Vuohenjuusto-parsasalaatti

Ranskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään: rapeaa hapanjuuri-krutonkia, paahdettua parsaa ja karamellisoitua vuohenjuustoa.

Parsa-vuohenjuustosalaatti Anni Paakkunainen

Miten hyvin tunnet roseeviinien kehdon Provencen ja muut ranskalaiset roseeviinit? Lue lisää ja ihastu Ranskan roseeviineihin.

Vinaigrette

AINEKSET

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 tl Dijon-sinappia

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • ½ tl suolaa & mustapippuria myllystä

  • 1 tl sokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin vinaigrette mittaamalla kaikki aineet pieneen kulhoon ja vispaamalla sakeaksi.

    2. Siirrä kastike pieneen kannuun.

Vuohenjuustosalaatti

AINEKSET

  • 500 g vihreää parsaa

  • 1 dl saksanpähkinöitä

  • 1 dl kuivahtanutta hapanjuurileipää revittynä

  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta

  • 2 valkosipulinkynttä

  • ripaus sormisuolaa

  • sitruunan lohkoja ja syötäviä kukkia koristeeksi

  • 200 g vuohenjuustoa

VALMISTUSOHJEET

    1. Pese parsat ja kuori kevyesti, jos ne ovat kovin paksuja. Napsase kovat kannat pois.

    2. Levitä parsat uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

    3. Paahda parsoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7-9 minuuttia.

    4. Paahda pähkinät nopeasti kuivalla pannulla.

    5. Paahda sitten hapanjuurileivän muru ja litistetyt valkosipulinkynnet kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Poista kynnet pannulta ja lisää sitruunan kuoriraaste. Mausta lopuksi sormisuolalla.

    6. Nosta parsa lautaselle ja ripottele päälle leipämuru sekä pähkinät päälle.

    7. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja karamellisoi pinta nopeasti pannulla voissa. Nosta kiekot salaatin päälle.

    8. Koristele sitruunan lohkoilla ja syötävillä kukilla ja tarjoile salaatti vinaigretten kanssa.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi