Hopeaa sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta alle 13 euroa
- Vuoden Viinit 2019 -kilpailu
Hopeaa Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa! Tyylikäs ja monikäyttöinen 'L' on suomalaisten viininystävien kestosuosikki: Chardonnay L on ollut jo useana vuonna Alkon myydyin ranskalainen valkoviini.
Tuoteryhmä | Valkoviinit |
Alkoholipitoisuus | 13 % |
Alkon tuotenumero | 007293 |
Tilavuus | 0,75 l |
Tuotemerkki | Laroche |
Alue | VdP d'Oc |
Sokeripitoisuus | 3 g/litra |
Rypäleet | Chardonnay |
Makeus | Kuiva (brut) |
Tuotenumero | 1003062 |
Hopeaa sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta alle 13 euroa
- Vuoden Viinit 2019 -kilpailu
'Yleisviini kalaruokien kumppaniksi. Viini on sopusuhtainen kokonaisuus.'
- Viinistä Viiniin 2017 -opas
Vuoden 2014 ranskalainen Viinintuottaja
- International WIne and Spirits Competition, IWSC
'Kuiva, pehmeän hapokas ja lempeän hedelmäinen maku. Hyvä buffet-viini paistetusta ahvenfileestä äyriäissalaatteihin.'
- Pekka Suorsa, Viiniopas 2015
Ranskan Jura-vuoristosta kotoisin oleva Comté on lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Valmista mehevä piiras!
Katso resepti »"Tässä helppo ja nopsa uunilohi resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
Katso resepti »Nämä helpot piknik tai välipalaleivät saavat kirpeyttä tuoreista punaherukoista. Nauti ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Vichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso resepti »Tänä jouluna herkutellaan myös trendikkäillä merenelävillä! Osterit sopivat joulun alkuruokapöytään kalojen ja kasvisten seuraan.
Katso resepti »Ihastuttava graavattu taimen maistuu alkuruokapöydässä ranskalaisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Perunaletut ovat mainio lisä joulupöytään. Helposta taikinasta valmistetut letut, pikkelöity sipuli ja mäti sopivat ihanasti yhteen!
Katso resepti »Helposti valmistuva piirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä sipuligalette vie kielen mennessään!
Katso resepti »Ranskalaisen klassikon Quiche Lorrainen suomalaisessa versiossa kinkku korvataan kantarelleilla. Kermainen piiras on täydellinen pari kuivan ja kypsän sitruksisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviini kanssa.
Katso resepti »Tässä ruokavaikuttaja Viola Virtamon kesäkeitossa yhdistyvät suomalainen kesä ja ripaus inspiraatiota ranskalaisesta klassikosta, merenelävistä valmistettavasta bouillabaisse-keitosta!
Katso resepti »Ihastu keittiömestari Ina Niinikedon keväiseen ruokaohjeeseen ja nauti ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Keittiömestari Pekka Terävän käsialaa oleva sesonkisalaatti on kaunis alkuruoka, jolle laadukas Chablis-valkoviini tuo ryhdikkyyttä.
Katso resepti »Neulapavut ja lehtikaali tuovat rapsakkuutta marmorifileeseen. Yhdistä annos tuhdimpaan valkoviiniin ja nauti palkitun Laroche Les Vaudevey -viinin kanssa.
Katso resepti »Herkulliset suppilovahverot ja parsa muodostavat mahtavat makuparit hauelle. Nauti Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
Katso resepti »Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista moussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa osana joulun alkupalapöytää höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
Katso resepti »Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti »Ruokavaikuttaja Mari Moilasen pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
Katso resepti »Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso resepti »"Rakastan nopeita ja helppoja pastoja. Mitä vähemmän raaka-aineita, sen parempi tuntuu olevan." Katso Anni Hautalan ruokakirjan superhelppo ohje!
Katso resepti »Lohen "sokerisuolauksessa" käytetään sokeria enemmän kuin suolaa ja kalaa pidetään graavissa hieman pidempään, jotta lopputulos on ihanan pehmeä eikä liian suolainen. Verigreippi ja chilihiutaleet tuovat mukavaa kirpeyttä.
Katso resepti »Valmista keittiömestari Ina Niinikedon ohjeella kokonainen grillattu nieriä, raikas perunasalaatti ja piimä ranch- kastiketta. Nauti raikkaan hedelmäisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -viinin kanssa.
Katso resepti »