Dukkah-kana korianterikastikkeella

Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.

grillattu kana
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Dukkah-kana

AINEKSET

  • 1 kokonainen broileri

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 2 valkosipulikynttä, murskattuna

  • 1 1⁄2 dl paahdettuja hasselpähkinöitä

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

  • 1 rkl juustokuminaa

  • 1⁄2 rkl kuivattua korianteria

  • 1⁄2 rkl cayennepippuria

  • 1 rkl paprikajauhetta

  • 1⁄2 suolaa

  • yhden limen mehu

  • 2-3 rkl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita broileri selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Halkaise se isolla veitsellä tai saksilla selkärangan vierestä. Voit tämän jälkeen avata broilerin kuin kirjan.

    2. Sekoita tomaattipyree, valkosipuli ja oliiviöljyä ja hiero seos broilerin pintaan.

    3. Valmista Dukkah-mausteseos eli murskaa isossa morttelissa hasselpähkinät, seesamisiemenet, juustokumina, korianteri, cayennepippuri, paprikajauhe ja suola.

    4. Hiero mausteseos broilerin pintaan kauttaaltaan ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.

    5. Ota broileri huoneenlämpöön.

    6. Lämmitä grilli. Grillaa keskilämpöisessä grillissä suoraan ensin nahkapuoli alaspäin noin 15 minuuttia ja käännä sitten broileri ja grillaa vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää (riippuu grillistä).

    7. Voit tarkistaa kypsyyden pistämällä lihaan puutikun. Jos ulos tihkuva lihasneste on kirkasta, on kana kypsää. Muista, ettet ylikypsennä broileria.

    8. Voit valmistaa broilerin myös uunissa: Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen ja laita broileri uunipellille. Kypsennä uunissa noin 30 min. Laita lopuksi grillivastus päälle ja annan broilerin ruskistua. Tarkista kypsyys linnun paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, kana on kypsä.

    9. Grillaa samalla puolikkaita sitruunoita ja erilaisia vihanneksia ja tarjoa korianteri-jogurttikastikkeen kanssa.

Korianteri- jogurttikastike

AINEKSET

  • yhden limen mehu

  • 2-3 rkl oliiviöljyä

  • 2 dl turkkilaista jogurttia

  • 1 valkosipulin kynsi, murskattuna

  • 1 ruukku korianteria

  • chiliä oman maun mukaan

  • suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Pilko chili ja korianteri ja murskaa valkosipulin kynsi.

    2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta oman maun mukaan.

    3. Tarjoa grillatun broilerin kanssa.

merus_4

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan. Two Oceans -viineillä on ilo jakaa kahdeksan herkullista reseptiä kanssanne. Tutustu myös herkulliseen Etelä-Afrikan inspiroimaan kurpitsakeittoon.