Ohje: Linnea Vihonen
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Kokki Linnea Vihonen rakastaa ruoanlaittoa metsäretkellä tai kalliolla järven rannalla. Testaa miten sienirisotto syntyy trangialla!
1 litra kasvislientä tai kanalientä
150 g tuoreita sieniä, esim. kanttarelleja tai siitakesieniä
2 rkl oliiviöljyä tai voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl Chill Out Chardonnay – valkoviiniä
350 g risottoriisiä
1 sitruunankuori hienoksi raastettuna
½ sitruunan mehu
100 g raastettua parmesaania
3 rkl voita
½ -1 tl hienoa merisuolaa & n. tl rouhittua mustapippuria
Laita kasvisliemi kiehumaan. Kun liemi kiehuu, laske lämpötilaa ja pidä kuumana.
Pilko tai revi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy tai voi pannussa. Lisää sienet ja paista kunnes neste on haihtunut. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Freesaa kunnes raukeita ja läpikuultavia.
Lisää riisi pannulle ja pyöräytä muutaman kerran. Kaada Chill Out Chardonnay pannulle ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
Lisää kuumaa kasvislientä riisiin pari kauhallista kerrallaan. Anna edellisen liemen aina imeytyä riisiin ennen seuraavan lisäämistä.
Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu ja lisää risottoon kypsennyksen puolivälissä.
Kypsennä risottoa noin 12–14 minuuttia, tai kunnes riisi on al dente eli se on kypsää mutta siinä on vielä purutuntumaa. Laske lopussa lämpötilaa ja lisää puolet parmesaanista. Lisää pieneksi kuutioitu voi, suola ja mustapippuri. Voit lisätä lientä lopussa, jos risotto tuntuu liian paksulta.
Koristele tuoreilla yrteillä, lorauksella oliiviöljyä ja parmesaaniraasteella.
Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.
Chill Out -viinisarjan 3 litran hanapakkaukset ovat ensimmäisenä Suomessa täysin kierrätettäviä viinipussia ja kahvaa myöten. Ympäristöystävällisen muutoksen mahdollistaa Altian Rajamäen tehtaan uusi tuotantolinja.
Lue lisää »Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Lue miksi retkikeitin eli trangia on näppärä retkilounaan valmistamiseen.
Lue lisää »Sienilajin lisäksi ruoan valmistustapa vaikuttaa oleellisesti viinin valintaan. Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula avaa nyrkkisäännöt ja paljastaa herkullisen tattiöljyn ohjeen.
Lue lisää »Michelin-tähtikokki Davide Bottan risotto-ohjeella syntyy huikean kermaisen rakenteen omaava ja lempeän makuinen risotto. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi!
Lue lisää »