Sitruunasilakat sardiinien tapaan
Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Valmistusaika: 30 minuuttia + 1 vrk maustumisaika
ETIKKAVESI
AINEKSET
3 1/2 dl vettä
1 1/2 dl valkoista balsamicoa
1 tl suolaa
VALMISTUSOHJEET
Sekoita vesi, etikka ja suola.
SILAKAT
AINEKSET
400 g tasakokoisia, nyljettyjä silakkafileitä
VALMISTUSOHJEET
Laita nyljetyt silakkafileet etikkaveteen raakakypsymään kolmeksi tunniksi.
Valuta silakkafileet hyvin ja aseta fileet kauniisti tarjoiluastiaan.
MARINADI
AINEKSET
1 1/2 dl neitsytoliiviöljyä
2 sitruunan raastettu kuori ja siivilöity mehu
1 rkl hienoa sokeria
2 tl sormisuolaa
¼ tl vastarouhittua mustapippuria
1 solo-valkosipulinkynsi
1 dl silputtua lehtipersiljaa
VALMISTUSOHJEET
Sekoita marinadiainekset ja kaada silakoiden päälle. Anna silakoiden maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Huomaa!
Oliiviöljy kohmettuu kylmässä, mutta muuttuu 10 minuutissa huoneenlämmössä jälleen juoksevaksi. Kohmettuminen ei mitenkään pilaa öljyä tai ruokaa.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen