Maa-artisokkakeittoa
Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Maa-artisokkakeitto
AINEKSET
600 g maa-artisokkia (noin 10 kpl)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
300 g jauhoista perunaa (Puikula tai Rosamunda)
50g voita
7 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
VALMISTUSOHJEET
Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli, timjami ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.
Lisää liemi, perunat ja mausteet. Kypsennä kunnes vihannekset ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia.
Lisää vielä kerma ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekottimella, mausta ja tarkista maku.
Munakoisokaviaari
AINEKSET
200 g grillattua munakoisoa
200 g aurinkokuivattua tomaattia
2 oksaa timjamia
VALMISTUSOHJEET
Kuutioi munakoiso ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta timjamilla.
Laita muotilla lautasen keskelle keko munakoisokaviaaria ja ympärille vaahtoavaa keittoa.
Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai leipäkrutonkeja.
Palsternakkakeitto ja juustokakut
Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Katso resepti »