Chimichurri-kastike

Argentiinan ”kansalliskastikkeella” chimichurrilla on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurri-reseptit periytyvät sukupolvelta toiselle. Katso ohje!

Chimichurri-kastike
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 30 min

Chimichurri resepti on kotoisin Argentiinasta, se on voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Varioi omaa chimichurriasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen ja löydät omaan suuhusi parhaiten sopivat mittasuhteet.

Chimichurri on erinomainen lisä liharuokien lisäksi myös kala- ja kasvisruoille. Kastikkeen monipuolisuus tekee siitä suositun valinnan ja se voi toimia myös dip-kastikkeena esimerkiksi leivän tai paistettujen perunoiden kanssa. Chimichurrin valmistus on yksinkertaista ja nopeaa, ja voit säätää sen mausteisuutta oman makusi mukaan lisäämällä esimerkiksi chilihiutaleita.

Chimichurri-kastike resepti:

AINEKSET

  • 1 kokonainen valkosipuli (noin 10 kynttä)

  • 1 rkl kuivattua paprikaa tai 1 tl savupaprikajauhetta

  • 2 nippua lehtipersiljaa

  • (voit myös lisätä tuoretta korianteria tai oreganoa mielesi mukaan)

  • n. 1,5 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 2 laakerinlehteä

  • chilijauhetta makusi mukaan

  • Suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.

    2. Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.

    3. Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.

    4. Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.