Maa-artisokkakeittoa

Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.

Maa-artisokkakeittoa + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Maa-artisokkakeitto

AINEKSET

  • 600 g maa-artisokkia (noin 10 kpl)

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 300 g jauhoista perunaa (Puikula tai Rosamunda)

  • 50g voita

  • 7 dl kasvis- tai kanalientä

  • 2 dl kuohukermaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • ripaus muskottipähkinää

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.

    2. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli, timjami ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.

    3. Lisää liemi, perunat ja mausteet. Kypsennä kunnes vihannekset ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia.

    4. Lisää vielä kerma ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekottimella, mausta ja tarkista maku.

Munakoisokaviaari

AINEKSET

  • 200 g grillattua munakoisoa

  • 200 g aurinkokuivattua tomaattia

  • 2 oksaa timjamia

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuutioi munakoiso ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta timjamilla.

    2. Laita muotilla lautasen keskelle keko munakoisokaviaaria ja ympärille vaahtoavaa keittoa.

    3. Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai leipäkrutonkeja.