Sienirisotto + Ruffino-viini

Klassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen!

sienirisotto
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 1 ½ l kasvislientä

  • 2 rkl voita

  • ½ l puhdistettuja sieniä: suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja, siitakkeita tai osterivinokkaita

  • 2 salottisipulia

  • 4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)

  • 2 dl valkoviiniä

  • 1 dl vastaraastettua parmesaania

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 2 rkl silputtua lehtipersiljaa tai ruohosipulia

VALMISTUSOHJEET

    1. Puhdista ja paloittele sienet. Silppua sipulit. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

    2. Jos käytät metsäsieniä kuten kanttarelleja, pane sienet kasariin ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.

    3. Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua. Jos käytät viljeltyjä sieniä kuten herkkusieniä, voit laittaa ne pannulle yhtä aikaa sipulin kanssa.

    4. Lisää riisi ja kääntele kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.

    5. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan, 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa usein mieluiten vispilällä, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.

    6. Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa. Kypsässä risotossa saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.

    7. Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa tai ruohosipulia.