Tapaslauta

Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapas-menussa.

Tapaslauta
Tapaslauta
logo

0 h 15 min

TAPASLAUTA

AINEKSET

  • 4-8 viipaletta serrano-kinkkua

  • 8-12 viipaletta chorizo-makkaraa

  • 8-12 salchichón –makkaraa

  • marinoituja oliiveja

  • juustotäytteisiä pikkupaprikoita

  • aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai marinoituja latva-artisokkia

VALMISTUSOHJEET

    1. Asettele ainekset kauniisti puisen leikkuulaudan päälle. Tarjoa lisäksi rapeaa patonkia tai maalaisleipää.

MARINOIDUT OLIIVIT

AINEKSET

  • 500 g Kalamata-oliiveja

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhtele oliivit ja pistele niihin neulalla reikiä.

    2. Pane oliivit lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan.

MARINADI

AINEKSET

  • 1 dl neitsytoliiviöljyä

  • 1/2 dl sitruunamehua

  • 1 rkl rosmariinia

  • 2 rkl oreganoa

  • 1 rkl timjamia

  • 3-4 valkosipulinkynttä

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

    2. Kaada seos oliivien päälle ja sekoita varovasti. Sulje tölkki ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.

MANCHEGO- JUUSTOA, HILLOA JA TUOREITA VIIKUNOITA

AINEKSET

  • 2-3 eri-ikäistä Manchego -juustoa (curado, viejo en aceite)

  • päärynähilloa tai kvittenimarmeladia

  • tuoreita viikunoita

VALMISTUSOHJEET

    1. Viipaloi juustot ja asettele ne kauniisti lautasille tai tarjoiluvadille.

    2. Tarjoa päärynähillon, kvittenimarmeladin ja tuoreiden viikunoiden kanssa.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen