TOP 3 viinit sieniruoalle
Sienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso viiniraadin valinnat sienisyksyyn!
Lue lisää »Tutustu vinkkeihin, millaista viiniä kannattaa tarjoilla minkäkin ruoan kanssa ja löydä omaan suuhusi parhaiten sopivat makuyhdistelmät.
Sienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso viiniraadin valinnat sienisyksyyn!
Lue lisää »Fonduen äärellä vietät mukavaa iltaa seurustellen ja syöden. Lue mitä fondue oikein on!
Lue lisää »Helsinkiläisen ravintola Mat Distriktin menun tähtenä loistaa liha, mutta ei mikä tahansa pihvi. Ravintolapäällikkö Paul Hickman kertoo vinkit, miten onnistut pihvin paistamisessa kotikeittiössä.
Lue lisää »Punainen Tempranillo ja vaalea Albariño ovat suosittuja espanjalaisia rypälelajikkeita. Miltä viinit maistuvat maan johtavan cava-talon Codorniun valmistamina?
Lue lisää »Japanilaiseen ruokaan erikoistunut kokki Diego Gallardo on muuttanut Espanjasta Japanin kautta Yllästunturille yksityiseksi sushikokiksi. Tutustu Diegon vinkkeihin kotikokille sushin valmistamiseen!
Lue lisää »Sienilajin lisäksi ruoan valmistustapa vaikuttaa oleellisesti viinin valintaan. Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula avaa nyrkkisäännöt ja paljastaa herkullisen tattiöljyn ohjeen.
Lue lisää »Miten hyvällä pippurimyllyllä saa ruoasta kaiken irti ja mihin kaikkiin ruokiin erilaiset pippurit sopivat? Tutustu ja voita Peugeot Maestro -uutuuspippurimylly!
Lue lisää »Racletten äärellä vietät mukavaa iltaa seurustellen ja syöden. Katso raclette ruokasuositukset ja viinivinkit!
Lue lisää »Halstratut eli hiillostetut ja savustetut kalat kuuluvat kesään, mutta haastavat viinivalinnassa. Kalamestari Juha Lindberg kertoo kalan halstraamisesta ja savustamisesta ja opastaa sopivan viinin valinnassa.
Lue lisää »Sienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso asiantuntijoiden kolme täsmäviinivinkkiä suosituille sieniruoille!
Lue lisää »Keski-Italiassa sijaitseva Toscana on yksi maailman tunnetuimmista viinialueista, mutta mitä alueen ruoka pitää sisällään? Tutustu toscanalaiseen ruokaan ja viinisuosituksiin viinikirjoittaja Ilkka Sirénin matkassa.
Lue lisää »Tuhdin blinin kumppaniksi sopii hapokas valkoviini kuten Chablis. Huippusommelier Samuil Angelov opastaa, miten ranskalaiset Laroche-viinit yhdistetään blineihin. Sopivan viinin valita lähtee blinin täytteistä.
Lue lisää »Savustuspöntössä kala saa miellyttävän savun maun ja tuoksun sekä kauniit värit. Voimakas savuaromi vaatii myös viiniltä luonnetta. Katso kalamestarin vinkit savustamiseen sekä sommelierin vinkit viinivalintaan.
Lue lisää »Viini ja tapakset kuuluvat espanjalaiseen elämäntyyliin. Omasta mausta riippuen tapasten seuraan voi valita punaviinin, kuohuviinin kuin hedelmäisen sangriankin.
Lue lisää »Keittiöalkoholit kuuluvat jokaisen kotikokin maustekaappiin. Kokeile ruokien maustamista punaviinillä, valkoviinillä tai muilla erilaisilla alkoholeilla. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisää »Heleän vaaleanpunaisen värinsä takia roseeviiniä ei tahdota ottaa yhtä vakavasti kuin valko- ja punaviiniä. Roseeviini on kuitenkin hyvin monipuolinen nautiskelu- ja ruokajuoma. Tutustu rohkeasti roseeseen ja katso viinivinkit.
Lue lisää »Millainen punaviini sopii punaviinikastikkeeseen? Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin punaviinikastikkeen valmistuksesta.
Lue lisää »Klassista graavikalaa nautitaan ympäri vuoden. Raikkaan hapokas Laroche-valkoviini tasapainottaa raakakypsennetyn kalan makua. Katso vinkit graavaamiseen ja viinivalintaan!
Lue lisää »Napolilainen huippupizzaiolo eli pizzamestari Giovanni Santarpia tietää parhaiten mikä on hyvän pizzan salaisuus: yksinkertaiset ja selkeät raaka-aineet ja taikinan huolellinen valmistaminen. Testaa pizza sekä viinivinkit!
Lue lisää »Ranskasta lähtöisin olevaa tumman mausteista rypälelajiketta kutsutaan kotimaassaan nimellä Syrah ja esimerkiksi Australiassa se tunnetaan Shirazina.
Lue lisää »Innokkaat kotikokit eivät grillaa hehkuvien hiilien päällä pelkästään makkaraa, vaan loihtivat ulkona koko aterian alkuruoasta makeaan päätökseen. Mutkattomuus on sana myös kesäaterian juomissa. Ota grilliviinit haltuun!
Lue lisää »Raikas ja mineraalinen Chablis-valkoviini Ranskasta on erinomainen viini karvaita makuja ja happoja sisältävälle parsalle. Lue vinkit parsan ja viinin yhdistämiseen sekä 3 vinkkiä parsan käsittelyyn.
Lue lisää »Grillissä tirisee kabanossi ja bratwursti, mutta mitä juomaksi? Viini sopii erinomaisesti makkaran seuraan, mutta viinin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Katso vinkit viinin valintaan.
Lue lisää »Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit kuten Kungfu Girl Riesling toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
Lue lisää »Parhaat juusto + viini -yhdistelmät löytyvät kokeilemalla – erehdysten ja onnistumisten kautta. Tutustu millainen viini sopii millekin juustolle ja nappaa täsmävinkit!
Lue lisää »Juuston ja viinin liitto on se kuuluisa match made in heaven. Katso ruokakirjailija Mari Moilasen juustovinkit ja reseptit chileläisille Tarapacá-viineille.
Lue lisää »Klassinen sienirisotto - erityisesti herkkutateista - on yksi maailman viiniystävällisimmistä ruokalajeista. Tutustu tatille sopiviin viinisuosituksiin.
Lue lisää »Pelkkä salaatinlehti ei viinisuositusta kaipaa, mutta kun mukana on muita kasviksia, hedelmiä, salaattikastiketta tai juustoa, peli onkin aivan toinen. Tutustu erilaisten salaattien ja viinin yhdistämiseen.
Lue lisää »Italian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.
Lue lisää »Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva limetillä raakakypsytettävä kalaruoka. Sen raaka-aineeksi valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa kuten kuhaa tai lohta.
Lue lisää »Millaista ruokaa raikkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa? Tutustu viinityyliin ja katso herkulliset ruokaohjeet ja täsmäviinivinkit.
Lue lisää »Rommimarinoidut ribsit vai grillatut vartaat? Tutustu suosittujen 19 Crimes -viinien tarinaan ja katso niille sovitetut grillireseptit.
Lue lisää »Huippukokki Tommi Tuominen loihti maukkaan grilliruokamenun erittäin täyteläiselle Los Intocables -punaviinille Argentiinasta. Tutustu viiniin + ohjeeseen.
Lue lisää »Ruoan ja viinin yhdistäminen on parhaimmillaan unohtumaton kokemus. Kurkkaa viinikirjoittaja Ilkka Sirénin viinisuosikit viidelle klassikkoruoalle kuten sinihomejuustolle, sushille tai kunnon grillipihville.
Lue lisää »Merenelävät ja viini sopivat täydellisesti yhteen, mutta oikeanlaisen viinin valinta saattaa olla vaikeaa. Useat äyriäiset ja nilviäiset ovat niin maultaan kuin rakenteeltaan hyvin omaleimaisia. Lue lisää ja katso täsmäviinivinkit!
Lue lisää »Lue viinikirjoittaja Ilkka Sirénin vinkit, miksi tumma ja tuhti Malbec-rypäleestä tehty punaviini on täydellinen lammasruokien seuraan ja pääsiäisen nautiskeluun.
Lue lisää »Lihaisa pataruoka vain paranee mitä pidempään sitä hauduttaa. Kun liha on todella mureaa ja kypsää, ei kannata peittää sen makua liian tanniinisen punaviinin alle. Katso täsmäviinivinkit suosituille pataruoille, myös vegepadalle!
Lue lisää »Kun haluat saada pizzastasi irti parhaat maut, kannattaa sen kumppaniksi valita viini, tietenkin Italiasta. Nappaa talteen herkulliset pizza & viini -yhdistelmät!
Lue lisää »Monenlaisia makuja sisältävä kalapöytä vie kielen mennessään, mutta haastaa viinivalinnassa. Poimi herkulliset reseptit kalapöytään ja lue asiantuntijan vinkit sopivan viinin valitsemiseen.
Lue lisää »Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on innokas metsästäjä. Mitä kannattaa ottaa huomioon riistaruokaa valmistettaessa ja viiniä valitessa? Tutustu Arin vinkkeihin.
Lue lisää »Tuhdin blinin kaveriksi sopii hapokas valko- tai kuohuviini, sillä rasvainen ruoka kaipaa kylkeensä raikkautta. Katso suositukset!
Lue lisää »Meksikolainen keittiö on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista. Lue mitä kannattaa ottaa huomioon viinivalinnassa ja katso kaksi viinivinkkiä sekä ruokaohjeet jutun lopusta.
Lue lisää »Pastan ja kastikkeen täydellinen liitto syntyy yhdistämällä oikean mallinen pasta oikeaan kastikkeeseen. Tutustu millainen pastamalli sopii parhaiten millekin kastikkeelle!
Lue lisää »Eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough kertoo, millaisten ruokien kanssa hän yhdistäisi Nederburg The Winemasters -viinisarjan laadukkaat puna- ja valkoviinit. Katso suosikkimakuparit!
Lue lisää »Michelin-tähtikokki Davide Bottan risotto-ohjeella syntyy huikean kermaisen rakenteen omaava ja lempeän makuinen risotto. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!
Lue lisää »Keväinen parsa vaatii hieman karvaan makunsa takia paljon viinikumppaniltaan. Valitse parsalle kevyen raikas ja aromikas valkoviini tai pirteästi kupliva kuohuviini.
Lue lisää »Uunikala on monen suomalaisen suosikkikotiruokaa. Lempeä valmistustapa ei itsessään tuo kalaan erityisiä makuja, joten lisukkeet ja mausteet luovat pohjan viinivalinnalle. Tutustu tärppeihin!
Lue lisää »Mitä viiniä sushille? Kuivahko aromaattinen valkoviini tai pirteä kuohuviini sopivat sushin kaveriksi perinteisen saken ja vihreän teen lisäksi.
Lue lisää »Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun aikoo valmistaa juhla-aterian? Katso ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon vinkit sekä Tarapacá-viineille suunnitellut ruokaohjeet.
Lue lisää »Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on intohimoinen suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhuja ja palkittu mm. Pro Gaalan Vuoden keittiöpäällikkö 2016 -palkinnolla. Tutustu Arin tekemiin ruokaohjeisiin Tarapacá-viinien seuraksi!
Lue lisää »Monien klassikkopataruokien tärkeä ainesosa on punaviini. Mutta millaista punaviiniä pataan ja mihin kaikkeen muuhun ruoanlaittoon punaviiniä voi käyttää? Tutustu myös kolmeen reseptiin, joiden valmistuksessa käytetään viiniä.
Lue lisää »Meksikolaisen keittiön peruspilareita ovat chilipippurit, mustat pavut ja tortillat. Tuliselle tex mex -ruoalle pärjäävät parhaiten hedelmäisen lempeät ja hieman jäännössokeriset valkoviinit.
Lue lisää »Suklaan hallitsevan täyteläinen ja aromikas maku asettaa haasteen viinin valinnalle. Tärkeintä on valita rohkeasti tarpeeksi makea ja vahva viini, ettei suklaan makeus peitä juomaa alleen. Katso vinkit!
Lue lisää »Hauska tapa tutustua erilaisiin viini- ja juustopareihin on järjestää tasting. Se toimii myös hyvänä ohjelmanumerona illanistujaisissa sekä aloittelijoille että kokeneemmille viininystäville. Katso vinkit!
Lue lisää »Kurkkaa ravintola Vinkkelin sommelier Antti Uusitalon vinkit juustojen hankintaan.
Lue lisää »Rapujuhlissa pääroolia näyttelevät hyvän seuran lisäksi ruoka ja juoma. Katso vinkki rapuviinivalintaan sekä mitä pääruokaa kalamestari tarjoaa rapujen jälkeen.
Lue lisää »Grillaaminen on kesäkauden ehdoton ykkösharrastus. Lue millaisia viinejä kannattaa valita grilliruoille ja miksi!
Lue lisää »Grillattuna, savustettuna vai graavattuna? Tutustu miksi ranskalaiset Laroche-valkoviinit sopivat kesän kalaruoille.
Lue lisää »Grilli tuo kalaan savuisia hiilloksen makuja ja vaatii siksi myös viiniltä täyteläisyyttä. Katso kalamestarin vinkit grillaamiseen sekä sommelierin vinkit viinivalintaan.
Lue lisää »Kalaruoat kuuluvat vahvasti suomalaiseen ruokapöytään ja terveellinen kala on monen suosikkiruokaa. Täydennä maistuva kala-ateria raikkailla valkoviineillä tai kevyillä punaviineillä. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisää »Runsaan mausteiset itämaiset ruoat asettavat haasteen viininystävälle. Aromikkaiden ja puolikuivien valkoviinien tai hieman jäännössokeria sisältävien keskitäyteläisten punaviinien avulla ruoan mausteisuus tasapainottuu. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisää »Makeat ja maistuvat mansikat ovat kautta aikojen kuuluneet suomalaisten kesän suosikkiherkkuihin. Punainen marja on parhaimmillaan kuohuviinin tai makean valkoviinin kanssa.
Lue lisää »Onko sinun herkkusi raclette, lihafondue, lasagne tai blinit? Katso täsmäviinisuositukset näille talvisen tuhdeille ruoille.
Lue lisää »Huippukokki Pekka Terävä paljastaa oman suosikkilajikkeensa ja antaa vinkit varhaisperunoiden keittämiseen. Kotimainen varhaisperuna on yksi alkukesän himotuimmista herkuista, jonka varsinainen sesonki alkaa juhannuksesta.
Lue lisää »Nautiskeluun sopii parhaiten viini, joka ei ole liian tanniininen vaan sopivan mehevä ja täyteläinen. Herkkuhetken kruunaavat tietysti viinin makumaailmaan sopivat naposteltavat.
Lue lisää »Merten herkku osteri on arvostettu raaka-aine, joka vaatii veroistaan viinikumppania. Helsinkiläinen ravintola Fisken på Disken on kuulu äyriäistiskistään, jossa tuoreita ostereita on aina tarjolla. Katso vinkit ostereiden ja viinin yhdistämiseen.
Lue lisää »Helppoa, näyttävää ja herkullista – loppuvuoden juhlissa juusto ja viini ovat lyömätön yhdistelmä. Valion juustoasiantuntija Vesa Liedes vinkkaa, miten tarjoilet viinit ja juustot kuin ammattilainen!
Lue lisää »