Kurpitsakeittoa kanelilla ja omenalla

Omena tuo butternut-kurpitsasta valmistetun keiton makuun raikkautta. Leivo keiton kaveriksi maissileipää.

Kurpitsakeittoa + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Keitto

AINEKSET

  • 1 butternut-kurpitsa (n. 700 g)

  • 1 pieni sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 omena

  • 1 tl oliiviöljyä

  • 1 tl voita

  • ripaus muskottipähkinää

  • 1 1⁄2 tl kanelia

  • 1 dl kermaa

  • n. 8 dl kasvislientä

  • suolaa, pippuria

  • salvianlehtiä

  • nokare voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Paloittele n. 2 cm kuutioiksi.

    2. Kuori sipuli ja valkosipuli, leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi ja silppua valkosipuli.

    3. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi.

    4. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita siinä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää muskottipähkinä ja kaneli ja sekoita. Lisää kurpitsa, omena ja kasvisliemi.

    5. Anna kiehahtaa ja käännä sen jälkeen levy pienemmälle lämmölle. Keitä noin 20 minuuttia niin, että kasvikset ovat pehmenneet.

    6. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja mausta suolalla ja pippurilla.

    7. Paista muutama salvianlehti voissa pannulla parin minuutin ajan niin että ne ruskistuvat hieman ja tarjoa keitto niiden kanssa.

Maissileipä

AINEKSET

  • 2,5 dl vehnäjauhoja

  • 2,5 dl maissijauhoja tai polentaa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 200 g maissia

  • 2 kananmunaa

  • 3 rkl ruokaöljyä

  • 60 g juustoraastetta

  • 2,5 dl maitoa

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

    2. Sekoita kaikki kuivat ainekset ja lisää maissi. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy ja maito ja lisää kuiviin aineksiin.

    3. Voitele leipävuoka ja kaada maissijauhoja vuokaan niin, että niitä tarttuu joka paikkaan ja kaada loput pois.

    4. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45 minuuttia.

    5. Tarjoa butternut-kurpitsakeiton kanssa.

merus_0

Resepti

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.