Nämä helpot piknik tai välipalaleivät saavat kirpeyttä tuoreista punaherukoista. Nauti ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviinin kanssa.
Valmista kananrintafileille marinadi sekoittamalla oliiviöljy, balsamicoviinietikka sekä suola ja mustapippuri. Anna marinoitua 20 minuutin ajan.
Paista kypsäksi oliiviöljyssä. Jäähdytä ja siivuta.
Leikkaa patongit puoliksi. Sivele vuohenjuustolla, levitä päälle aurinkokuivatut tomaatit ja siivutetut kananrintafileet.
Aseta kanasiivujen päälle muutama terttu punaherukoita sekä runsaasti rucolanversoja ja laita leivän toinen puoli kanneksi.
Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa.
Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.
Katso reseptiTässä ruokavaikuttaja Viola Virtamon kesäkeitossa yhdistyvät suomalainen kesä ja ripaus inspiraatiota ranskalaisesta klassikosta, merenelävistä valmistettavasta bouillabaisse-keitosta!
Katso reseptiHernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
Katso reseptiGrillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.
Katso resepti