Palsternakkakeitto ja juustokakut

Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.

Palsternakkakeitto ja juustokakut + viinisuositus
Palsternakkakeitto ja juustokakut + viinisuositus

Palsternakkakeitto

AINEKSET

  • n. 400 g palsternakkaa

  • 200g jauhoista perunaa

  • 1 salottisipuli

  • 1 rkl voita

  • 6 dl mietoa kasvis- tai kanalientä

  • 3 dl kuohukermaa

  • 2 dl ranskankermaa

  • mustapippuria

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa ensin juurekset pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen kuullota ne voissa sipulin kera.

    2. Lisää sekaan kana- tai kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tämän jälkeen ranskankerma ja mausteet.

    3. Jauha aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.

JUUSTOKAKUT

AINEKSET

  • 2 dl parmesanjuustoraastetta

  • 1 kananmunan keltuainen

  • 1 dl raastettua vaaleaa leipää

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kaikki aineet keskenään.

    2. Muotoile massasta palloja ja kypsennä ne kuumassa öljyssä.