Saltimbocca

Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan on käytetty broileria.

Saltimbocca broilerista
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Saltimbocca on klassinen italialainen ruokalaji, joka yleensä valmistetaan vasikanlihasta. Saltimboccassa liha päällystetään salvialehdillä ja prosciutto-kinkulla. rullataan yhteen tikulla ja paistetaan pannulla voissa tai oliiviöljyssä. Lopuksi niitä haudutetaan valkoviinissä, mikä antaa ruualle lisää makua.

AINEKSET

  • 600-800 g ohuita broilerileikkeitä

  • 8 siivua ilmakuivattua kinkkua eli prosciuttoa

  • 8 salvianlehteä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 50 g voita

  • 1 1/2 dl valkoviiniä tai marsalaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa liha kahdeksaksi leikkeeksi. Pane leikkeet kahden voipaperin väliin ja nuiji puolen sentin paksuisiksi. Ohuet broilerileikkeet ovat käyttövalmiita sellaisenaan. Suolaa ja pippuroi. Aseta kullekin leikkeelle kinkkusiivu ja salvianlehti ja kiinnitä ne hammastikulla lihaan.

    2. Kuumenna voin ja öljyn seos pannulla ja kypsennä leikkeitä kinkkupuoli ylöspäin keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Käännä ne sitten ja kypsennä vielä kinkkupuolta pieni hetki.

    3. Kaada öljy pannulta ja lisää viini. Kiehuta nesteen määrä puoleen kovalla lämmöllä ja raaputa pannun pohjalta makupalat mukaan. Lisää loppu voi, maista ja mausta.

    4. Poista tikut ja valele kastike leikkeiden päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa vihreiden papujen kanssa.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen