Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Tiesitkö, että Douron viinialue Pohjois-Portugalissa on maailman vanhimpia ja kauneimpia viininviljelysalueita. Se on myös asiantuntijoiden arvostama.
Puhdista sienet ja leikkaa siivuiksi. Laita pannulle oliiviöljy, pilkottu valkosipulinkynsi ja pari vartta tuoretta oraganoa. Paista kunnes valkosipuli on kuullottunut.
Lisää sienet sekä suola ja pippuri pannulle, ja paista välillä käännellen kunnes sienistä on haihtunut ylimääräinen neste. Lisää punaviini ja paista vielä pari minuuttia.
Paahda leivänpalat paahtimessa ja laita ne uuninkestävälle lautaselle. Lisää päälle sienipaistos, juusto ja pilkottu kinkku.
Paista 225 asteessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja ripottele päälle oreganoa.
Nauti keskitäyteläisen pehmeän portugalilaisen Casal Garcia Douro Red -punaviinin kanssa.
Tapakset kuten erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso reseptiKokki Linnea Vihonen rakastaa ruoanlaittoa metsäretkellä tai kalliolla järven rannalla. Testaa miten sienirisotto syntyy trangialla!
Katso reseptiKlassinen sienirisotto - erityisesti herkkutateista - on yksi maailman viiniystävällisimmistä ruokalajeista. Tutustu tatille sopiviin viinisuosituksiin.
Lue lisääMakumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso resepti