Rapukeitto saaristoleipälastuilla
Itsetehdystä rapuliemestä valmistuu aromikkaita keittoja.
Katso resepti »Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
600 g maa-artisokkia (noin 10 kpl)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
300 g jauhoista perunaa (Puikula tai Rosamunda)
50g voita
7 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli, timjami ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.
Lisää liemi, perunat ja mausteet. Kypsennä kunnes vihannekset ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia.
Lisää vielä kerma ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekottimella, mausta ja tarkista maku.
200 g grillattua munakoisoa
200 g aurinkokuivattua tomaattia
2 oksaa timjamia
Kuutioi munakoiso ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta timjamilla.
Laita muotilla lautasen keskelle keko munakoisokaviaaria ja ympärille vaahtoavaa keittoa.
Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai leipäkrutonkeja.
Itsetehdystä rapuliemestä valmistuu aromikkaita keittoja.
Katso resepti »Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Katso resepti »