Sienilasagne Aki Wahlmanin tapaan
Metsäsienistä tehtävän lasagnen voi valmistaa myös kätevään annospannuun.
Katso resepti »Lasagnen voi jättää vaikka ulkoilun ajaksi uuniin kypsymään. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
3 dl kulutusmaitoa
250 g ricottajuustoa
150 g parmesania tai pecorinoa
1 kananmuna
nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
Tee juustokastike eli kuumenna maito ja lisää joukkoon ricottajuusto, raastettu parmesan, kevyesti vatkattu kananmuna, hienonnettu basilika ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla.
1 purjo
2 kesäkurpitsaa, keltainen ja vihreä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
oliiviöljyä
250 g baby pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
300 g perunaa viipaleina
Hienonna purjon valkoinen osa ja vähän vihreästä osasta, siivuta kesäkurpitsat noin 1 cm paksuisiin siivuihin ja pilko paprikat.
Paista vihannekset nopeasti kuumassa öljyssä. Niiden ei tarvitse olla aivan kypsiä.
250 g tuorepasta-lasagnelevyjä
Lusikoi lasagnevuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevy kastikkeen päälle. Levitä levyn päälle paistettuja kasviksia, pinaatinlehtiä ja juustokastiketta. Lisää päälle taas lasagnelevy, kasviksia, pinaatinlehtiä, juustoa ja kastiketta ja päällimmäiseksi perunaviipaleita. Lusikoi vielä lopuksi levyn päälle kastiketta ja ripottele päälle juustoa.
Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua. Voit koristella pinnan puolitetuilla kirskikkatomaateilla.
Metsäsienistä tehtävän lasagnen voi valmistaa myös kätevään annospannuun.
Katso resepti »Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso resepti »Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »