Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin
Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso resepti »Argentiinan ”kansalliskastikkeella” chimichurrilla on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurri-reseptit periytyvät sukupolvelta toiselle. Katso ohje!
Chimichurri resepti on kotoisin Argentiinasta, se on voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Varioi omaa chimichurriasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen ja löydät omaan suuhusi parhaiten sopivat mittasuhteet.
Chimichurri on erinomainen lisä liharuokien lisäksi myös kala- ja kasvisruoille. Kastikkeen monipuolisuus tekee siitä suositun valinnan ja se voi toimia myös dip-kastikkeena esimerkiksi leivän tai paistettujen perunoiden kanssa. Chimichurrin valmistus on yksinkertaista ja nopeaa, ja voit säätää sen mausteisuutta oman makusi mukaan lisäämällä esimerkiksi chilihiutaleita.
1 kokonainen valkosipuli (noin 10 kynttä)
1 rkl kuivattua paprikaa tai 1 tl savupaprikajauhetta
2 nippua lehtipersiljaa
(voit myös lisätä tuoretta korianteria tai oreganoa mielesi mukaan)
n. 1,5 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
chilijauhetta makusi mukaan
Suolaa ja mustapippuria
Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.
Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.
Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.
Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso resepti »Sisältä mehevät ja päältä rapeaksi paistetut argentiinalaiset empanadat ovat täydellistä ruokaa chimichurrin tai tomaattisalsan kanssa, sillä hapokas kastike toimii täydellisesti hieman tuhtien piiraiden kaverina.
Katso resepti »Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Tehokkaassa kaasu- tai hiiligrillissä grillattuun lihaan verrattuna sen kypsennysaika on siksi paljon pidempi. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.
Katso resepti »Malbec on rypälelajike, joka tunnetaan tumman sävytteistä makumaailmasta sekä poikkeuksellisen mehevästä suutuntumasta. Tutustu argentiinalaisiin Malbec-viineihin viiniasiantuntija Ilkka Sirénin matkassa.
Lue lisää »