Chimichurri-kastike - katso helppo ohje

Chimichurrilla eli Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet. Parhaimmat reseptit periytyvät sukupolvelta toiselle. Katso chimichurri ohje!

Chimichurri-kastike
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 30 min

Chimichurri resepti on kotoisin Argentiinasta; se on voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Chimichurri sopii liharuokien lisäksi myös kala- ja kasvisruoille tai dippi-kastikkeena esimerkiksi leivän tai paistettujen perunoiden kanssa. Chimichurrin valmistus on yksinkertaista ja nopeaa, ja voit säätää omaa ohjettasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen.

Chimichurri-kastike:

AINEKSET

  • 1 kokonainen valkosipuli (noin 10 kynttä)

  • 1 rkl kuivattua paprikaa tai 1 tl savupaprikajauhetta

  • 2 nippua lehtipersiljaa

  • (voit myös lisätä tuoretta korianteria tai oreganoa mielesi mukaan)

  • n. 1,5 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 2 laakerinlehteä

  • chilijauhetta makusi mukaan

  • Suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.

    2. Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.

    3. Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.

    4. Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.