Chimichurri-kastike

Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurrireseptit periytyvät sukupolvelta toiselle.
Chimichurri-kastike
6-8 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
1 kokonainen valkosipuli (noin 10-15 kynttä)
1 rkl kuivattua paprikaa
1 tl mustapippuria
2 nippua persiljaa
0,5 tl oreganoa
n. 1,5 dl oliiviöljyä
Loraus viinietikkaa (vajaa puolet oliiviöljyn määrästä)
2 laakerinlehteä
Chilijauhetta
Suolaa

Chimichurri on argentiinalainen, voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon, eli grillatun lihan lisukkeena.

1 Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa.
2 Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.
3 Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin.
4 Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis!
Tutustu Asadon valmistukseen Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun. Katso miten asado-ruokaa tehdään

Chimichurri on argentiinalainen, voimakkaan valkosipulinen ja persiljainen kastike, jota tarjoillaan useimmiten asadon, eli grillatun lihan lisukkeena.

1 Kuori ja pilko valkosipuli ja nypi persiljasta lehdet. Sekoita valkosipuli ja persilja keskenään käsin tai murskaa ne morttelissa.
2 Sekoita joukkoon chilijauhe, oregano, paprikajauhe ja pippuri. Lisää joukkoon lopuksi laakerinlehdet.
3 Lisää oliiviöljy ja viinietikka sekä ripaus suolaa. Sekoita hyvin.
4 Poista laakerinlehdet lusikalla ja kastike on valmis!
Tutustu Asadon valmistukseen Asado grillataan perinteisellä puuhiilloksella. Juuri puuhiillos ja pitkä kypsymisaika antavat asadolle sen ominaismaun. Katso miten asado-ruokaa tehdään
AINEKSET
1 kokonainen valkosipuli (noin 10-15 kynttä)
1 rkl kuivattua paprikaa
1 tl mustapippuria
2 nippua persiljaa
0,5 tl oreganoa
n. 1,5 dl oliiviöljyä
Loraus viinietikkaa (vajaa puolet oliiviöljyn määrästä)
2 laakerinlehteä
Chilijauhetta
Suolaa
Lisää muistilistaan