Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja
Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa.
Nämä helpot piknik tai välipalaleivät saavat kirpeyttä tuoreista punaherukoista. Nauti ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviinin kanssa.
4 kananrintafileetä
¼ dl balsamicoviinietikkaa
¼ dl oliiviöljyä + 1 rkl paistamiseen
½ tl suolaa & mustapippuria myllystä
300 g levittyvää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1 rasia punaherukoita
4 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
½ rasiaa rucolanversoja
2 patonkia
Valmista kananrintafileille marinadi sekoittamalla oliiviöljy, balsamicoviinietikka sekä suola ja mustapippuri. Anna marinoitua 20 minuutin ajan.
Paista kypsäksi oliiviöljyssä. Jäähdytä ja siivuta.
Leikkaa patongit puoliksi. Sivele vuohenjuustolla, levitä päälle aurinkokuivatut tomaatit ja siivutetut kananrintafileet.
Aseta kanasiivujen päälle muutama terttu punaherukoita sekä runsaasti rucolanversoja ja laita leivän toinen puoli kanneksi.
Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa.
Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.
Katso resepti »Tässä ruokavaikuttaja Viola Virtamon kesäkeitossa yhdistyvät suomalainen kesä ja ripaus inspiraatiota ranskalaisesta klassikosta, merenelävistä valmistettavasta bouillabaisse-keitosta!
Katso resepti »Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
Katso resepti »Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.
Katso resepti »