Slicemongerin voi-salviapizza

Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.

Slicemongerin voi-salviapizza
logo

1 HLÖ

logo

1 h 0 min

Slicemongerin helppo luottotaikina (kohotusaika yht. 4 tuntia) - 4 kpl

AINEKSET

 • 350 g (3 ½ dl) kädenlämpöistä vettä

 • 4 g (1 tl) kuivahiivaa

 • 18 g (1 rkl) hienoa merisuolaa

 • 600 g (9 dl) Tipo 00 -jauhoja

 • hieman ekstrajauhoa työpintojen jauhotukseen

VALMISTUSOHJEET

  1. Sekoita veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 3 minuuttia, kunnes taikinassa ei ole enää huomattavia jauhoisia kohtia. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna levätä noin 10 minuuttia.

  2. Jatka taikinan vaivaamista vielä 10 minuuttia, kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoista. Muovaa taikinasta pallo ja peitä kulho tuorekelmulla tai ilmatiiviillä kannella. Kostea liina kulhon päällä toimii myös. Anna levätä noin 3 tuntia huoneenlämmössä.

  3. Kun taikina on noussut, jaa taikina neljään osaan. Pyöritä taikina palloiksi ja nostata niitä vielä ilmatiiviissä tai tuorekelmulla peitetyssä kulhossa tai vaihtoehtoisesti kohotuslaatikossa tunnin verran.

Voi-salviapizza (1 kpl)

AINEKSET

 • 1 pallo Slicemongerin helppoa luottotaikinaa

 • 1 1⁄2 rkl huoneenlämpöistä voita

 • 60 g tuoretta mozzarellaa

 • 1 rkl Parmesania raastettuna

 • 6 kpl salvianlehteä silputtuna

 • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

 • 1 rklsitruunankuorta raastettuna

VALMISTUSOHJEET

  1. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Voit myös käyttää paistinpannumetodia tai paistaa pizzan pizzauunissa.

  2. Nosta taikinapallo jauhotetulle pizzalapiolle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla, ettei pohja tartu kiinni.

  3. Sivele pohjalle pehmeää voita tasaisesti. Lado päälle revitty mozzarella, parmesaani, salvia, mustapippuri ja raastettu sitruunankuori.

  4. Valuta pizza pizzalapion avulla kuumalle pizzakivelle tai pellille. Paista 3–5 minuuttia uunin ylätasolla grillivastusten alla tai kunnes pizzan pinta on kauniin kultainen.

Jukka Salminen

Resepti Parempaa pizzaa kotona - Jukka Salminen

Jukka ”Slicemonger” Salminen on tamperelainen valokuvaaja, muusikko ja pizzaintoilija, joka on tehnyt vuosia töitä pizzan parissa. Jukalle tärkeää on myös pizzan sosiaalisuus – hänestä yhdessä kokkailu ja syöminen kun on parasta, mitä ihminen voi tehdä. Lue lisää: slicemonger.com tai seuraa Instagramissa @slicemonger

Osta kirja lainemagazine.com>

pizza

Slicemongerin Porcini-pizza


Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

Katso resepti »