TOP 3 sieniviinit syksyyn

Sienet ja viini sopivat erinomaisesti yhteen, sillä molemmissa on maanläheisiä makuja, jotka tukevat toisiaan. Katso asiantuntijoiden kolme täsmäviinivinkkiä suosituille sieniruoille!

Sienipunaviinit

Jos etsit erityisen hyvää ruoan ja viinin yhdistelmää, kannattaa valmistaa sienirisottoa esimerkiksi tatista tai muusta runsaamman makuisesta sienestä kuten suppilovahverosta. Italialaisen risoton seuraksi sopii – naturalmente – italialainen viini.

Ruffino Chianti Organic & sienirisotto tai -pizza

Ruffino Chianti -luomupunaviini on sienipizzan ja sienirisoton klassikkoviini – monipuolinen ja raikkaan marjaisa. Keskitäyteläinen maku on sopivan hapokas, yrttinen ja karpaloinen. Keski-Italian Toscanan viinialueelta tulevan Chiantin tyypillinen hapokkuus leikkaa hyvin sieniruoan rasvaisuutta eli muista se kokatessasi sieniä tälle viinille. Toimii erittäin hyvin myös kermaisen sienipastan kanssa. Katso tästä sienirisoton ohje.

Punaisista rypälelajikkeista ehkä klassisin seuralainen sienille on elegantti, keskitanniininen ja kevyehkö Pinot Noir -rypäle, jonka maanläheinen raikkaus tukee hyvin sienten metsäisiä aromeja.

La Petite Perriere Pinot Noir & sienileivät tai suppilovahverorisotto

Ranskalainen La Petite Perriere on hyvin tehty Pinot Noir -punaviini, jossa on raikkaat hapot ja marjaisuus. Tyylikkäässä tuoksussa aistii kirsikkaa, mustikkaa ja vadelmaa sekä mukavasti mausteisuutta. Tämä Pinot Noir on kepein kolmesta suositusviinistä ja sopii puhdaspiirteiselle sieniruoalle kuten metsästäjän leipä tai suppilovahverorisotto.

Vinkki! Lorauta viiniä hieman risoton joukkoon valkoviinin lisäksi, jolloin risotto saa kauniin värin ja mukavaa runsautta.

Löydät La Petite Perrieren parhaiten Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä. Tilaa viini näppärästi Alkon verkkokaupasta valitsemaasi Alkon myymälään.

Matua Marlborough Pinot Noir & suppilovahverot

Elegantti Matua on kypsän marjaisa punaviini, jossa maistaa jo hieman tanniinisuutta. Keskitäyteläisessä, mutta runsaassa maussa on aavistus savuisuutta ja metsäisyyttä – vähän enemmän kaikkea. Melko rehevässä maussa aistii kypsän viinin aromeja.

Kokeile esimerkiksi pikkelöidyille suppilovahveroille jonkin kevyemmän liharuoan kanssa tai valmista suolainen sienipiirakka.

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Marjut Tiainen sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.