Sienilasagne Aki Wahlmanin tapaan

Metsäsienistä tehtävän lasagnen voi valmistaa myös kätevään annospannuun.

Sienilasagne Aki Wahlmanin tapaan
Sienilasagne Aki Wahlmanin tapaan
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Lasagnen ainekset

AINEKSET

  • 400–500 g vehnä- tai pinaattilasagnelevyjä

  • ½ l metsäsieniä ryöpättynä

  • 1 iso sipuli

  • 2 tlk (á 400 g) valkosipulitomaattimurskaa

  • 1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 1–2 tl rouhittua mustapippuria

  • 2–3 tl suolaa

  • 2 tl sokeria

  • pinnalle 50 g juustoraastetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua sienet sekä sipulit ja kuullota pannulla, kunnes neste on haihtunut.

    2. Lisää pannulle tomaattimurska sekä aurinkokuivatut tomaatit. Mausta makusi mukaan. Anna hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.

    3. Levitä voidellun annospannun pohjalle ensin sienikastiketta. Lado lasagnelevyjä päälle. Levitä levyjen päälle seuraavaksi sienikastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Täytä vuoka samalla tavoin täyteen. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyt, joiden päällä on valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

    4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Jos pinta ei ole tarpeeksi ruskea 30 minuutin jälkeen, nosta vuoka hetkeksi uunin ylätasolle.

    5. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Valkokastike

AINEKSET

  • 50 g voita

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 1 l kevytmaitoa

  • 100 g juustoraastetta

  • 2–3 tl suolaa

  • ripaus muskottipähkinää

  • ripaus rouhittua mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna rasva kattilassa.

    2. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen minuutti.

    3. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, ettei kastike paakkuunnu ja pala pohjaan.

    4. Sulata juusto kastikkeeseen sekoitellen ja mausta.