Resepti & kuva
Ruokatoimittaja Mari Moilanen rakastaa italialaisia ruokia ja viinejä. Erityisesti tomaattipohjaiset ruoat ja niiden yhdistäminen Chiantien kanssa on Marin intohimo. IG @jotainmaukasta
Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Tutustu, miksi Chianti on hyvä ruokaviini.
400 g chorizoraakamakkaraa
2 valkosipulin kynttä
1 varsisellerin varsi
3 rkl Mutti-tomaarripyreetä
1 dl Ruffino Chianti-punaviiniä
1-2 tlk Muttin Polpa-tomaattimurskaa
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
3 laakerinlehteä
2 tl sormisuolaa
1 tl ruokosokeria
½ tl mustapippuria
400 g täysjyväspagettia
Parmesan-juustoa
Irrota makkaroista kuori ja paloittele 3 makkaraa reiluiksi paloiksi ja murenna neljäs makkara pieniksi nokareiksi.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi varsiselleri.
Laita chorizo kylmälle paistinpannulle ja nosta lämpöä. Paista kunnes chorizosta alkaa irrota rasva ja lisää sipulit sekä varsisellerikuutiot. Kuullota pehmeäksi ja lisää tomaattipyree.
Paista muutama minuutti ja siirrä ainekset isoon kasariin tai valurautapataan. Lisää loput aineet, kuumenna kiehuvaksi.
Peitä kannella ja anna hautua pienellä lämmöllä 1 1/2 tuntia.
Tarjoa täysjyväspagetin ja parmesaaniraasteen kanssa. Kaada viinilasiin Ruffino Chiantia.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen rakastaa italialaisia ruokia ja viinejä. Erityisesti tomaattipohjaiset ruoat ja niiden yhdistäminen Chiantien kanssa on Marin intohimo. IG @jotainmaukasta
Italian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.
Lue lisää »Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Nonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.
Katso resepti »Ruffino on synonyymi rakastetuimmille toscanalaisille viineille. Tänä vuonna 140-vuotistaivaltaan juhlivan Ruffinon viinien vannoutuneisiin ystäviin lukeutuvat niin säveltäjä Giuseppe Verdi kuin Ruotsin ja Italian kuninkaalliset perheet.
Lue lisää »