Keitot

Tutustu erilaisille keitoille sopiviin viineihin.

  • Ribollita – firenzeläinen vihanneskeitto

    Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
  • Viiden minuutin bataattikeitto

    Helppo ja nopea bataattikeitto saa täydennystä Härkiksestä. Keiton pientä chilisyyttä tasapainottaa aromikkaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin pieni jäännössokeri.
  • Bouillabaisse

    Tähän kalakeittoklassikkoon voit käyttää kaikkea mahdollista saatavilla olevaa kalaa. Kokeile valmistaa myös sydäntalven sesonkikalasta mateesta. Valkoviinikaveriksi sopii klassinen riesling.
  • Purjehtijan kalakeitto

    Sulatejuusto antaa makua ja täyteläisyyttä kalakeitolle. Tuunaa lientä halutettasti isolla lorauksella valkoviiniä.
  • Palsternakkakeitto ja juustokakut

    Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
  • Maa-artisokkakeittoa

    Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
  • Punajuurikeittoa ja pikkusyötävää

    Punajuurikeitto on hyvä alkuruoka tai kevyt lounas talviseen ruokapöytään. Sen seuraan sopii kevyt, hieman viilennetty punaviini tai raikas valkoviini.
  • Metsäinen riistakeitto

    Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
  • Laskiaisen hernekeitto

    'Lasillinen valkoviiniä tekee perinteisestä hernarista kartanoherkkua.'