Gratinoidut sienileivät - tosta de cogumelos

Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Gratinoidut sienileivät
4 HLÖ
30-45 MIN
Ainekset:
400 g sieniä
suolaa & pippuria
2 rkl extra virgine oliiviöljyä
100 g juustoa
4 palaa leipää
oreganoa
100 g savustettua kinkkua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl punaviiniä
Valmistusohjeet:
1 Puhdista sienet ja leikkaa siivuiksi. Laita pannulle oliiviöljy, pilkottu valkosipulinkynsi ja pari vartta tuoretta oraganoa. Paista kunnes valkosipuli on kuullottunut.
2 Lisää sienet sekä suola ja pippuri pannulle, ja paista välillä käännellen kunnes sienistä on haihtunut ylimääräinen neste. Lisää punaviini ja paista vielä pari minuuttia.
3 Paahda leivänpalat paahtimessa ja laita ne uuninkestävälle lautaselle. Lisää päälle sienipaistos, juusto ja pilkottu kinkku.
4 Paista 225 asteessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja ripottele päälle oreganoa.
5 Nauti keskitäyteläisen pehmeän portugalilaisen Casal Garcia Douro Red -punaviinin kanssa.

Tiesitkö, että Douron viinialue Pohjois-Portugalissa on maailman vanhimpia ja kauneimpia viininviljelysalueita. Se on myös asiantuntijoiden arvostama.

Valmistusohjeet:
1 Puhdista sienet ja leikkaa siivuiksi. Laita pannulle oliiviöljy, pilkottu valkosipulinkynsi ja pari vartta tuoretta oraganoa. Paista kunnes valkosipuli on kuullottunut.
2 Lisää sienet sekä suola ja pippuri pannulle, ja paista välillä käännellen kunnes sienistä on haihtunut ylimääräinen neste. Lisää punaviini ja paista vielä pari minuuttia.
3 Paahda leivänpalat paahtimessa ja laita ne uuninkestävälle lautaselle. Lisää päälle sienipaistos, juusto ja pilkottu kinkku.
4 Paista 225 asteessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja ripottele päälle oreganoa.
5 Nauti keskitäyteläisen pehmeän portugalilaisen Casal Garcia Douro Red -punaviinin kanssa.

Tiesitkö, että Douron viinialue Pohjois-Portugalissa on maailman vanhimpia ja kauneimpia viininviljelysalueita. Se on myös asiantuntijoiden arvostama.

Ainekset:
400 g sieniä
suolaa & pippuria
2 rkl extra virgine oliiviöljyä
100 g juustoa
4 palaa leipää
oreganoa
100 g savustettua kinkkua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl punaviiniä
Lisää muistilistaan