TOP 3 pizzaviinit

Pizzan kanssa nautitaan tietenkin italialaista viiniä, naturalmente! Mutta millaista, kurkkaa viinisuosituksemme erilaisille pizzoille.

ruffino viini ja pizza

Pizza jonka pohjana on perinteinen tomaattikastike kaipaa kaverikseen erilaista viiniä kuin ’valkoinen pizza’, sillä tomaatissa on paljon happoja. Ja se vaatii myös viiniltä happoja. 

Tomaattia sisältävän pizzan kaveriksi sopiikin parhaiten raikkaan hapokas viini, joka voi olla mieltymystesi mukaan puna-, valko-, rosee- tai jopa kuohuviini.

Tomaattipohjainen ’peruspizza’ esim. Margherita

Ruffino Chianti

Periaatteessa kaikki tomaattipohjaiset peruspizzat höystettynä vaikkapa Prosciutto-kinkulla toimivat erinomaisesti Toscanan klassikkopunaviinin Chiantin kanssa.

Tässä keskitäyteläisessä luomuviinissä on hyvä hapokkuus ja maussa löytyy tummaa hedelmää ja kirsikkaa.

Mausteinen pepperoni-pizza

& Sancrispino Syrah Merlot Organic

Tulisemmat pizzatäytteet kuten chili, salami ja pepperoni kaipaavat seurakseen lempeää punaviiniä, jossa on hedelmäisyyttä mutta ei liikaa tanniineja.

Syrah ja Merlot-luomurypäleistä valmistetun sisilialaisen punaviinin pehmeä maku on mukavan mehevä ja helposti lähestyttävä. Se on pakattu ympäristöystävälliseen ja näppärään tetrapakkaukseen.

’Valkoinen pizza' mozzarellalla ja basilikalla

Ruffino Orvieto Classico

Valkoisen pizzan idea on korvata tomaattikastike esimerkiksi creme fraichella. Silloin pizzan maku on usein neutraalimpi kuin tomaattipohjaisen, joten sille sopii parhaiten raikas valkoviini.

Ruffinon valkoviinissä on hyvä hapokkuus ja sopivasti hedelmäisyyttä sekä Orvieto-rypäleestä valmistetuille viineille tyypillistä mausteisuuta ja yrttisyyttä.

Buon appetito!