Metsäsienistä tehtävän lasagnen voi valmistaa myös kätevään annospannuun.
Silppua sienet sekä sipulit ja kuullota pannulla, kunnes neste on haihtunut.
Lisää pannulle tomaattimurska sekä aurinkokuivatut tomaatit. Mausta makusi mukaan. Anna hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.
Levitä voidellun annospannun pohjalle ensin sienikastiketta. Lado lasagnelevyjä päälle. Levitä levyjen päälle seuraavaksi sienikastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Täytä vuoka samalla tavoin täyteen. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyt, joiden päällä on valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Jos pinta ei ole tarpeeksi ruskea 30 minuutin jälkeen, nosta vuoka hetkeksi uunin ylätasolle.
Anna vetäytyä 15–20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Kuumenna rasva kattilassa.
Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen minuutti.
Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, ettei kastike paakkuunnu ja pala pohjaan.
Sulata juusto kastikkeeseen sekoitellen ja mausta.
Mikä lohduttaa kun päivä ottaa päähän? Överimättö, runsas kasvisruoka vai suklaaherkku? Katso kolmen ruoka-ammattilaisen täsmävinkit ja reseptit!
Lue lisääItalian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.
Lue lisääLasagnen voi jättää vaikka ulkoilun ajaksi uuniin kypsymään. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Katso reseptiKlassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen!
Katso resepti