TOP 3 sieniviinit syksyyn

Sienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso kolme täsmäviinivinkkiä suosituille sieniruoille!
TOP 3 sieniviinit syksyyn

Ruffino Riserva Ducale & sienirisotto

Jos etsit erityisen hyvää ruoan ja viinin yhdistelmää, kannattaa valmistaa sienirisottoa esimerkiksi tatista tai muusta runsaamman makuisesta sienestä kuten suppilovahverosta. Italialaisen risoton seuraksi sopii - naturalmente - italialainen viini.

Keskitäyteläisen, kypsän kirsikkaisen ja mukavan hapokkaan Chianti-punaviinin tunnistat sen ikonisesta etiketistä. Näppärän kokoisesta 37,5 cl:n pullosta tulee sopivat annokset kahdelle hengelle.

Katso tästä sienirisoton ohje.

Matua Marlborough Pinot Noir & paistettu herkkutatti

Punaisista rypälelajikkeista ehkä klassisin seuralainen sienille on keskitanniininen Pinot Noir, jonka maanläheinen raikkaus tukee hyvin sienten metsäisiä aromeja.

Metsän komein herkkutatti paistettuna sellaisenaan voissa on maultaan täyteläinen ja sopii hyvin kypsän karpaloisen ja mukavan hapokkaan uusiseelantilaisen Pinot Noirin viereen.

Raimat Castell Chardonnay & kermainen sienimuhennos

Kanttarelleista tai tateista tehdään usein kermaisia sienimuhennoksia tai -kastikkeita. Näiden herkullisten sienten maku on hienostunut, joten niiden kanssa kannattaa tarjota raikkaita ja aavistuksen paahteisia Chardonnay-valkoviinejä. 

Espanjalaisen Raimat-viinitalon Chardonnay trooppisen hedelmäinen ja kuiva viini, jossa on mukavasti sitrushedelmiä muistuttavaa hapokkuutta. Viini nappasi hopeaa Vuoden Viinit 2017 -kisassa.

Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.

Sorsanrintaa omenan ja tattien kera

Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon Tarapacá-punaviinille suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.