Antipasti Annin tapaan

Antipastilajitelma ruokavaikuttaja Annin Paakkunaisen tapaan sopii täydellisesti Le Contesse Prosecco -kuohuviinin kanssa isojen tai pienien juhlien alkuun.

Le_Contesse_Prosecco_Rose_ja_Annin_antipasti

Antipastilajitelman perinteiset tomaatti-basilika-bruschetat tehdään erityisesti kesällä tuoreista mansikoista. Suussa sulaviin ja helposti pyöriteltäviin juustopallo-antipastiin piilotetaan parmesaania, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja ja mausteita. Tarjoa näiden kahden antipaston lisäksi italialaisia oliiveja öljyssä.

Antipasto – Juustopallot

AINEKSET

  • 150 g tuorejuustoa

  • 1 dl raastettua parmesaania

  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina

  • 0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia

  • ½ tl rouhittua mustapippuria

  • 1 tl sipulijauhetta

  • 1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

    2. Pyörittele tahnasta käsin palloja.

    3. Kierittele pallot pistaasirouheessa.

    4. Asettele antipasti lautaselle esille.

Antipasto – Mansikka Bruschetta

AINEKSET

  • 200 g mansikoita

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • kourallinen basilikaa

  • vaaleaa leipää viipaleina tai crostineja

VALMISTUSOHJEET

    1. Pilko mansikat pieniksi lohkoiksi ja nosta kulhoon.

    2. Lisää, öljy, etikka ja mausteet. Sekoita kunnolla.

    3. Lisää lopuksi revitty basilika käännellen sekaan.

    4. Leikkaa leivästä viipaleita. Paahda viipaleet nopeasti oliiviöljyssä pannulla.

    5. Nostele mansikkasalaattia päälle ja tarjoile.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi