Micken kalakeitto
Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso resepti »Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
n. 400 g palsternakkaa
200g jauhoista perunaa
1 salottisipuli
1 rkl voita
6 dl mietoa kasvis- tai kanalientä
3 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
Leikkaa ensin juurekset pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen kuullota ne voissa sipulin kera.
Lisää sekaan kana- tai kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tämän jälkeen ranskankerma ja mausteet.
Jauha aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.
2 dl parmesanjuustoraastetta
1 kananmunan keltuainen
1 dl raastettua vaaleaa leipää
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Muotoile massasta palloja ja kypsennä ne kuumassa öljyssä.
Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso resepti »Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
Katso resepti »Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso resepti »Ranskan Bourdeauxista lähtöisin oleva Sauvignon Blanc on suosituin valkoinen rypälelajike heti Chardonnayn jälkeen. Pirteän hapokas ja aromikas sauvignon blanc on hyvä valinta kepeiden kala- ja kasvisruokien kumppaniksi.
Lue lisää »