Chimichurri-kastike

Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurrireseptit periytyvät sukupolvelta toiselle.

Chimichurri-kastike
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 30 min

Chimichurri on argentiinalainen, voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Varioi omaa chimichurriasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen ja löydät omaan suuhusi parhaiten sopivat mittasuhteet.

AINEKSET

  • 1 kokonainen valkosipuli (noin 10 kynttä)

  • 1 rkl kuivattua paprikaa tai 1 tl savupaprikajauhetta

  • 2 nippua lehtipersiljaa

  • (voit myös lisätä tuoretta korianteria tai oreganoa mielesi mukaan)

  • n. 1,5 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 2 laakerinlehteä

  • chilijauhetta makusi mukaan

  • Suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.

    2. Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.

    3. Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.

    4. Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.

web-_me_1571_0

Tutustu Asadon valmistukseen

Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.

Katso miten asado-ruokaa tehdään>