Tutustu Asadon valmistukseen
Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurrireseptit periytyvät sukupolvelta toiselle.
Chimichurri on argentiinalainen, voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Varioi omaa chimichurriasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen ja löydät omaan suuhusi parhaiten sopivat mittasuhteet.
1 kokonainen valkosipuli (noin 10 kynttä)
1 rkl kuivattua paprikaa tai 1 tl savupaprikajauhetta
2 nippua lehtipersiljaa
(voit myös lisätä tuoretta korianteria tai oreganoa mielesi mukaan)
n. 1,5 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
chilijauhetta makusi mukaan
Suolaa ja mustapippuria
Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.
Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.
Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.
Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso resepti »Malbec on rypälelajike, joka tunnetaan tumman sävytteistä makumaailmasta sekä poikkeuksellisen mehevästä suutuntumasta. Tutustu argentiinalaisiin Malbec-viineihin viiniasiantuntija Ilkka Sirénin matkassa ja testaa 3 mehevää viinivinkkiä.
Lue lisää »