Laita broileri selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Halkaise se isolla veitsellä tai saksilla selkärangan vierestä. Voit tämän jälkeen avata broilerin kuin kirjan.
Sekoita tomaattipyree, valkosipuli ja oliiviöljyä ja hiero seos broilerin pintaan.
Valmista Dukkah-mausteseos eli murskaa isossa morttelissa hasselpähkinät, seesamisiemenet, juustokumina, korianteri, cayennepippuri, paprikajauhe ja suola.
Hiero mausteseos broilerin pintaan kauttaaltaan ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Ota broileri huoneenlämpöön.
Lämmitä grilli. Grillaa keskilämpöisessä grillissä suoraan ensin nahkapuoli alaspäin noin 15 minuuttia ja käännä sitten broileri ja grillaa vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää (riippuu grillistä).
Voit tarkistaa kypsyyden pistämällä lihaan puutikun. Jos ulos tihkuva lihasneste on kirkasta, on kana kypsää. Muista, ettet ylikypsennä broileria.
Voit valmistaa broilerin myös uunissa: Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen ja laita broileri uunipellille. Kypsennä uunissa noin 30 min. Laita lopuksi grillivastus päälle ja annan broilerin ruskistua. Tarkista kypsyys linnun paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, kana on kypsä.
Grillaa samalla puolikkaita sitruunoita ja erilaisia vihanneksia ja tarjoa korianteri-jogurttikastikkeen kanssa.