Antipastilajitelma ruokavaikuttaja Annin Paakkunaisen tapaan sopii täydellisesti Le Contesse Prosecco -kuohuviinin kanssa isojen tai pienien juhlien alkuun.
Antipastilajitelman perinteiset tomaatti-basilika-bruschetat tehdään tuoreista mansikoista. Suussa sulaviin ja helposti pyöriteltäviin juustopallo-antipastiin piilotetaan parmesaania, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja ja mausteita. Tarjoa näiden kahden antipaston lisäksi italialaisia oliiveja öljyssä.
Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.
Asettele antipasti lautaselle esille.
Pilko mansikat pieniksi lohkoiksi ja nosta kulhoon.
Lisää, öljy, etikka ja mausteet. Sekoita kunnolla.
Lisää lopuksi revitty basilika käännellen sekaan.
Leikkaa leivästä viipaleita. Paahda viipaleet nopeasti oliiviöljyssä pannulla.
Nostele mansikkasalaattia päälle ja tarjoile.
Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa
Ranskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!
Katso reseptiTrendikäs voileipäkakku tarjoillaan nyt annoskokoisina kaunokaisina. Vaihda sitruuna vadelmiin, ja tuo hapokkuus lohivoileipäkakkuun punaisilla marjoilla.
Katso reseptiIhastu kesän herkullisiin roseeviineihin sekä ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ruokaohjeisiin. Katso vinkit!
Lue lisää