Peruna-kasvislasagne

Lasagnen voi jättää vaikka ulkoilun ajaksi rauhassa uuniin kypsymään. Nauti keskitäyteläisen punaviinin tai raikkaan valkoviinin kanssa.
Peruna-kasvislasagne + viinisuositus
4 HLÖ
+ 60 MIN
1 Tee juustokastike eli kuumenna kerma ja lisää joukkoon ricottajuusto, raastettu parmesan, kevyesti vatkattu kananmuna, hienonnettu basilika ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla.
2 Hienonna purjon valkoinen osa ja vähän vihreästä osasta, siivuta kesäkurpitsat noin 1 cm paksuisiin siivuihin ja pilko paprikat.
3 Paista vihannekset nopeasti kuumassa öljyssä. Niiden ei tarvitse olla aivan kypsiä.
4 Lusikoi lasagnevuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevy kastikkeen päälle. Levitä levyn päälle paistettuja kasviksia, pinaatinlehtiä ja juustokastiketta. Lisää päälle taas lasagnelevy, kasviksia, pinaatinlehtiä, juustoa ja kastiketta ja päällimmäiseksi perunaviipaleita. Lusikoi vielä lopuksi levyn päälle kastiketta ja ripottele päälle juustoa.
5 Paista 180 asteisessa uunissa noin 25 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua. Voit koristella pinnan puolitetuilla kirskikkatomaateilla.
AINEKSET
250 g tuorepasta-lasagnelevyjä
JUUSTOKASTIKE
3 dl kulutusmaitoa
250 g ricottajuustoa
150 g parmesania tai pecorinoa
1 kananmuna
nippu basilikaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
TÄYTE
1 purjo
2 kesäkurpitsaa, keltainen ja vihreä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
oliiviöljyä
250 g baby pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
300 g perunaa viipaleina
Lisää muistilistaan

Suositukset