Chimichurrilla eli Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet. Parhaimmat reseptit periytyvät sukupolvelta toiselle. Katso chimichurri ohje!
Chimichurri resepti on kotoisin Argentiinasta; se on voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Chimichurri sopii liharuokien lisäksi myös kala- ja kasvisruoille tai dippi-kastikkeena esimerkiksi leivän tai paistettujen perunoiden kanssa. Chimichurrin valmistus on yksinkertaista ja nopeaa, ja voit säätää omaa ohjettasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen.
Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.
Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.
Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.
Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso reseptiAsado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Tehokkaassa kaasu- tai hiiligrillissä grillattuun lihaan verrattuna sen kypsennysaika on siksi paljon pidempi. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
Katso reseptiMalbec on rypälelajike, joka tunnetaan tumman sävytteistä makumaailmasta sekä poikkeuksellisen mehevästä suutuntumasta. Tutustu argentiinalaisiin Malbec-viineihin viiniasiantuntija Ilkka Sirénin matkassa.
Lue lisääMillainen punaviini sopii punaviinikastikkeeseen? Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin punaviinikastikkeen valmistuksesta.
Lue lisää