Peruna-kasvislasagne

Lasagnen voi jättää vaikka ulkoilun ajaksi uuniin kypsymään. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.

Peruna-kasvislasagne + viinisuositus
Peruna-kasvislasagne + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

JUUSTOKASTIKE

AINEKSET

  • 3 dl kulutusmaitoa

  • 250 g ricottajuustoa

  • 150 g parmesania tai pecorinoa

  • 1 kananmuna

  • nippu basilikaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee juustokastike eli kuumenna maito ja lisää joukkoon ricottajuusto, raastettu parmesan, kevyesti vatkattu kananmuna, hienonnettu basilika ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla.

TÄYTE

AINEKSET

  • 1 purjo

  • 2 kesäkurpitsaa, keltainen ja vihreä

  • 1 punainen paprika

  • 1 keltainen paprika

  • oliiviöljyä

  • 250 g baby pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia

  • 300 g perunaa viipaleina

VALMISTUSOHJEET

    1. Hienonna purjon valkoinen osa ja vähän vihreästä osasta, siivuta kesäkurpitsat noin 1 cm paksuisiin siivuihin ja pilko paprikat.

    2. Paista vihannekset nopeasti kuumassa öljyssä. Niiden ei tarvitse olla aivan kypsiä.

AINEKSET

AINEKSET

  • 250 g tuorepasta-lasagnelevyjä

VALMISTUSOHJEET

    1. Lusikoi lasagnevuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevy kastikkeen päälle. Levitä levyn päälle paistettuja kasviksia, pinaatinlehtiä ja juustokastiketta. Lisää päälle taas lasagnelevy, kasviksia, pinaatinlehtiä, juustoa ja kastiketta ja päällimmäiseksi perunaviipaleita. Lusikoi vielä lopuksi levyn päälle kastiketta ja ripottele päälle juustoa.

    2. Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua. Voit koristella pinnan puolitetuilla kirskikkatomaateilla.