Sienilasagne Aki Wahlmanin tapaan

Metsäsienistä tehtävän lasagnen voi valmistaa myös kätevään annospannuun.
4 HLÖ
+ 60 MIN
Lasagnen ainekset
400–500 g vehnä- tai pinaattilasagnelevyjä
½ l metsäsieniä ryöpättynä
1 iso sipuli
2 tlk (á 400 g) valkosipulitomaattimurskaa
1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1–2 tl rouhittua mustapippuria
2–3 tl suolaa
2 tl sokeria
Valkokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
100 g juustoraastetta
2–3 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus rouhittua mustapippuria
Pinnalle
50 g juustoraastetta
1 Silppua sienet sekä sipulit ja kuullota pannulla, kunnes neste on haihtunut.
2 Lisää pannulle tomaattimurska sekä aurinkokuivatut tomaatit. Mausta makusi mukaan. Anna hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.
3 Kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen minuutti. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, ettei kastike paakkuunnu ja pala pohjaan. Sulata juusto kastikkeeseen sekoitellen ja mausta.
4 Levitä voidellun annospannun pohjalle ensin sienikastiketta. Lado lasagnelevyjä päälle. Levitä levyjen päälle seuraavaksi sienikastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Täytä vuoka samalla tavoin täyteen. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyt, joiden päällä on valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
5 Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Jos pinta ei ole tarpeeksi ruskea 30 minuutin jälkeen, nosta vuoka hetkeksi uunin ylätasolle.
6 Anna vetäytyä 15–20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
1 Silppua sienet sekä sipulit ja kuullota pannulla, kunnes neste on haihtunut.
2 Lisää pannulle tomaattimurska sekä aurinkokuivatut tomaatit. Mausta makusi mukaan. Anna hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.
3 Kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen minuutti. Lisää maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, ettei kastike paakkuunnu ja pala pohjaan. Sulata juusto kastikkeeseen sekoitellen ja mausta.
4 Levitä voidellun annospannun pohjalle ensin sienikastiketta. Lado lasagnelevyjä päälle. Levitä levyjen päälle seuraavaksi sienikastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Täytä vuoka samalla tavoin täyteen. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyt, joiden päällä on valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
5 Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Jos pinta ei ole tarpeeksi ruskea 30 minuutin jälkeen, nosta vuoka hetkeksi uunin ylätasolle.
6 Anna vetäytyä 15–20 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Lasagnen ainekset
400–500 g vehnä- tai pinaattilasagnelevyjä
½ l metsäsieniä ryöpättynä
1 iso sipuli
2 tlk (á 400 g) valkosipulitomaattimurskaa
1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1–2 tl rouhittua mustapippuria
2–3 tl suolaa
2 tl sokeria
Valkokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
100 g juustoraastetta
2–3 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus rouhittua mustapippuria
Pinnalle
50 g juustoraastetta
Lisää muistilistaan