Minipizzat

Pizzakemuissa kukin valitsee oman pizzan ja lasin täytteensä. Pizza sopii myös kesän rentoihin grillijuhliin, sillä se on helppo valmistaa kuumassa grillissä pizzakiven päällä.

Minipizzat + viinisuositus
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

Vinkki!

Jos haluat tehdä todella hyvän pizzapohjan, käytä valmistuksessa italialaisia "00" ammattilaispizzajauhoja.

TAIKINA

AINEKSET

  • 2 ½ dl vettä

  • 25 g hiivaa

  • suolaa

  • ½ dl öljyä

  • 5 dl hiivaleipäjauhoja

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon huoneenlämpöinen hiiva.

    2. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneessa. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

NOPEA TOMAATTIKASTIKE

AINEKSET

  • 1 dl paseerattua tomaattikastiketta

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • nippu basilikaa

  • 1 valkosipuli

  • suolaa

  • mustapippuri

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee sillä välin tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa ja ajamalla sen tehosekoittimella tasaiseksi.

TÄYTEVAIHTOEHTOJA

AINEKSET

  • ilmakuivattua kinkkua ja kirsikkatomaattia

  • artisokansydämiä ja oliiveja

  • katkarapuja ja simpukoita

  • salamia ja paprikaa

  • mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne pieniksi pyöreiksi pizzoiksi. Täytä pizzapohjat. Sivele pohjille tomaattisosetta ja haluamasi täyte.

    2. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai 350-asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia.

Annoksia 20

AINEKSET

    VALMISTUSOHJEET

      1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon huoneenlämpöinen hiiva.

      2. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneessa. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

      3. Tee sillä välin tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa ja ajamalla sen tehosekoittimella tasaiseksi.

      4. Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne pieniksi pyöreiksi pizzoiksi. Täytä pizzapohjat. Sivele pohjille tomaattisosetta ja haluamasi täyte.

      5. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai 350-asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia.

    pizza

    Slicemongerin Porcini-pizza


    Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

    Katso resepti »