Tapakset

Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.

Tapaslauta
logo

0 h 15 min

Tapaslautanen on monipuolinen tapa nauttia erilaisia espanjalaisia herkkuja. Tapaslautanen koostuu pienistä tapas-annoksista, kuten oliiveista, juustoista ja ilmakuivatusta kinkusta. Tapaslautanen sopii jaettavaksi ystävien kesken espanjalaisen kuohu-, valko- tai kepeämmän punaviinin kanssa.

TAPASLAUTANEN

AINEKSET

  • 4-8 viipaletta serrano-kinkkua

  • 8-12 viipaletta chorizo-makkaraa

  • 8-12 salchichón –makkaraa

  • marinoituja oliiveja

  • juustotäytteisiä pikkupaprikoita

  • aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai marinoituja latva-artisokkia

VALMISTUSOHJEET

    1. Asettele ainekset kauniisti puisen leikkuulaudan päälle. Tarjoa lisäksi rapeaa patonkia tai maalaisleipää.

OLIIVIT MARINADISSA

AINEKSET

  • 500 g Kalamata-oliiveja

  • 1 dl neitsytoliiviöljyä

  • 1/2 dl sitruunamehua

  • 1 rkl rosmariinia

  • 2 rkl oreganoa

  • 1 rkl timjamia

  • 3-4 valkosipulinkynttä

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhtele oliivit ja pistele niihin neulalla reikiä.

    2. Pane oliivit lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan.

    3. Kaada seos oliivien päälle ja sekoita varovasti.

    4. Sulje tölkki ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.

MANCHEGO- JUUSTOA, HILLOA JA TUOREITA VIIKUNOITA

AINEKSET

  • 2-3 eri-ikäistä Manchego -juustoa (curado, viejo en aceite)

  • päärynähilloa tai kvittenimarmeladia

  • tuoreita viikunoita

VALMISTUSOHJEET

    1. Viipaloi juustot ja asettele ne kauniisti lautasille tai tarjoiluvadille.

    2. Tarjoa päärynähillon, kvittenimarmeladin ja tuoreiden viikunoiden kanssa.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen