Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli, timjami ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.
Lisää liemi, perunat ja mausteet. Kypsennä kunnes vihannekset ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia.
Lisää vielä kerma ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekottimella, mausta ja tarkista maku.
Kuutioi munakoiso ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta timjamilla.
Laita muotilla lautasen keskelle keko munakoisokaviaaria ja ympärille vaahtoavaa keittoa.
Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai leipäkrutonkeja.
Itsetehdystä rapuliemestä valmistuu aromikkaita keittoja.
Katso reseptiKeittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Katso resepti