Kasvislasagne Taleggio-juustolla ja sienillä

Kokeile herkullista lasagnea, jossa yhdistyvät paistetut kasvikset, maukas Taleggio-juusto sekä perinteinen lasagne!

logo

6

logo

1 h 0 min

Paistetut kasvikset

AINEKSET

  • 400 g vapaavalintaisia sieniä

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 3 vartta lehtikaalia

  • 2 rkl voita

  • yrttisuolaa

  • 1 tl timjamia

  • 1 tl meiramia

  • mustapippuria myllystä

  • 2 dl valkoviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen

    2. Pilko sienet ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Paista kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. 

    3. Kuori ja pilko hienoksi sipuli ja valkosipuli. Hienonna lehtikaali.

    4. Lisää sipulit ja voi pannulle. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet.

    5. Lisää lehtikaali, yrttisuola, timjami, meirami, pippuri ja valkoviini.

    6. Anna paistua hetken ja laita sivuun.

Juustokastike

AINEKSET

  • 2 rkl voita

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 5 dl maitoa

  • 200 g Taleggio-juustoa

  • maun mukaan suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata voi paistokasarissa ja ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita kunnes seos on sileää. Kaada maito osissa samalla sekoittaen.

    2. Raasta taleggio ja lisää kastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut kokonaan. 

    3. Mausta pippurilla ja suolalla.

Lisäksi

AINEKSET

  • lasagnelevyjä

  • 2 dl hienoksi raastettua parmesaania

VALMISTUSOHJEET

    1. Ala kerrostaa aineksia uunin kestävään vuokaan: juustokastiketta, paistettuja kasviksia ja lasagnelevyjä. Laita päällimmäiseksi  juustokastiketta ja raastettua parmesaania.

    2. Paista uunissa noin 25 minuuttia.