Chimichurri-kastike

Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurrireseptit periytyvät sukupolvelta toiselle.
Chimichurri-kastike
6-8 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
1 kokonainen valkosipuli (noin 10 kynttä)
1 rkl kuivattua paprikaa tai 1 tl savupaprikajauhetta
2 nippua lehtipersiljaa
(voit myös lisätä tuoretta korianteria tai oreganoa mielesi mukaan)
n. 1,5 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
chilijauhetta makusi mukaan
Suolaa ja mustapippuria

Chimichurri on argentiinalainen, voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Varioi omaa chimichurriasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen ja löydät omaan suuhusi parhaiten sopivat mittasuhteet.

Valmistusohjeet:
1 Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.
2 Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.
3 Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
4 Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.
Tutustu Asadon valmistukseen

Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.

Katso miten asado-ruokaa tehdään

Chimichurri on argentiinalainen, voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon eli grillatun lihan lisukkeena. Varioi omaa chimichurriasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen ja löydät omaan suuhusi parhaiten sopivat mittasuhteet.

Valmistusohjeet:
1 Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa. Jos haluat sileämmän kastikkeen, käytä sauvasekoitinta tai blenderiä.
2 Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.
3 Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
4 Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis.
Tutustu Asadon valmistukseen

Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun.

Katso miten asado-ruokaa tehdään
AINEKSET
1 kokonainen valkosipuli (noin 10 kynttä)
1 rkl kuivattua paprikaa tai 1 tl savupaprikajauhetta
2 nippua lehtipersiljaa
(voit myös lisätä tuoretta korianteria tai oreganoa mielesi mukaan)
n. 1,5 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
chilijauhetta makusi mukaan
Suolaa ja mustapippuria
  • Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

    Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.