Kasvisruokien ja viinin yhdistäminen

Millainen viini sopii kasvisruoille?

Suosittuja kasvisruoille sopivia viinejä, jotka on vegaanisesti valmistettu. Katso alempaa reseptiikkaa täsmäviinisuosituksilla.

Kasvis

Tutustu kasvisruokien resepteihin ja viinisuosituksiin. Täysin vegaaniset ohjeet on merkitty Vegan-sanalla.

  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Vegaaninen laab-salaatti

    Makumatka Laosiin! Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Tämä on superhelppo tehdä ja lopputuloksena on täydellisen raikas kesäruoka. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
  • Helpot hernepestopatongit

    Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
  • Chimichurri-vegejauhisburgerit

    Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
  • Paahdettu munakoiso ja kookoskastike

    Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

    Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
  • Romeon kasvispasta

    Hurmaa rakkaasi! Herkullinen kasviskastike valmistetaan uunipellillä ja nautitaan pehmeän hedelmäisen punaviinin kanssa.
  • Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

    Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
  • Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat

    Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
  • Lämmin juuressalaatti

    Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini.
  • Hollandaisekastike ja parsaa

    "Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje.
  • Täytetyt munakoisot

    Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
  • Basilika-sitruunarisotto

    Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.
  • Kurpitsarisotto

    Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
  • Hedelmäinen parmesansalaatti

    Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
  • Dukkah - grillattu maalaisleipä

    Maalaisleipä saa upean aromin Dukkah-mausteseoksesta. Voit käyttää sitä myös salaattien mausteeksi.
  • Pasta Arrabiata

    Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
  • Sitruunapasta

    Sitruunan aromikkain osa on kuoressa, joten sitä kannattaa raastaa ruokien joukkoon. Täydennä helppoa ja raikasta sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla ja nauti riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.