Inception Red ja nyhtöbroileri-tortillataskut

Nämä tortillataskut itsetehdystä nyhtöbroilerista saavat mehevää makeutta tuoreesta ananaksesta. Kruunaa lasillisella helposti nautiskeltavaa ja vähätanniinista Inception-punaviiniä, joka sopii täydellisesti tulisemmallekin ruoalle.

tortillataskut

AINEKSET

  • 6 kpl isoja vehnätortillalettuja

  • n. 600 g maustamatonta broilerin paistileikettä

  • 2 dl + 1 dl BBQ-kastiketta

  • ½ dl vettä

  • 2 kpl avokadoja

  • 200 g ranskankermaa

  • n. 250 g juustoraastetta

  • ½ kpl pieni tuore ananas

  • 1 kpl tuore punainen chili

  • ½ puntti korianteria

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita uuni lämpimään 150-asteeseen. Jos käytät kiertoilmauunia, laske lämpötilaa 20-asteella. Hiero 2 dl BBQ-kastiketta broileripaloihin ja laita uunivuokaan. Kaada vuokaan vesi ja peitä vuoka foliolla. Laita vuoka uuniin ja anna kypsyä 2 tuntia.

    2. Anna kypsyneen broilerin jäähtyä hetki ja revi liha sen jälkeen kahdella haarukalla nyhtöbroileriksi. Sekoita revityn lihan joukkoon 1 dl BBQ-kastiketta.

    3. Halkaise avokadot, poista niiden kivet sekä kuoret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Voit valella avokadoviipaleiden päälle halutessasi sitruunamehua, joka vähentää niiden tummumista.

    4. Kuori tuore ananas ja poista puinen keskiosa. Leikkaa puolikas ananas pieniksi kuutioiksi ja sekoita sen joukkoon pieneksi pilkotut chili ja korianteri.

    5. Leikkaa tortillalettuihin yksi viilto letun keskustasta sen reunaan. Lisää nyhtöbroileria tortillaletun ensimmäiseen neljännekseen ja ananassalsaa toiseen. Lisää tämän jälkeen avokadoviipaleet kolmanteen neljännekseen ja ranskankermaa sekä juustoraastetta viimeiseen neljännekseen.

    6. Taittele tortillatasku kääntämällä nyhtöbroilerineljännes ananassalsan päälle, nämä yhdessä avokadoviipaleiden päälle ja nämä kaikki lopulta ranskankerman sekä juustoraasteen päälle.

    7. Paista tortillataskujen molemmat pinnat kauniin kullan ruskeiksi kevyesti öljytyllä pannulla keskilämmöllä. Voit laittaa kevyen painon tortillataskun päälle paiston aikana.