Pizza jonka pohjana on perinteinen tomaattikastike kaipaa kaverikseen erilaista viiniä kuin ’valkoinen pizza’, sillä tomaatissa on paljon happoja. Ja se vaatii myös viiniltä happoja.
Tomaattia sisältävän pizzan kaveriksi sopiikin parhaiten raikkaan hapokas viini, joka voi olla mieltymystesi mukaan puna-, valko-, rosee- tai jopa kuohuviini.
Periaatteessa kaikki tomaattipohjaiset peruspizzat höystettynä vaikkapa Prosciutto-kinkulla toimivat erinomaisesti Toscanan klassikkopunaviinin Chiantin kanssa.
Tässä keskitäyteläisessä luomuviinissä on hyvä hapokkuus ja maussa löytyy tummaa hedelmää ja kirsikkaa.
& Sancrispino Syrah Merlot Organic
Tulisemmat pizzatäytteet kuten chili, salami ja pepperoni kaipaavat seurakseen lempeää punaviiniä, jossa on hedelmäisyyttä mutta ei liikaa tanniineja.
Syrah ja Merlot-luomurypäleistä valmistetun sisilialaisen punaviinin pehmeä maku on mukavan mehevä ja helposti lähestyttävä. Se on pakattu ympäristöystävälliseen ja näppärään tetrapakkaukseen.
Valkoisen pizzan idea on korvata tomaattikastike esimerkiksi creme fraichella. Silloin pizzan maku on usein neutraalimpi kuin tomaattipohjaisen, joten sille sopii parhaiten raikas valkoviini.
Ruffinon valkoviinissä on hyvä hapokkuus ja sopivasti hedelmäisyyttä sekä Orvieto-rypäleestä valmistetuille viineille tyypillistä mausteisuuta ja yrttisyyttä.
Buon appetito!