Gratinoidut sienileivät - tosta de cogumelos
Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Katso resepti »Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
0 h 15 min
Tapaslautanen on monipuolinen tapa nauttia erilaisia espanjalaisia herkkuja. Tapaslautanen koostuu pienistä tapas-annoksista, kuten oliiveista, juustoista ja ilmakuivatusta kinkusta. Tapaslautanen sopii jaettavaksi ystävien kesken espanjalaisen kuohu-, valko- tai kepeämmän punaviinin kanssa.
4-8 viipaletta serrano-kinkkua
8-12 viipaletta chorizo-makkaraa
8-12 salchichón –makkaraa
marinoituja oliiveja
juustotäytteisiä pikkupaprikoita
aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai marinoituja latva-artisokkia
Asettele ainekset kauniisti puisen leikkuulaudan päälle.
Tarjoa lisäksi rapeaa patonkia tai maalaisleipää.
500 g Kalamata-oliiveja
1 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl rosmariinia
2 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
3-4 valkosipulinkynttä
Huuhtele oliivit ja pistele niihin neulalla reikiä.
Pane oliivit lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan.
Kaada seos oliivien päälle ja sekoita varovasti.
Sulje tölkki ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.
2-3 eri-ikäistä Manchego -juustoa (curado, viejo en aceite)
päärynähilloa tai kvittenimarmeladia
tuoreita viikunoita
Viipaloi juustot ja asettele ne kauniisti lautasille tai tarjoiluvadille.
Tarjoa päärynähillon, kvittenimarmeladin ja tuoreiden viikunoiden kanssa.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Katso resepti »Näppärät ja nopeavalmisteiset tapakset maistuvat tietysti hyvän cavan kera.
Katso resepti »Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
Katso resepti »Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Katso resepti »