Ruffino Chianti Superiore

Ruffino Chianti Superiore


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Kana ja KalkkunaLabel: PorsasLabel: Pizza Pasta (Viinimaa)

21,48 €

Löydä Alkosta

Ruffino Chianti Superiore DOCG -viini on pizzan paras kaveri. Tyylikkään retrohenkisen, kierrätetystä paperinarusta valmistetun 'koripullon' esikuva on viinitalon aikoinaan lanseeraama legendaarinen olkikoripullo, joka aloitti Chianti-viinien maailmanvalloituksen.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksussa luumua, punaisia marjoja, mustapippuria ja mausteita.

Maku

Keskitäyteläinen, hedelmäinen viini, jossa aistittavissa tummaa kirsikkaa, luumun aromeja sekä mausteisuutta. Miellyttävät tanniinit.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Loistava valinta erityisesti tomaattipohjaisten pizza ja pastaruokien kumppaniksi. Erinomainen lahjaviini myös Toscanaa rakastavalle viininstävälle.

Tarina

Fiasco-nimellä tunnettu pullomalli on saanut alkunsa 1300-luvulla Italiassa. Ruffino oli ensimmäisiä tuottajia, joka otti pullotyypin käyttöön aloittaessaan viinien viennin ulkomaille. Alkuperäisiä Fiasco-pulloja ympäröivä suoja tehtiin niinistä ja ne tunnettiin ympäri maailmaa 'olkikoripulloina'. Nykyistä retrohenkistä pulloa suojaa kierrätysmateriaalista valmistettu paperinaru, joka on kierretty käsityönä pullon ympärille.

Tuoteryhmä

Punaviinit

Täyteläisyys

Keskitäyteläinen

Alkoholipitoisuus

14 %

Alkon tuotenumero

499577

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Constellation

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

Italy - Tuscany - Chianti

Sokeripitoisuus

2,9 g/litra

Rypäleet

Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sangiovese

Tuotenumero

1023777'Kokonaisuutta ryhdittävät hapankirsikkainen hapokkuus ja kypsät tanniinit. Pitkään haudutetut, tiivisliemiset pataruoat. Myös suolaiset, kovat juustot. Sopusuhtainen kokonaisuus.'

- Viinistä Viiniin -opas

Katso ohjeita