Tämä lasagne saa makua ja sopivasti potkua ripauksesta juustokuminaa ja chiliä – katso helppo lasagne ohje!
Chile | Mehevä & Hilloinen
19,99 €
1 h 0 min
Lasagne sopii niin arkeen kuin viikonloppuun ja muhii meheväksi uunissa kaikessa rauhassa! Hyvä lasagne resepti on sellainen, jossa jauhelihakastikkeen kanssa ei kiirehditä – anna sen mieluusti hautua hieman pidempään, merkitys lopputulokseen on todella suuri. Tässä lasagne ohjeessa perinteinen valkokastike on korvattu creme fraichella, mikä tekee valmistamisesta helpompaa ja lopputuloksesta herkullista! Mausta lasagne ripauksella juustokuminaa ja chiliä, jotka antavat sopivasti potkua makuun.
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
1–2 hyppysellistä kuivattuja chilihiutaleita
1 dl punaviiniä
½ dl balsamiviinietikkaa
2 suurta porkkanaa
600 g naudan jauhelihaa
800 g murskattuja tomaatteja
noin 3 dl naudanlihalientä (osta valmis liemi tai sekoita lihaliemikuutiosta kuuman veden joukkoon)
kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
lasagnelevyjä
3 dl crème fraîchea
2 dl voimakasta, hyvin kypsytettyä juustoa
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne keskilämmöllä, kunnes sipuli pehmenee.
Lisää joukkoon tomaattipyree, juustokumina ja chili. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
Kaada sekaan punaviini ja balsamiviinietikka. Anna kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Raasta porkkanat ja lisää ne kastikkeeseen.
Ruskista jauheliha erillisellä pannulla ja lisää se muiden ainesten joukkoon murskattujen tomaattien ja lihaliemen kanssa. Anna kastikkeen kiehua vähintään 20 minuuttia – pidempäänkin, jos mahdollista. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Kokoa lasagne vuorottelemalla jauhelihakastiketta ja lasagnelevyjä uunivuokaan.
Vatkaa crème fraîcheen hyppysellinen suolaa ja levitä se päällimmäiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat täysin pehmeitä.
Tämä helppo lasagne valmistuu nopeasti tuorelasagnelevyistä, Salsiccia-makkarasta ja tomaatista.
Katso reseptiChimichurrilla eli Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet. Parhaimmat reseptit periytyvät sukupolvelta toiselle. Katso chimichurri ohje!
Katso reseptiVoimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso myös maukas karpalo-punaviinikastikkeen ohje ja viinisuositus.
Katso reseptiRusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti