Sitruunasilakat sardiinien tapaan

Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.

logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 45 min

Valmistusaika: 30 minuuttia + 1 vrk maustumisaika

ETIKKAVESI

AINEKSET

  • 3 1/2 dl vettä

  • 1 1/2 dl valkoista balsamicoa

  • 1 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita vesi, etikka ja suola.

AINEKSET

AINEKSET

  • 400 g tasakokoisia, nyljettyjä silakkafileitä

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita nyljetyt silakkafileet etikkaveteen raakakypsymään kolmeksi tunniksi.

    2. Valuta silakkafileet hyvin ja aseta fileet kauniisti tarjoiluastiaan.

MARINADI

AINEKSET

  • 1 1/2 dl neitsytoliiviöljyä

  • 2 sitruunan raastettu kuori ja siivilöity mehu

  • 1 rkl hienoa sokeria

  • 2 tl sormisuolaa

  • ¼ tl vastarouhittua mustapippuria

  • 1 solo-valkosipulinkynsi

  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita marinadiainekset ja kaada silakoiden päälle. Anna silakoiden maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Huomaa!

Oliiviöljy kohmettuu kylmässä, mutta muuttuu 10 minuutissa huoneenlämmössä jälleen juoksevaksi. Kohmettuminen ei mitenkään pilaa öljyä tai ruokaa.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen