Ruffino Orvieto Classico

Ruffino Orvieto Classico


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Vähärasvainen kalaLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit Kasvisruoka

13,49 €

Löydä Alkosta

Raikas ja hedelmäinen valkoviini, joka on saanut nimensä Umbrian kukkuloilla sijaitsevasta historiallisesta Orvieton kylästä. Orvieto on yksi Italian kauneimmista ja kuuluisimmista antiikinaikaisista kaupungeista ja alueen viiniviljelyksen historia ulottuu peräti 700-luvulle asti. Italialainen klassikko valkoviini on ollut Suomessa myynnissä jo 40 vuotta, loppukesästä uudistuneessa ulkoasussa.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Oljenvaalea

Tuoksu

Raikas ja hedelmäinen

Maku

Raikkaan viinin maanläheisessä ja monipuolisessa maussa tuntuu aavistus päärynää. Jälkimaku on erittäin raikas ja tasapainoinen, josta löytyy myös aavistus hentoa mantelia.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Parhaimmillaan viini on tarjoiltuna 8-10 asteen lämpötilassa aperitiivina tai alkupalojen, keittojen, kala- ja äyriäisaterioiden sekä vaalean lihan kanssa.

Tarina

Orvieto on yksi Italian kauneimmista ja kuuluisimmista antiikinaikaisista kaupungeista. Kaupunki sijaitsee vulkaanisesta maaperästään tunnetuilla kukkuloilla Umbriassa ihan Toscanan maakunnan rajan tuntumassa. Alueen viiniviljelyksen historia ulottuu peräti 700-luvulle asti. Tämä suomalaisten kestosuosikki on ollut Alkossa myynnissä lähes 40 vuotta. Orvieto-sanan alku alkuperä on latinaa (urbs vetus) ja tarkoittaa 'muinaista kaupunkia'.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

008351

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Constellation

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Italy - Umbria - Orvieto

Sokeripitoisuus

4 g/litra

Rypäleet

Procianico, Verdello, Grechetto, Drupeggio, Malvasia

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1002108'Viinissä on yrttisyyttä, sitrusmaisuutta ja kevyttä kukkaisuutta. Maku saa eloa reilusta hapokkuudesta, jota korostaa vielä hento, kieltä kutitteleva pirskahtelevuus. Helppo arkiviini runsaille salaateille ja kermaisille pastoille.'

- Viinistä Viiniin 2017 -opas

Katso ohjeita