Ranskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!
Miten hyvin tunnet roseeviinien kehdon Provencen ja muut ranskalaiset roseeviinit? Lue lisää ja ihastu Ranskan roseeviineihin.
Valmista ensin vinaigrette mittaamalla kaikki aineet pieneen kulhoon ja vispaamalla sakeaksi.
Siirrä kastike pieneen kannuun.
Pese parsat ja kuori kevyesti, jos ne ovat kovin paksuja. Napsase kovat kannat pois.
Levitä parsat uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
Paahda parsoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7-9 minuuttia.
Paahda pähkinät nopeasti kuivalla pannulla.
Paahda sitten hapanjuurileivän muru ja litistetyt valkosipulinkynnet kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Poista kynnet pannulta ja lisää sitruunan kuoriraaste. Mausta lopuksi sormisuolalla.
Nosta parsa lautaselle ja ripottele päälle leipämuru sekä pähkinät päälle.
Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja karamellisoi pinta nopeasti pannulla voissa. Nosta kiekot salaatin päälle.
Koristele sitruunan lohkoilla ja syötävillä kukilla ja tarjoile salaatti vinaigretten kanssa.
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Antipastilajitelma ruokavaikuttaja Annin Paakkunaisen tapaan sopii täydellisesti Le Contesse Prosecco -kuohuviinin kanssa isojen tai pienien juhlien alkuun.
Katso reseptiIhastu kesän herkullisiin roseeviineihin sekä ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ruokaohjeisiin. Katso vinkit!
Lue lisääTrendikäs voileipäkakku tarjoillaan nyt annoskokoisina kaunokaisina. Vaihda sitruuna vadelmiin, ja tuo hapokkuus lohivoileipäkakkuun punaisilla marjoilla.
Katso reseptiRoseeviinin suosio on kasvanut huimasti. Sitä valmistetaan lähes jokaisessa viinimaassa, mutta tietyt alueet ovat tulleet tunnetuksi roseeviini-spesialisteina. Tutustu ranskalaiseen roseeseen viinikirjoittaja Ilkka Sirénin kanssa.
Lue lisää