Tutustu vinkkeihin, millaista viiniä kannattaa tarjoilla minkäkin ruoan kanssa ja löydä omaan suuhusi parhaiten sopivat makuyhdistelmät.
Vaalea Albariño ja Punainen Tempranillo ovat suosittuja espanjalaisia rypälelajikkeita. Miltä viinit maistuvat maan johtavan cava-talon Codorniun valmistamina?
Lue lisääPirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
Lue lisääHelppoa, näyttävää ja herkullista – loppuvuoden juhlissa juusto ja viini ovat lyömätön yhdistelmä. Valion juustoasiantuntija Vesa Liedes vinkkaa, miten tarjoilet viinit ja juustot kuin ammattilainen!
Lue lisääSienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso viiniraadin valinnat sienisyksyyn!
Lue lisääFonduen äärellä vietät mukavaa iltaa seurustellen ja syöden. Lue mitä fondue oikein on!
Lue lisääHelsinkiläisen ravintola Mat Distriktin menun tähtenä loistaa liha, mutta ei mikä tahansa pihvi. Ravintolapäällikkö Paul Hickman kertoo vinkit, miten onnistut pihvin paistamisessa kotikeittiössä.
Lue lisääJapanilaiseen ruokaan erikoistunut kokki Diego Gallardo on muuttanut Espanjasta Japanin kautta Yllästunturille yksityiseksi sushikokiksi. Tutustu Diegon vinkkeihin kotikokille sushin valmistamiseen!
Lue lisääSienilajin lisäksi ruoan valmistustapa vaikuttaa oleellisesti viinin valintaan. Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula avaa nyrkkisäännöt ja paljastaa herkullisen tattiöljyn ohjeen.
Lue lisääMiten hyvällä pippurimyllyllä saa ruoasta kaiken irti ja mihin kaikkiin ruokiin erilaiset pippurit sopivat? Tutustu ja voita Peugeot Maestro -uutuuspippurimylly!
Lue lisääRacletten äärellä vietät mukavaa iltaa seurustellen ja syöden. Katso hyvät raclette lisukkeet ja viinivinkit!
Lue lisääHalstratut eli hiillostetut ja savustetut kalat kuuluvat kesään, mutta haastavat viinivalinnassa. Kalamestari Juha Lindberg kertoo kalan halstraamisesta ja savustamisesta ja opastaa sopivan viinin valinnassa.
Lue lisääSienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso asiantuntijoiden kolme täsmäviinivinkkiä suosituille sieniruoille!
Lue lisääKeski-Italiassa sijaitseva Toscana on yksi maailman tunnetuimmista viinialueista, mutta mitä alueen ruoka pitää sisällään? Tutustu toscanalaiseen ruokaan ja viinisuosituksiin viinikirjoittaja Ilkka Sirénin matkassa.
Lue lisääTuhdin blinin kumppaniksi sopii hapokas valkoviini kuten Chablis. Huippusommelier Samuil Angelov opastaa, miten ranskalaiset Laroche-viinit yhdistetään blineihin. Sopivan viinin valita lähtee blinin täytteistä.
Lue lisääSavustuspöntössä kala saa miellyttävän savun maun ja tuoksun sekä kauniit värit. Voimakas savuaromi vaatii myös viiniltä luonnetta. Katso kalamestarin vinkit savustamiseen sekä sommelierin vinkit viinivalintaan.
Lue lisääViini ja tapakset kuuluvat espanjalaiseen elämäntyyliin. Omasta mausta riippuen tapasten seuraan voi valita punaviinin, kuohuviinin kuin hedelmäisen sangriankin.
Lue lisääKeittiöalkoholit kuuluvat jokaisen kotikokin maustekaappiin. Kokeile ruokien maustamista punaviinillä, valkoviinillä tai muilla erilaisilla alkoholeilla. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisääVaaleanpunainen roseeviini on hyvin monipuolinen nautiskelu- ja ruokajuoma. Tutustu rohkeasti roseeseen ja katso asiantuntijan viinivinkit.
Lue lisääMillainen punaviini sopii punaviinikastikkeeseen? Kokosimme vastaukset yleisimpiin kysymyksiin punaviinikastikkeen valmistuksesta.
Lue lisääKlassista graavikalaa nautitaan ympäri vuoden. Raikkaan hapokas Laroche-valkoviini tasapainottaa raakakypsennetyn kalan makua. Katso vinkit graavaamiseen ja viinivalintaan!
Lue lisääRanskasta lähtöisin olevaa tumman mausteista rypälelajiketta kutsutaan kotimaassaan nimellä Syrah ja esimerkiksi Australiassa se tunnetaan Shirazina.
Lue lisääNapolilainen huippupizzaiolo eli pizzamestari Giovanni Santarpia tietää parhaiten mikä on hyvän pizzan salaisuus: yksinkertaiset ja selkeät raaka-aineet ja taikinan huolellinen valmistaminen. Testaa pizza sekä viinivinkit!
Lue lisääInnokkaat kotikokit eivät grillaa hehkuvien hiilien päällä pelkästään makkaraa, vaan loihtivat ulkona koko aterian alkuruoasta makeaan päätökseen. Mutkattomuus on sana myös kesäaterian juomissa. Ota grilliviinit haltuun!
Lue lisääRaikas ja mineraalinen Chablis-valkoviini Ranskasta on erinomainen viini karvaita makuja ja happoja sisältävälle parsalle. Lue vinkit parsan ja viinin yhdistämiseen sekä 3 vinkkiä parsan käsittelyyn.
Lue lisääGrillissä tirisee kabanossi ja bratwursti, mutta mitä juomaksi? Viini sopii erinomaisesti makkaran seuraan, mutta viinin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Katso vinkit viinin valintaan.
Lue lisääParhaat juusto + viini -yhdistelmät löytyvät kokeilemalla – erehdysten ja onnistumisten kautta. Tutustu millainen viini sopii millekin juustolle ja nappaa täsmävinkit!
Lue lisääKatso ruokakirjailija Mari Moilasen juustotarjotin ja juustoiset reseptit chileläisille Tarapacá-viineille.
Lue lisääKlassinen sienirisotto - erityisesti herkkutateista - on yksi maailman viiniystävällisimmistä ruokalajeista. Tutustu tatille sopiviin viinisuosituksiin.
Lue lisääPelkkä salaatinlehti ei viinisuositusta kaipaa, mutta kun mukana on muita kasviksia, hedelmiä, salaattikastiketta tai juustoa, peli onkin aivan toinen. Tutustu erilaisten salaattien ja viinin yhdistämiseen.
Lue lisää