Vuosikerta: 2019
Italia
, Umbria
Pirteä & Hedelmäinen
13,69 €
Makeus: | Kuiva (brut) |
Sokeripitoisuus: | 4 g/l |
Alkoholipitoisuus: | 12,5 % |
Rypäleet: | Procianico, Verdello, Grechetto, Drupeggio, Malvasia |
Alkon tuotenumero: | 008351 |
Tuotemerkki: | Ruffino |
Tilavuus: | 0,75 l |
Suljenta: | Luonnonkorkki |
Tuotenumero: | 1002108 |
Tuoteryhmä: | Valkoviinit |
"'Viinissä on yrttisyyttä, sitrusmaisuutta ja kevyttä kukkaisuutta. Maku saa eloa reilusta hapokkuudesta, jota korostaa vielä hento, kieltä kutitteleva pirskahtelevuus. Helppo arkiviini runsaille salaateille ja kermaisille pastoille.'"
Ruffinon viinitalon perustivat vuonna 1877 Ilario ja Leopoldo Ruffino. Ruffinon viinintekotaito on tulosta ikiaikaisesta viisaudesta kuin teknisestä evoluutiostakin.
Tutustu brändiinSaltimbocca höystetään salvialla ja Prosciutto-kinkulla ja sen nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan käytetään broileria.
Katso reseptiMarinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Katso reseptiItalialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso reseptiRuokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa.
Katso reseptiYrttinen klassikkopasta on todella nopea valmistaa. Italialaiselle ruoalle italialainen viini - naturalmente!
Katso reseptiViinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!
Katso reseptiPizzakemuissa kukin valitsee oman pizzan ja lasin täytteensä. Pizza sopii myös kesän rentoihin grillijuhliin, sillä se on helppo valmistaa kuumassa grillissä pizzakiven päällä.
Katso reseptiMaa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso reseptiKurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
Katso reseptiKalakeitto saa makua ja täyteläisyyttä sulatejuustosta. Tuunaa lientä halutettasti isolla lorauksella valkoviiniä.
Katso reseptiLasagnen voi jättää vaikka ulkoilun ajaksi uuniin kypsymään. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso reseptiSitruunan aromikkain osa on kuoressa, joten sitä kannattaa raastaa ruokien joukkoon. Täydennä helppoa ja raikasta sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla ja nauti riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.
Katso resepti