Uutuus ruokakirja - Parempaa pizzaa kotona

Jukka 'Slicemonger" Salmisen uusi ruokakirja on perusteos jokaiselle pizzanystävälle. Kirja pureutuu pizzakokin tärkeimpiin apuvälineisiin ja pizzan peruselementteihin: taikinaan, tomaattikastikkeeseen ja täytteisiin. Tutustu kirjaan!

kirja

Kuka olet ja mistä sait inspiraation kirjaasi?

Olen Jukka Salminen, tamperelainen valokuvaaja, muusikko ja pizzaintoilija. Pizzaan hurahdin lopullisesti ystäväni Kristian Tapaninahon ja vaimonsa Darina Garlandin kehittämän Ooni -pizzauunin myötä, jonka tarinaa olin seuraamassa alusta asti.

Muutin perheineni jopa Edinburghiin heille töihin ja siellä paistoin ja kuvasin satoja pizzoja. Palattuani Suomeen halusin jatkaa sosiaalisen syömisen ja kokkaamisen ilosanomaa ja kirjan kirjoittamiseen tuli mahdollisuus ystäväni Jonna Hietalan ehdotettua projektia Laine-kustantamon kanssa.

Miksi kannattaa panostaa laadukkaan pizzan nauttimiseen – itse tehtynä tai ravintolassa syötynä?

Ravintolassa syöminen on tietysti ihanaa ja helppoa, sekä pandemian loppumetreillä myös taas “erilaista”.

voisalviapizza
Kursailematon ja simppeli voi-salviapizza on yksi kirjan 27:stä herkullisesta pizzaohjeesta. Se on saanut inspiraationsa klassikkopasta-annoksesta eli voi-salviapastasta.

Kotona kannattaa panostaa muutamaan laadukkaaseen raaka-aineeseen pizzan päällisiksi, hyvään viiniin ja musiikkiin ja rentoon tekemisen meininkiin, jota ei ehkä ravintolassa aina pysty saamaan. Yhdessä tekeminen on parasta!

Kenelle kirjasi on tarkoitettu ja miksi se on hyvä lahja – joko itselle tai ystävälle?

Kirja on hyvä perusteos kaikille pizzasta ja kokkauksesta kiinnostuneille, ja siitä löytyy reseptejä ihan aloitteleville pizzaioloille, mutta myös vähän edistyneempiä paistajia inspiroivia taikinareseptejä esifermentointeineen ja erikoisimpine täytteineen.

Päätarkoitus kirjalla on inspiroida kotikokkeja kokeilemaan uutta, sekä hälventämään pizzanpaistoa ns. salatieteenä. Kaikki voivat onnistua kotona saamaan ravintolalaatuista pizzaa!

Mikä aihe kirjassa on erityisesti lähellä omaa sydäntäsi?

Useamman erilaisen taikinaohjeen lisäksi olen kerännyt mukaan 27 erilaista reseptiä, jossa on monta “white pizzaa”, eli pizzaa ilman tomaattikastiketta, vegaanisia vaihtoehtoja ja loistavia kasvispizzareseptejä.

Monimuotoisuus kiinnostaa ja kirjan resepteillä voi tehdä parhaat pizzabileet perheen tai kavereiden kesken, missä voi maistella erilaisia makuja sliceina.

Pizzaintoilija Jukka Salminen

Pizzaintoilija Jukka Salminen

Jukka ”Slicemonger” Salminen on tamperelainen valokuvaaja, muusikko ja pizzaintoilija, joka on tehnyt vuosia töitä pizzan parissa. Jukalle tärkeää on myös pizzan sosiaalisuus – hänestä yhdessä kokkailu ja syöminen kun on parasta, mitä ihminen voi tehdä. Lue lisää: slicemonger.com tai seuraa Instagramissa @slicemonger

Osta kirja lainemagazine.com>

pizza

Slicemongerin Porcini-pizza


Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

Katso resepti »