Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Lue ruokatoimittaja Mari Moilasen 4+4 vinkkiä maailman parhaimman pizzan taikinasta ja täytteistä!
Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa Italiassa toscanalaisen pizzaiolo eli pizzamestari Giovanni Santarpian opissa.
1. Pizzataikinan nyrkkisääntö = 1 kg pizzajauhoja + ½ litraa vettä. Mutta huomioi, että jauhoissa on eroa ja jauhoista riippuen taikinaan menee hieman vajaa kilo pizzajauhoja.
2. Parhaimman tuloksen saa pizzajauhoilla, jotka sisältävät vähintään 12 prosenttia proteiinia. Tämän voit tarkistaa jauhopaketinkyljestä. Käytä pizzapohjaan aina 0 tai 00 -tyypin jauhoja.
3. Jos taikina on pizzapohjaa leipoessa liian elastista ja vaikea levittää, anna taikinan levätä 5 minuutin ajan ja kokeile uudestaan.
4. Maun kannalta tärkeämpää on pizzataikinan huolellinen vaivaaminen ja huolellinen nostattaminen kuin itse paistotapa.
1. Paras tomaattitäyte syntyy valuttamalla kokonaisia, kuorittuja tomaatteja ja murskaamalla ne tasakokoiseksi tomaattimurskaksi.
2. Parhaan maun saat pizzaan käyttämällä juustona buffalomozzarellaa. Leikatut tai revityt mozzarellapalat kannattaa valuttaa leikkaamisen jälkeen siivilässä parin tunnin ajan ennen pizzan päälle lisäämistä.
3. Valitse pizzatäytteeksi kolme, maksimissaan neljä täytettä.
4. Muista, että ananas ei kuulu pizzaan..!
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso resepti »Fiasco-nimellä tunnetun pullomallin arvellaan saaneen alkunsa jo 1300-luvun Italiassa. Viinitalo Ruffino oli ensimmäinen viinintuottaja, joka alkoi käyttämään tätä pullotyyppiä viiniensä valmistuksessa.
Lue lisää »