Kasvisruokien ja viinin yhdistäminen

Millainen viini sopii kasvisruoille?

Kasvis

Tutustu kasvisruokien resepteihin ja viinisuosituksiin. Täysin vegaaniset ohjeet on merkitty Vegan-sanalla.

  • Vihreä panzanella-salaatti

    Tämä panzanella eli leipäsalaatti pitää sisällään pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
  • Kimchi Hot Dog Deluxe

    Kimchi-hodareiden tulisuutta tasapainottaa pirteän puolikuiva Chill Out Catarrato Zibibbo -uutuusvalkoviini Italiasta. Tutustu kokki Linnea Vihosen resepteihin!
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Ruokaisa tofu-pastasalaatti

    Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi italialaisen luomuvalkoviinin kanssa.
  • Mangoldi cacio e pepe

    Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii ranskalaisen LYV Sauvignon Blanc -viinin sitruksisen raikkauden kanssa. Maista ja ihastu!
  • Juustolautanen tomaattimarmeladilla

    Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
  • Buffalo-mozzarellasalaatti pikkelöidyllä karviaisella ja pistaasipestolla

    Ihastu herkulliseen mozzarella-kasvissalaattiin! Siitä löytyy samoja karviaismarjan ja yrttien aromeja kuin raikkaan hedelmäisestä Flat Roof Manor Sauvignon Blanc -valkoviinistä.
  • Kesäkurpitsagalette

    Tästä pellille leivotusta piirakasta löytyy hapokkaan yrttisiä makuja, jotka sopivat Lindeman's Sauvignon Blanc -viinin raikkaan herukkaiselle hedelmäisyydelle.
  • 3 x täytetyt tofuleivät

    Rapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan italialaisen vegaanisesti kirkastetun luomuroseeviinin kanssa.
  • Micken rustiikkinen maalaissalaatti

    Ahvenanmaalainen ravintoloitsija ja kokki Michael Björklund valmisti kesäisen maalaissalaatin ranskalaiselle Gassier-luomuroseeviinille.
  • Maapähkinävoi–ponzu tofua, rapeaa salaattia, chiliä ja suolapähkinää

    Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.

  • Kevätpiiras

    Tämä helppo vihannespiirakka syntyy valmiista lehtitaikinasta, joka täytetään ricottajuustolla ja pestolla. Nauti ranskalaisen luomuroseeviinin kanssa.
  • Friteeratut kesäkurpitsankukat ja jalapeno-ranchdippi

    Kesäkurpitsankukkien sesonki on loppukesästä. Maultaan mietoja kukkia voi käyttää ruoanlaitossa
    yllättävän monipuolisesti, kuten nämä alkupalana tai sormiruokana toimivat friteeratut versiot osoittavat.
  • Uuniperunat savutofutahna tai tofuskagenröra täytteellä

    Nämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
  • Pähkinäisen kermainen tofu satay

    Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen Kungfu Girl Riesling -valkoviini.
  • Huijarin Lyonin kanaa eli Lyonin tofua

    Ranskalainen klassikkoruoka saa uuden nopeasti valmistuvan twistin Jalotofun paahtopaloilla. Kokeile ja ihastu!
  • Vegaaninen laab-salaatti

    Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
  • Helpot hernepestopatongit

    Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
  • Chimichurri-vegejauhisburgerit

    Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
  • Paahdettu munakoiso ja kookoskastike

    Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

    Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
  • Romeon kasvispasta

    Hurmaa rakkaasi! Herkullinen kasviskastike valmistetaan uunipellillä ja nautitaan pehmeän hedelmäisen punaviinin kanssa.
  • Meksikolainen salaatti

    Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.