Tutustu suosittuihin kasvisruoille sopiviin viineihin ja lue kasvisruoan & viinin yhdistämisestä. Katso alempaa kasvisruokaohjeita täsmäviinisuosituksilla. Vegaaniset ruokaohjeet ja viinit tunnistat Vegan symbolista.
Suositko kasvisruokavaliota? Nappaa viinivalmentaja Mikael Karttusen kolme viinivinkkiä erilaisille kasvisruoille.
Lue lisääJo pitkään pinnalla ollut lähiruokatrendi kannustaa lähtemään sieniretkelle. Mutta mitä viiniä tarjota suppilovahveroiden, kanttarellien tai suolasienien kanssa? Tutustu sommelier Antti Uusitalon suosituksiin.
Lue lisääPelkkä salaatinlehti ei viinisuositusta kaipaa, mutta kun mukana on muita kasviksia, hedelmiä, salaattikastiketta tai juustoa, peli onkin aivan toinen. Tutustu erilaisten salaattien ja viinin yhdistämiseen.
Lue lisääKaikki viinit eivät ole automaattisesti vegaaniruokavalioon sopivia. Viiniasiantuntija vinkkaa vegaaniset viinitärpit ruokasuosituksineen.
Lue lisääRaikas Leyda Garuma Sauvignon Blanc on täydellinen makupari tämän ihanan parsapiirakan kanssa!
Katso reseptiRanskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!
Katso reseptiIhastu keittiömestari Ina Niinikedon keväiseen ruokaohjeeseen ja nauti ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiKokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Katso reseptiSuolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen valkoviini.
Katso reseptiRuokavaikuttaja Anni Paakkunainen yhdisti italialaisia makuja toscanalaisen Ruffino-viinitalon viineihin.
Katso reseptiHelposti valmistuva piirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä sipuligalette vie kielen mennessään!
Katso reseptiTarjoa kupillinen parsavaahtoa alku- tai väliruokana ja nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuvan kera.
Katso reseptiVichysoisse on ranskalainen klassikkokeitto, joka valmistetaan purjosta ja perunasta ja se tarjoillaan usein kylmänä. Myös suomalainen mustajuuri sopii ihanasti tähän keittoon.
Katso reseptiNämä helpot vegaaniset tortillataskut täytetään tofulla, maapähkinävoilla ja kasviksilla.
Katso reseptiTämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!
Katso reseptiIhastu kotimaiseen maissiin Meri-Tuuli Väntsin ohjeella ja nauti raikkaan Leyda-viinin kanssa.
Katso reseptiErivärisistä ja kokoisista tomaateista, burrata-juustosta ja nopeasta yrttikastikkeesta saat helposti kauniin italialaishenkisen annoksen.
Katso reseptiPiristä varhaisperunoita raikkaalla ranskankermakastikkeella ja retiiseillä!
Katso reseptiRaikkaan samppanjan kanssa sopivat kokki Teresa Välimäen valmistamat helpot sormisyötävät.
Katso reseptiSalvia antaa ihastuttavan maun hollandaisekastikkeelle, joka nautitaan alkukesän sesongin kasvisten kanssa. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso reseptiRanskalaisen klassikon Quiche Lorrainen suomalaisessa versiossa kinkku korvataan kantarelleilla. Kermainen piiras on täydellinen pari kuivan ja kypsän sitruksisen ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviini kanssa.
Katso reseptiTämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso reseptiTämä ranskalainen pataruoka cassoulet on valmistettu artisokasta ja pavuista ja se nautitaan basilikasta tehdyn pistoua-kastikkeen sekä raikkaan ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa. Tutustu keittiömestari Ina Niinikedon ohjeeseen.
Katso reseptiHurmaa ystäväsi tai perheesi tällä huippukokki Ilkka Lääverin risotto-ohjeella kirjasta Kokkauksia - Huonon Äidin ja huippukokin keittokirja. Nauti Mini-Ferien by Huono Äiti Rieslingin kanssa!
Katso reseptiKaramellikastike, Jalotofu Paahtopalat, chili ja korianteri on lyömätön trio, kun mielitekona on nopea, makean mausteinen klassikkoannos, joka lämmittää vatsaa ja mieltä.
Katso reseptiRuokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Katso reseptiValmista kevyt, mutta ruokaisa parsasalaatti ja nauti raikkaan valko- tai roseviinin kanssa.
Katso reseptiPunajuurikeitto on hyvä alkuruoka tai kevyt lounas. Sen seuraan sopii kevyt, hieman viilennetty punaviini tai raikas valkoviini.
Katso reseptiKeittiömestari Pekka Terävän käsialaa oleva sesonkisalaatti on kaunis alkuruoka, jolle laadukas Chablis-valkoviini tuo ryhdikkyyttä.
Katso reseptiCodorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
Katso reseptiKevyt ja mukavasti mausteinen salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.
Katso reseptiMunakoiso-tomaattipiiras on hyvä valinta rennompiin illanistujaisiin. Nauti roseviinin tai rosekuohuvan kanssa.
Katso reseptiKlassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen!
Katso resepti