Tapakset
Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso resepti »Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Tiesitkö, että Douron viinialue Pohjois-Portugalissa on maailman vanhimpia ja kauneimpia viininviljelysalueita. Se on myös asiantuntijoiden arvostama.
400 g sieniä
suolaa & pippuria
2 rkl extra virgine oliiviöljyä
100 g juustoa
4 palaa leipää
oreganoa
100 g savustettua kinkkua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl punaviiniä
Puhdista sienet ja leikkaa siivuiksi. Laita pannulle oliiviöljy, pilkottu valkosipulinkynsi ja pari vartta tuoretta oraganoa. Paista kunnes valkosipuli on kuullottunut.
Lisää sienet sekä suola ja pippuri pannulle, ja paista välillä käännellen kunnes sienistä on haihtunut ylimääräinen neste. Lisää punaviini ja paista vielä pari minuuttia.
Paahda leivänpalat paahtimessa ja laita ne uuninkestävälle lautaselle. Lisää päälle sienipaistos, juusto ja pilkottu kinkku.
Paista 225 asteessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja ripottele päälle oreganoa.
Nauti keskitäyteläisen pehmeän portugalilaisen Casal Garcia Douro Red -punaviinin kanssa.
Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso resepti »Kokki Linnea Vihonen rakastaa ruoanlaittoa metsäretkellä tai kalliolla järven rannalla. Testaa miten sienirisotto syntyy trangialla!
Katso resepti »Klassinen sienirisotto - erityisesti herkkutateista - on yksi maailman viiniystävällisimmistä ruokalajeista. Tutustu tatille sopiviin viinisuosituksiin.
Lue lisää »Makumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso resepti »