruokien kanssa.

Viinin trooppinen hedelmäisyys pienellä jäännössokerilla pyöristää keittiömestari Ina Niinikedon suunnitteleman lohialkuruoan pientä tulisuutta ja hapokkuutta. Katso Inan täsmäruokaohje - Verigreipillä ja chilillä graavattu lohi

Juhla-aterian pääruoka täydentyy laadukkaalla Nederburg-punaviinillä

Nederburg Cabernet Sauvignon -punaviinin keskitäyteläinen makumaailma toimii täydellisesti ylikypsän murean lihan kanssa. Palkitun Nederburg-viinitalon tyylikäs, vivahteikkaan kehittynyt ja keskitäyteläinen Cabernet Sauvignon -punaviini on pakattu näppärään 100 %:sesti kierrätettävään kolmen litran hanapakkaukseen.

Ina Niinikedon rosmariinilla maustettu poronliha yhdistyy hienosti Nederburg-viinin kanssa sen kirsikkaisen hedelmäisyyden ja pienen jäännössokerin ansiosta. Katso Rosmariinilla ja katajanmarjalle maustetun poron osso bucco padan ohje.

Löydät Nederburg Cabernet Sauvignonin parhaiten Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista Alkon myymälöistä. Viinilehti on antanut viinille hinta-laatu-arvion: Edullinen ostos

Vältä ruuhka ja hoida juhlakauden juomaostot kätevästi kerralla: Alkon verkkokaupasta on helppo tilata juomat haluamaasi Alkon myymälään ilman toimitusmaksua. Tee joulutilauksesi viimeistään 15.12.

Italialainen Antiche Terre Ripasso -luomupunaviini on kuin tehty juustolautaselle

Tässä elegantissa ja kypsässä luomu-Ripasso-punaviinissä on raikas hedelmäisyys ja runsaat, mutta mukavan pehmeät tanniinit. Antiche Terre voitti Helsingin Sanomien Ripasso-viinien testin 1.12.2022 ja sai täydet viisi tähteä "Maku rakentuu monen erilaisen aromin kautta tasapainoiseksi, hyvin tyylikkääksi ja melko pitkäksi."

Juustojen lisäksi viini sopii hyvin talvisille pataruoille, ylikypsille liharuoille ja myös sellaisenaan nautiskeltavaksi.

Anni Paakkunainen suunnitteli kolmelle juustolle ja Antiche Terre Ripasso -punaviinille herkullisen omena-timjamihillokkeen. Katso ohje ja testaa mikä on sinun lempimakuparisi!

antiche terre ripasso ja juustot

Näyttävä jälkiruoka kruunataan Amarula-kermaliköörillä ja kahvilla

Herkullisen makea Amarula-kermalikööri on pehmeä kahvin ja espresson avec, jota voit myös lorauttaa niiden joukkoon. Nauti sellaisenaan hyvin viilennettynä tai jäiden kanssa. Tai valmista Annin suunnittelema Amarula Affocato -jälkiruoka itsetehdyllä Amarula-jäätelöllä. Katso herkullinen ohje!

Katso myös juhlakauden helpot drinkkiohjeet - kolme herkullista kuohuviinicocktailia >>

Hyvää ruokaa ja viiniä täydentää laadukas kivennäisvesi

Italialaisen S.Pellegrinon luontainen kivennäisvesi on raikkaan kupliva ja mineraalinen. Löydät sen ruokakaupoista niin lasi- kuin muovipulloissa – saatavilla useita eri kokoja kuten tyylikäs ja näppärä 25 cl lasipullo.

san_pellegrino_kivennaisvesi
Amarula affigato jälkiruoka

Amarula Affogato


Kermaista Amarula-kermaliköörillä maustettua jäätelöä, kuumaa espressoa, appelsiinin kuorta, syötäviä kukkia ja rapea kultainen keksi. Tässä on aikuisten unelmajälkkäri!

Katso resepti »