Roseenpunaiset vinkit kesän juhliin

Ihastu kesän herkullisiin roseeviineihin sekä ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ruokaohjeisiin. Katso vinkit!

Roseenpunaiset vinkit kesän juhliin Anni Paakkunainen

Kesä on monipuolisten roseeviinien parasta aikaa. Tutustu viinisuosituksiimme kuivan, puolikuivan sekä kuohuvan roseen ystävälle. Jutun lopusta löydät Anni Paakkunaisen kolme viineille suunniteltua herkullista ruokaohjetta.

LYV Rosé – kaunis pullo on monikäyttöinen

Raikkaan marjaisa, kevyt ja kuiva ranskalainen roseeviini on kauniissa lasikorkkisessa pullossa. Nauti tasapainoisen sitruksinen LYV-viini joko sellaisenaan tai alkupalojen ja salaattien kanssa.

Ihastuttava suosikkirosee on nyt saatavilla myös suloisen pienessä 37,5 cl kokoisessa pullossa. Tarkista pikkupullon saatavuus tai tilaa näppärästi Alkon verkkokaupasta.

Vinkki! Kaunis pullo on monikäyttöinen senkin jälkeen, kun viini on nautittu. Käytä esimerkiksi vesikarahvina tai maljakkona.

LYV roseeviini pullot

Casal Garcia Rosé – Vuoden 2020 roseeviini myös pienessä pullossa

Portugalilaisessa puolikuivassa ja hieman pirskahtelevassa roseessa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Viinilehti valitsi sen Vuoden 2020 Roseeviiniksi.

-9%

Casal Garcia Rosé

"Viinin viehkeä, hennosti makea maku saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja lähes kieltä kutittelevasta pirskahtelevuudesta. Erittäin herkullinen kokonaisuus nostaa miellyttävästi veden kielelle." - 4 tähteä, Löytö / Viinilehti

Viilennä roseeviiniä muutama tunti jääkaapissa – mitä makeampi viini, sen kylmempi tarjoilulämpötila

Nautiskele Casal Garcia hyvin viilennettynä aperitiivina tai terassiroseena sekä kevyiden kasvisruokien ja snäcksien kanssa. Löydät sen Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä myös näppärässä 37,5 cl:n pullossa.

Vinkki! Ei enää lämmintä roseeta kuumana kesäpäivänä! Tee jääpalat viinistä ja syötävistä kukista tai marjoista.

Casal Garcia rose ja viinistä tehdyt jääpalat

Kuvien viinilasit: Decanter.fi

Gassier Provence Organic – tyylikäs luomurosee Ranskan Provencesta

Tiesitkö, että Ranskan Provencen viinialue on roseiden kehto, josta tulevat laadukkaimmat roseeviinit?

Tämä elegantti luomuroseeviini tulee tunnetulta Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta. Raikkaan kuiva maku on vadelmainen ja hennon punaherukkainen. Lue lisää ranskalaisista roseeviineistä ja Provencesta

Hedelmäinen luomurosé sopii erityisesti vuohenjuustosalaatille, mutta myös monipuolisesti kasvis- ja kalaruoille. Katso Annin herkullinen vuohenjuusto-parsasalaatin ohje.

Le Contesse Prosecco Rosé – kesäjuhlien alkumalja

Ihastuttavan aperitiivin tuoksussa on herkullista mansikkaa ja maku on kuiva, pehmeä ja tyylikkään raikas. Nauti sellaisenaan tyylikkään kesä-proseccona sekä antipastin, salaattien ja pikkusuolaisten seurana. Katso Annin antipastin ohje.

Näyttävä tunnetun italialaisen graafikon ”Cappellinin” suunnittelema etiketti on painettu suoraan pulloon, joten se ei irtoa jää-astiassa.

Two Oceans Rosé – raikas uutuusviini buffetpöytään

Kuiva ja raikas Two Oceans -viinisarjan uutuusrosee rennon kesäisessä pakkausdesignissa sopii niin buffetpöytään kuin kesäterassille. Kolmen litran hanapakkauksesta riittää viinilasilliset jopa 25 hengelle. Valmista trendikkäät annoskokoiset lohi-vadelma-voileipäkakut viinin seuraksi.

Kauniin helakanpunaisen viinin pirteistä aromeista voi löytää mansikkaa, kirsikkaa ja hentoa yrttisyyttä. Löydät Two Oceans Rosén parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta tilaat viinin näppärästi ilman toimituskuluja valitsemaasi Alkon myymälään.