Gratinoidut sienileivät - tosta de cogumelos

Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.

Gratinoidut sienileivät
Gratinoidut sienileivät
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Tiesitkö, että Douron viinialue Pohjois-Portugalissa on maailman vanhimpia ja kauneimpia viininviljelysalueita. Se on myös asiantuntijoiden arvostama.

Ainekset:

AINEKSET

  • 400 g sieniä

  • suolaa & pippuria

  • 2 rkl extra virgine oliiviöljyä

  • 100 g juustoa

  • 4 palaa leipää

  • oreganoa

  • 100 g savustettua kinkkua

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 rkl punaviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Puhdista sienet ja leikkaa siivuiksi. Laita pannulle oliiviöljy, pilkottu valkosipulinkynsi ja pari vartta tuoretta oraganoa. Paista kunnes valkosipuli on kuullottunut.

    2. Lisää sienet sekä suola ja pippuri pannulle, ja paista välillä käännellen kunnes sienistä on haihtunut ylimääräinen neste. Lisää punaviini ja paista vielä pari minuuttia.

    3. Paahda leivänpalat paahtimessa ja laita ne uuninkestävälle lautaselle. Lisää päälle sienipaistos, juusto ja pilkottu kinkku.

    4. Paista 225 asteessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja ripottele päälle oreganoa.

    5. Nauti keskitäyteläisen pehmeän portugalilaisen Casal Garcia Douro Red -punaviinin kanssa.