Vuohenjuusto-parsasalaatti
Ranskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!
Katso resepti »Ihastu kesän herkullisiin roseeviineihin sekä ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ruokaohjeisiin. Katso vinkit!
Kesä on monipuolisten roseeviinien parasta aikaa. Tutustu viinisuosituksiimme kuivan, puolikuivan sekä kuohuvan roseen ystävälle. Jutun lopusta löydät Anni Paakkunaisen kolme viineille suunniteltua herkullista ruokaohjetta.
Raikkaan marjaisa, kevyt ja kuiva ranskalainen roseeviini on kauniissa lasikorkkisessa pullossa. Nauti tasapainoisen sitruksinen LYV-viini joko sellaisenaan tai alkupalojen ja salaattien kanssa.
Ihastuttava suosikkirosee on nyt saatavilla myös suloisen pienessä 37,5 cl kokoisessa pullossa. Tarkista pikkupullon saatavuus tai tilaa näppärästi Alkon verkkokaupasta.
Vinkki! Kaunis pullo on monikäyttöinen senkin jälkeen, kun viini on nautittu. Käytä esimerkiksi vesikarahvina tai maljakkona.
Portugalilaisessa puolikuivassa ja hieman pirskahtelevassa roseessa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Viinilehti valitsi sen Vuoden 2020 Roseeviiniksi.
"Viinin viehkeä, hennosti makea maku saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja lähes kieltä kutittelevasta pirskahtelevuudesta. Erittäin herkullinen kokonaisuus nostaa miellyttävästi veden kielelle." - 4 tähteä, Löytö / Viinilehti
Viilennä roseeviiniä muutama tunti jääkaapissa – mitä makeampi viini, sen kylmempi tarjoilulämpötila
Nautiskele Casal Garcia hyvin viilennettynä aperitiivina tai terassiroseena sekä kevyiden kasvisruokien ja snäcksien kanssa. Löydät sen Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä myös näppärässä 37,5 cl:n pullossa.
Vinkki! Ei enää lämmintä roseeta kuumana kesäpäivänä! Tee jääpalat viinistä ja syötävistä kukista tai marjoista.
Kuvien viinilasit: Decanter.fi
Tiesitkö, että Ranskan Provencen viinialue on roseiden kehto, josta tulevat laadukkaimmat roseeviinit?
Tämä elegantti luomuroseeviini tulee tunnetulta Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta. Raikkaan kuiva maku on vadelmainen ja hennon punaherukkainen. Lue lisää ranskalaisista roseeviineistä ja Provencesta
Hedelmäinen luomurosé sopii erityisesti vuohenjuustosalaatille, mutta myös monipuolisesti kasvis- ja kalaruoille. Katso Annin herkullinen vuohenjuusto-parsasalaatin ohje.
Ihastuttavan aperitiivin tuoksussa on herkullista mansikkaa ja maku on kuiva, pehmeä ja tyylikkään raikas. Nauti sellaisenaan tyylikkään kesä-proseccona sekä antipastin, salaattien ja pikkusuolaisten seurana. Katso Annin antipastin ohje.
Näyttävä tunnetun italialaisen graafikon ”Cappellinin” suunnittelema etiketti on painettu suoraan pulloon, joten se ei irtoa jää-astiassa.
Ranskalaisen Gassier Provence -luomuroseeviinin kanssa nautitaan hienostunutta vuohenjuusto-parsasalaatti, joka hurmaa jokaisella elementillään. Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ohje!
Katso resepti »Antipastilajitelma ruokavaikuttaja Annin Paakkunaisen tapaan sopii täydellisesti Le Contesse Prosecco -kuohuviinin kanssa isojen tai pienien juhlien alkuun.
Katso resepti »Trendikäs voileipäkakku tarjoillaan nyt annoskokoisina kaunokaisina. Vaihda sitruuna vadelmiin, ja tuo hapokkuus lohivoileipäkakkuun punaisilla marjoilla.
Katso resepti »Roseeviinin suosio on kasvanut huimasti. Sitä valmistetaan lähes jokaisessa viinimaassa, mutta tietyt alueet ovat tulleet tunnetuksi roseeviini-spesialisteina. Kukaan ei tee roseeviiniä yhtä suurella tunteen palolla kuin Ranska.
Lue lisää »